MINI ALL4

Review
MINI ALL4
Η ΜΙΝΙ επεκτείνει τη γκάμα AWD μοντέλων του.

 Η οδηγική απόλαυση θα είναι πάντα ένα από τα μεγαλύτερα προσόντα του MINI. Η διάσημη ευελιξία του, γνωστή σαν “αίσθηση go-kart”, έχει γίνει στοιχείο ταυτότητας του αυτοκινήτου. Η προηγμένη τεχνολογία κινητήρων και πλαισίου διασφαλίζει ότι κάθε μοντέλο της Βρετανικής premium μάρκας είναι αδιαμφισβήτητος ηγέτης στην κατηγορία του. Αυτό δεν άλλαξε με την επέκταση του ΜΙΝΙ σε μία νέα κατηγορία.

Κάθε άλλο μάλιστα: το ντεμπούτο του συστήματος MINI ALL4 all-wheel-drive στο MINI Countryman κάνει πιο ελκυστικά τα οδηγικά χαρακτηριστικά του ΜΙΝΙ λόγω της πιο άμεσης και ακριβέστερης απόκρισης σε κάθε εντολή του γκαζιού και του τιμονιού. Το ALL4 υπόσχεται ακόμα πιο απολαυστική οδηγική εμπειρία, καθώς στρίβει ταχύτερα σε ανώμαλο δρόμο ή λείο οδόστρωμα.

Η γκάμα all-wheel-drive μοντέλων ΜΙΝΙ διευρύνεται με το λανσάρισμα του MINI Paceman, αυξάνοντας έτσι σε οκτώ τον αριθμό εκείνων που θα διατίθενται με ALL4 στάνταρ ή προαιρετικά. Το πρώτο Sports Activity Coupe στην premium compact κατηγορία συνδυάζει το ALL4 προαιρετικά με τους diesel κινητήρες του MINI Cooper SD Paceman (105 kW/143 hp) και του MINI Cooper D Paceman (82 kW/112 hp), καθώς και με το βενζινοκινητήρα του MINI Cooper S Paceman (135 kW/184 hp). Έτοιμο για δράση είναι το MINI John Cooper Works Paceman.

Εφοδιασμένο με σύστημα AWD στάνταρ, μετατρέπει την ισχύ του αγωνιστικού κινητήρα 160 kW/218 hp σε απεριόριστη οδηγική απόλαυση με απόλυτη σιγουριά σε όλες τις συνθήκες. Όλα τα μοντέλα διατίθενται στάνταρ με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο, ενώ ένα εξατάχυτο αυτόματο προσφέρεται προαιρετικά κατόπιν παραγγελίας.

Επομένως, το ALL4 προσφέρει τώρα στους οδηγούς οκτώ μοντέλων MINI αισθητά αυξημένη ελκτική πρόσφυση, κατευθυντική ευστάθεια και ευελιξία στις στροφές. Με τέσσερις εκδόσεις AWD και δυνατότητα επιλογής μηχανικού ή αυτόματου κιβωτίου, το MINI Countryman είναι μία ακόμα πρόταση στην εντυπωσιακή ποικιλία της γκάμας των ALL4. Το ALL4 διατίθεται προαιρετικά για τα MINI Cooper S Countryman, MINI Cooper SD Countryman και MINI Cooper D Countryman, ενώ το MINI John Cooper Works Countryman μεταφέρει εντυπωσιακή ισχύ στάνταρ και στους τέσσερις τροχούς.

Το ALL4 εξελίχθηκε ειδικά για τα MINI και από το 2010 που κυκλοφόρησε, έχει αυξήσει την απήχηση των ΜΙΝΙ προσελκύοντας ένα νέο κοινό. Το all-wheel-drive χρησιμοποιεί ηλεκτρομαγνητικό κεντρικό διαφορικό που κατανέμει συνεχώς την ισχύ μεταξύ εμπρός και πίσω άξονα. Σε κανονικές συνθήκες οδήγησης, το ALL4 κατανέμει μέχρι το 50% της κινητήριας ισχύος στους πίσω τροχούς, ποσοστό που φτάνει μέχρι το 100% σε ακραίες συνθήκες, όπως στο πάγο και στο χιόνι. Τα ηλεκτρονικά ελέγχου του MINI ALL4 είναι ενσωματωμένα απευθείας στη μονάδα διαχείρισης DSC (Dynamic Stability Control), κατανέμοντας έτσι την ισχύ στους τροχούς σε χιλιοστά του δευτερολέπτου ανάλογα με τις απαιτήσεις σε κλάσματα του δευτερολέπτου.

Αυτό το σετάρισμα προσφέρει αρκετά πλεονεκτήματα. Σε κανονικές οδηγικές συνθήκες βελτιστοποιεί την οικονομία καυσίμου. Αλλά το ALL4 ανταποκρίνεται παράλληλα στις αλλαγές των οδηγικών συνθηκών χαρίζοντας στον οδηγό του MINI Countryman ή MINI Paceman μία ιδιαίτερα έντονη αίσθηση go-kart. Χρησιμοποιεί δεδομένα που συγκεντρώνει το DSC ώστε να μεταβάλει ‘προληπτικά’ την κατανομή ισχύος, κάτι που εντυπωσιάζει ιδιαίτερα στις γρήγορες στροφές. Αυτό σημαίνει ότι ο οδηγός απολαμβάνει εξαιρετική ευελιξία σε συνδυασμό με αξιόπιστα οδηγικά χαρακτηριστικά του γνωστού στυλ MINI. Το σύστημα μεταφέρει περισσότερη ισχύ στους πίσω τροχούς για μεγαλύτερη ακρίβεια στο στρίψιμο.

Στα ALL4 μοντέλα, το DSC συνδυάζεται στάνταρ με DTC (Dynamic Traction Control) mode, που επιτρέπει ελεγχόμενη ολίσθηση για να ξεκολλάει το αυτοκίνητο από την άμμο ή το χιόνι. Επιπλέον, όταν το σύστημα ελέγχου ευστάθειας είναι απενεργοποιημένο (σε DSC Off mode), επιστρατεύεται μία ηλεκτρονική λειτουργία κλειδώματος για το διαφορικό του εμπρός άξονα. Σε κλειστές στροφές φρενάρει έναν ολισθαίνοντα τροχό ανάλογα με τις απαιτήσεις για καλύτερο κράτημα. Γνωστό σαν Electronic Differential Lock Control (EDLC), το σύστημα αυξάνει την πρόσφυση χωρίς επιπτώσεις στην κατευθυντικότητα. Επιπλέον, τα μοντέλα με ALL4 έχουν ειδικό σετάρισμα πλαισίου. Μαζί με την προηγμένη τελική μετάδοση και την έδραση του κεντρικού άξονα που περιλαμβάνει εσωτερικό αποσβεστήρα κραδασμών, το συγκεκριμένο σετάρισμα προσφέρει σε όλες τις AWD εκδόσεις των MINI Countryman και MINI Paceman επίπεδα άνεσης και αθόρυβης λειτουργίας εφάμιλλα των προσθιοκίνητων (FWD).
    • Βαθμολογία: 0
    • Ψήφοι: 0
  • View QR Code View QR Code
  • Save as PDF Save as PDF
  • Report Listing Cancel Report
  • 2337 Εμφάνιση
Το Όνομα του Φίλου σου *
Το Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείου του Φίλου σου *
Το Όνομά σου
Το Ηλεκτρονικό σου Ταχυδρομείο
Μήνυμα
Captcha *
Δεν υπάρχουν σχόλια
Please sign in or sign up to post comments

Καταχωρήσεις προς σύγκριση

    Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις προς σύγκριση
    Select a label or click "Other" to send comments
    Φόρτωση...
    Are you sure you want to cancel your report?
    Είσοδος
    Όνομα χρήστη
    Κωδικός πρόσβασης
    Ξεχάσατε τον κωδικό πρόσβασης; Υπενθύμιση