Τα ηλεκτρικά BMW i3 & i8 μονοπωλούν το ενδιαφέρον

Review
Τα ηλεκτρικά BMW i3 & i8 μονοπωλούν το ενδιαφέρον
Τα αμιγώς ηλεκτρικά BMW i3 και i8 προδιαγράφουν από την αρχή την επιτυχημένη τους πορεία στην αγορά. Συγκεκριμένα, από τον Νοέμβριο που παρουσιάστηκαν έχουν κερδίσει ένα σημαντικό αριθμό βραβείων σχεδιασμού και τεχνολογίας. Αυτό όμως που ενδιαφέρει πρωτίστως την BMW είναι η αποδοχή και από το κοινό που θα θέλει να έχει στην κατοχή του ένα ηλεκτρικό όχημα. Και φαίνεται ότι η βαυαρική εταιρεία έχει πετύχει το στόχο της.
Έχει δεχθεί 11.000 παραγγελίες για το i3 ενώ οι προ-παραγγελίες για το καινούργιο i8 έχουν «καλύψει» την παραγωγή ενός έτους. Και όλα αυτά ούτε τρεις μήνες από τότε που παρουσιάστηκαν στην ευρωπαϊκή αγορά. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το i3 θα κυκλοφορήσει στις μεγαλύτερες αγορές του κόσμου – όπως την Αμερική και την  Κίνα - από την άνοιξη αυτού του χρόνου..

Όσον αφορά το νέο i8, του οποίου η προβλεπόμενη ετήσια παραγωγή του έχει καλυφθεί, υπάρχουν σκέψεις να αυξηθεί η παραγωγή του, όταν φυσικά ξεκινήσει. Επίσης, ο Harald Krueger, επικεφαλής παραγωγής των ηλεκτροκίνητων μοντέλων της BMW, σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι η βαυαρική εταιρεία δεν θα βιαστεί να λανσάρει νέα «i» μοντέλα και αυτό θα γίνει, μόνο όταν πειστούν οι υπεύθυνοι πως θα υπάρξει η απαιτούμενη ζήτηση.

Το i3 είναι το παγκοσμίως πρώτο premium μοντέλο που σχεδιάστηκε εξ αρχής ως αμιγώς ηλεκτρικό. Ο ηλεκτροκινητήρας 170 ίππων προσφέρει μετακινήσεις μηδενικών ρύπων σε συνδυασμό με τη γνώριμη οδηγική απόλαυση BMW χάρη στην υψηλή ευελιξία και την εξαιρετική επιτάχυνση. Αυτοί ήταν και μερικοί από τους λόγους που πρόσφατα του χάρισαν το βραβείο «Πράσινο Τιμόνι».
    • Current rating: 4.5
    • Total votes: 2
  • View QR Code View QR Code
  • Save as PDF Save as PDF
  • Report Listing Cancel Report
  • 6817 Shows
Your Friend’s Name *
Your Friend’s Email *
Your Name
Your E-mail
Message
Captcha *
There are no comments added
Please sign in or sign up to post comments

Listings to be compared

    There are no listings to compare
    Select a label or click "Other" to send comments
    Loading...
    Are you sure you want to cancel your report?
    Log in
    Username
    Password
    Forgot password? Remind