ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΡΑΛΙ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ 2015

Review
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΡΑΛΙ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ 2015
Από νίκη σε νίκη ο Nasser Al-Attiyah!
Ασταμάτητος ο πολυπρωταθλητής Nasser Al-Attiyah στο φετινό πρωτάθλημα Μέσης Ανατολής. Μετά από τρεις γύρους στη φετινή σεζόν βρίσκεται στην πρώτη θέση με διαφορά αφού κατάφερε να πάρει ισάριθμες νίκες. Όπως είναι γνωστό το φετινό Ράλι Κύπρος, που θα διεξαχθεί το τριήμερο 25 - 27 Σεπτεμβρίου προσμετρά και φέτος σε δύο πρωταθλήματα της FIA. Τόσο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι (ERC) και το Πρωτάθλημα Ράλι Μέσης Ανατολής (MERC). 
Με τον αγώνα του Κατάρ άνοιξε η αυλαία του Πρωταθλήματος Ράλι Μέσης Ανατολής, με τον  Nasser Al-Attiyah και το Ford Fiesta RRC να παίρνει ακόμα μια μεγάλη νίκη. Αυτή ήταν και η 12η του στον αγώνα της πατρίδας του ξεκινώντας  με το δεξί ακόμη μια χρονιά όπου ευελπιστεί να διατηρήσει τα κεκτημένα  και να υπερασπιστεί τον τίτλο του. Στον αγώνα της πατρίδας του ο Nasser Al-Attiyah δεν απειλήθηκε από κανένα, πήρε νωρίς την πρωτιά και έφτασε σε μια άνετη επικράτηση στο φινάλε του πρώτου αγώνα στο πρωτάθλημα Μέσης Ανατολής.  Δεύτερος με πολλά μηχανικά προβλήματα να τον ταλαιπωρούν καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα τερμάτισε ο Khalid Al Qassimi με Citroen DS3 RRC ενώ την τρίτη θέση στο βάθρο πήρε ο Khalifa Al-Attiyah με Ford Fiesta RRC. Να σημειώσουμε ότι μόλις οκτώ αυτοκίνητα είδαν την καρό σημαία.
Με κεκτημένη ταχύτητα από τη νίκη στον πρώτο αγώνα της χρονιάς και με συνοπτικές διαδικασίες ο Nasser Al-Attiyah πήρε την δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στο Ράλι Kuwait. Χωρίς ιδιαίτερη αντίσταση από τους αντιπάλους, ο οδηγός από το Qatar με το Ford Fiesta RRC έφτασε σε ακόμη μια νίκη διατηρώντας το απόλυτο στους πρώτους δυο αγώνες. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε όπως και στον πρώτο αγώνα ο μεγάλος του αντίπαλος Khalid Al Qassimi με Citroen DS3 RRC. Αν και προσπάθησε να βάλει κάποια πίεση στον Al-Attiyah,δεν μπόρεσε στην συνέχεια να ακολουθήσει τον ρυθμό του πρωτοπόρου και περιορίστηκε στην δεύτερη θέση. Τρίτος ο περσινός νικητής του εθνικού μας αγώνα Yazid Al Rajhi με Ford Fiesta RRC.
Το βιολί του συνέχισε και στον τρίτο αγώνα της χρονιάς στο Ιράν (shiraz International Rally) ο πρωταθλητής του MERC. O οδηγός από το Qatar βρέθηκε κάτι περισσότερο από 30΄ δευτερόλεπτα μακριά από την κορυφή στην αρχή του αγώνα. Με επίθεση διαρκείας από το τέλος της πρώτης μέρας μέχρι και το τέλος ο Al-Attiyah με το Ford Fiesta RRC κατάφερε έστω και δύσκολα να πάρει την νίκη και να διατηρήσει το απόλυτο κάνοντας το τρία στα τρία. O Abdulaziz Al Kuwari επίσης με Ford Fiesta RRC, μπορεί να μην είχε τις απαντήσεις στην επίθεση διαρκείας του Al-Attityah κατάφερε όμως να κρατήσει την δεύτερη θέση μπροστά από τον σεΐχη Kahid Al Qassimi με Citroen DS3 RRC.  Επόμενος αγώνας του πρωταθλήματος Μέσης Ανατολής (MERC) θα διεξαχθεί από τις 4-6 Σεπτεμβρίου στον Λίβανο σε ασφάλτινη επιφάνεια.
 
Βαθμολογία
1 Nasser Al-Attiyah Ford Fiesta RRC            75
2 Khalid Al Qassimi Citroën DS3 RRC          51
3 Khalid Al-Suwaidi Ford Fiesta RRC            32
4 Abdulaziz Al-Kuwari Ford Fiesta R5            30
5 Khalifa Al-Attiyah Ford Fiesta RRC             26
6 Salah Bin Eidan Mitsubishi Lancer Evo IX 26
7 Yazeed Al-Rajhi Ford Fiesta RRC               15
8 Abdullah Al-Kuwari Ford Fiesta R5             14
9 Ali Mesgarha Subaru Impreza WRX STi     8
10 Edith Weiss Mitsubishi Lancer Evo IX       8
 
    • Current rating: 0
    • Total votes: 0
  • View QR Code View QR Code
  • Save as PDF Save as PDF
  • Report Listing Cancel Report
  • 2764 Shows
Your Friend’s Name *
Your Friend’s Email *
Your Name
Your E-mail
Message
Captcha *
There are no comments added
Please sign in or sign up to post comments

Listings to be compared

    There are no listings to compare
    Select a label or click "Other" to send comments
    Loading...
    Are you sure you want to cancel your report?
    Log in
    Username
    Password
    Forgot password? Remind