Porsche Cayman GT4

Review
Porsche Cayman GT4
GT4 έκδοση και 285 ίπποι για τη Porsche Cayman. Άλλη μια προσθήκη στην πλούσια γκάμα της Porsche. Αυτή τη φορά η προσθήκη αφορά την Cayman που απέκτησε περισσότερους ίππους και τον κωδικό GT4. Με κινητήρα που προέρχεται από την Carrera S δηλαδή τον 6κύλινδρο  3,8lt με 385 ίππους που χρειάζεται μόλις 4,4 δευτερόλεπτα για τα 100 χιλιόμετρα από στάση και τελική που φθάνει τα 295 χιλιόμετρα την ώρα. Και όλα αυτά με την επίσημη εργοστασιακή μέση κατανάλωση να βρίσκεται στα 10,3 λίτρα ανά εκατό χιλιόμετρα. Ένα μοντέλο που δημιουργήθηκε βάση των ερευνών της θρυλικής φίρμας που θέλει το  80% των κατόχων ενός μοντέλου με τον κωδικό GT μπαίνει με αυτό και στην πίστα.
Αλλά αυτά δεν είναι τα μόνα στοιχεία που κάνουν αυτή την Porsche Cayman πραγματικά ξεχωριστή. Το σασί και το σύστημα πέδησης, σύμφωνα με τη Porsche, τα μοιράζεται με τη GT3 και θα είναι διαθέσιμη μόνο με χειροκίνητο κιβώτιο. Το παρόν τους δίδουν στον έξτρα εξοπλισμό και τα κεραμικά φρένα. Όλα τα παραπάνω τη βοήθησαν να γράψει τον εντυπωσιακό χρόνο στο Nurburgring των 7 λεπτών και 40 δευτερολέπτων. 
Διατίθεται αποκλειστικά με ένα 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων ενώ η
ανάρτησή της GT4 είναι χαμηλωμένη κατά τρία εκατοστά και μερικά από τα αεροδυναμικά βοηθήματα έρχονται σχεδόν αυτούσια από την 911 GT3, ώστε να κάνουν την νέα Cayman αρκετά διαφορετική από τις υπόλοιπες.
Εμφανισιακά εύκολα θα τη ξεχωρίσει κανείς από μια απλή Cayman εξαιτίας των τριών μεγάλων αεραγωγών μπροστά και της μεγάλης αεροτομής πίσω. Το εσωτερικό της Cayman GT4 είναι σχεδιασμένο για να μεταφέρει χωρίς υπερβολικό φιλτράρισμα την αίσθηση από το δρόμο στον οδηγό και το συνοδηγό. Ο οδηγός έχει στη διάθεση του τα καθίσματα Carbon Fiber με την εξαιρετική πλευρική στήριξη ενώ το δέρμα και η alcantara περιβάλουν την καμπίνα. Στον προαιρετικό εξοπλισμό μπορεί κάποιος να βρει και ένα ειδικό για την περίσταση Sport Chrono Package, ένα application για πίστα καθώς και το Club Sport Package.
Αν και η Porsche είναι γνωστή κυρίως για την 911 ας μη ξεχνάμε πως έχει κατασκευάσει και μερικά από τα καλύτερα – με κινητήρα στο κέντρο - αυτοκίνητα όμως η 904 GTS, 911 GT1, Carrera GT και η 918 Spyder. Πληροφοριακά αναφέρουμε ότι η τιμή στη Γερμανία για τη Cayman GT4 φθάνει τις 85.000 ευρώ.
    • Current rating: 0
    • Total votes: 0
  • View QR Code View QR Code
  • Save as PDF Save as PDF
  • Report Listing Cancel Report
  • 2061 Shows
Your Friend’s Name *
Your Friend’s Email *
Your Name
Your E-mail
Message
Captcha *
There are no comments added
Please sign in or sign up to post comments

Listings to be compared

    There are no listings to compare
    Select a label or click "Other" to send comments
    Loading...
    Are you sure you want to cancel your report?
    Log in
    Username
    Password
    Forgot password? Remind