Η BMW στο 84ο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου

Review
Η BMW στο 84ο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου
Την Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης 2014 επέλεξε η BMW για να παρουσιάσει τις παγκόσμιες και Ευρωπαϊκές πρεμιέρες της. Πρόκειται για μία γκάμα συναρπαστικών νέων μοντέλων παραγωγής που δημιουργήθηκαν με γνώμονα τις απαιτήσεις της εποχής που παράλληλα εγκαινιάζουν νέες κατηγορίες της αγοράς. Πιο συγκεκριμένα, παρουσιάστηκε ακόμα ένα μοντέλο για τη νεοσύστατη γκάμα της Σειράς 4 η οποία αποκτά μια πιο άνετη εκδοχή με την προσθήκη της τετράθυρης Gran Coupe, ενώ στον ίδιο χώρο ήταν και η έκδοση παραγωγής της Σειράς 2 Active Tourer η οποία εκτός από τα χαρακτηριστικά ενός μικρομεσαίου πολυμορφικού διαθέτει και τον ορισμό της πρώτης μπροστινοκίνητης BMW.
Με την κίνηση στους μπροστινούς τροχούς, η Σειρά 2 Active Tourer διατηρεί στο έπακρο τα χαρακτηριστικά μιας BMW όσον αφορά σε σχεδιασμό και στυλ. Όμως το μοντέλο μπορεί να προσφέρει και ψηλά επίπεδα πρακτικότητας και εργονομίας χάρη στο μεταξόνιο των 2,67 μέτρων και τις συνολικές διαστάσεις του αμαξώματος με 4,342 μ. μήκους, του 1,8μ. πλάτος και του 1,555 μ. ύψος.
Το εσωτερικό διατηρεί την ταυτότητα ποιότητας και τέλειου φινιρίσματος της BMW προσφέροντας μια οδηγοκεντρική σχεδίαση και πολλές παραλλαγές εφαρμογών για μεγαλύτερο χώρο αποσκευών. Όσον αφορά τους κινητήρες η γκάμα της Σειράς 2 Active Tourer, θα ξεκινά με τον τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρου με απόδοση 136 ίππους και 230 Nm ροπής. (κατανάλωση 4,9 λίτρα/100 χλμ. και CO2 115 γραμμ./χλμ).
Στη συνέχεια υπάρχει η έκδοση 225i που εξοπλίζεται από ένα τετρακύλινδρο δίλιτρο βενζινοκινητήρα ο οποίος αποδίδει 231 ίππους και 350 Nm ροπής ενώ τη γκάμα συμπληρώνει η πετρελαιοκίνητη έκδοση 218d με το δίλιτρος κινητήρα και απόδοση 150 ίππων και 330 Nm ροπής. Μελλοντικά η γκάμα αναμένεται να εμπλουτιστεί με περισσότερους κινητήρες για τη 2 Active Tourer.
Σε έκδοση παραγωγής παρουσιάστηκε και η Σειρα 4 Gran Coupe. Διατηρεί τις αναλογίες με τι δίπορτη σειρά 4 με τη διαφορά να εντοπίζεται στο μεγαλύτερο μήκος και ύψος. Κάτι που προσφέρει μεγαλύτερη ευρυχωρία και μεγαλύτερο χώρο αποσκευών. Όσον αφορά το τελευταίο, με την αναδίπλωση των, η διαθέσιμη χωρητικότητα φτάνει τα 1.300 λίτρα.
Παρουσιάζεται με τρεις βενζινοκινητήρες στις εκδόσεις 435i (εξακύλινδρος 3,0 λίτρων με 306 ίππους) και τις 428i και 420i που διαθέτουν τετρακύλινδρα σύνολα με 245 και 184 ίππων, αντίστοιχα. Όσον αφορά τις πετρελαιοκίνητες εκδόσεις θα υπάρχουν οι 420d και 418d με απόδοση 184 και 143 ίππων αντίστοιχα και εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στα 124 γραμμ./χλμ. και στα 119 γραμμ./χλμ. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η Gran Coupe θα είναι διαθέσιμη και σε τετρακίνητες εκδόσεις και συγκεκριμένα στις 428i και 420d xDrive.
Στον ίδιο χώρο έδωσαν τον παρόν τους τόσο η ανανεωμένη Χ3 όσο και οι νέες BMW M3 Sedan και M4 Coupe ενώ και πάλι το ενδιαφέρον συγκέντρωσαν τα ηλεκτρικά i3 και i8. Το τελευταίο παρουσίασε τους παγκοσμίως πρώτους προβολείς λέιζερ για όχημα μαζικής παραγωγής.
    • Current rating: 0
    • Total votes: 0
  • View QR Code View QR Code
  • Save as PDF Save as PDF
  • Report Listing Cancel Report
  • 1695 Shows
Your Friend’s Name *
Your Friend’s Email *
Your Name
Your E-mail
Message
Captcha *
There are no comments added
Please sign in or sign up to post comments

Listings to be compared

    There are no listings to compare
    Select a label or click "Other" to send comments
    Loading...
    Are you sure you want to cancel your report?
    Log in
    Username
    Password
    Forgot password? Remind