Mustang Shelby GT500

Review
Mustang Shelby GT500
Το πιο γρήγορο Ford στην ιστορία της μάρκας
Η Shelby GT500 δεν είναι μόνο η ταχύτερη Mustang που κατασκευάστηκε ποτέ αλλά και το ταχύτερο «Street-Legal» αυτοκίνητο στην ιστορία της Ford! Η πρώτη παγκόσμια της παρουσίαση έγινε στο πρόσφατο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Ντιτρόιτ χωρίς όμως να δοθούν στη δημοσιότητα τα λεπτομερή χαρακτηριστικά του. Διαθέτει τον γνωστό V8 κινητήρα των 5,2 λίτρων που, με τις απαραίτητες επεμβάσεις της Ford Motorsport, έχει αποκτήσει έναν μεγαλύτερο μηχανικό υπερσυμπιεστή με αποτέλεσμα οι ίπποι να ξεπερνούν τους 700!
 
Ο εξωτερικός του σχεδιασμός χαρακτηρίζεται από ένα άκρως επιθετικό χαρακτήρα που σε σχέση με την «απλή» Mustang GT350 διαθέτει μια τεράστια γρίλια και πολλές εισαγωγές αέρα στο μπροστινό μέρος. Κάτι που προσφέρει στο μοντέλο μια μεγαλύτερη ροή αέρα κατά 50% για την ψύξη των μηχανικών μερών. Πίσω ξεχωρίζει ο μεγάλος
διαχύτης, οι τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης και μεγάλη πίσω ρυθμζόμενη αεροτομή.
 
Εφοδιάζεται με ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών, με ελαστικά Michelin Pilot 4S διαστάσεων 305/30R20 μπροστά και 315/30R20 πίσω που εξελίχθηκαν ειδικά για το μοντέλο αυτό. Το φρενάρισμα του «θηρίου» έχει αναλάβει η Brembo, όπου στον εμπρός άξονα υπάρχουν εξαπίστονες δαγκάνες με αεριζόμενους δίσκους 420 χιλιοστών, και πίσω τετραπίστονες δαγκάνες με δίσκους 370 χιλιοστών.
 
Αλλαγές έχουν γίνει και στην πίσω ανάρτηση ενώ το επτά σχέσεων dual-clutch αυτόματο κιβώτιο από την εταιρεία Tremec βασίζεται σε αυτό του Ford GT. Οι αλλαγές των σχέσεων πραγματοποιούνται σε λιγότερο από 100 χιλιοστά του δευτερολέπτου με τον άξονας μετάδοσης να είναι κατασκευασμένος από ανθρακόνημα.
Διαθέτει τέσσερα προγράμματα λειτουργίας όπως Normal, Sport, Drag, Track ενώ έχει στη διάθεση του συστήματα όπως το launch control, το in line lock για ατέλειωτα burnout και πολλά άλλα που είναι ικανά να προσφέρουν απόλυτη οδηγική ευχαρίστηση στον τυχερό κάτοχο του.
 
Σύμφωνα με την εταιρεία οι πωλήσεις της Ford Mustang Shelby GT500 θα ξεκινήσουν από το φθινόπωρο ενώ μέχρι την ημερομηνία αυτή θα γίνουν γνωστά όλα τα χαρακτηριστικά του τόσο στον τομέα των επιδόσεων όσο και του εξοπλισμού.
 
 
    • Βαθμολογία: 0
    • Ψήφοι: 0
  • View QR Code View QR Code
  • Save as PDF Save as PDF
  • Report Listing Cancel Report
  • 2246 Εμφάνιση
Το Όνομα του Φίλου σου *
Το Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείου του Φίλου σου *
Το Όνομά σου
Το Ηλεκτρονικό σου Ταχυδρομείο
Μήνυμα
Captcha *
Δεν υπάρχουν σχόλια
Please sign in or sign up to post comments

Καταχωρήσεις προς σύγκριση

    Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις προς σύγκριση
    Select a label or click "Other" to send comments
    Φόρτωση...
    Are you sure you want to cancel your report?
    Είσοδος
    Όνομα χρήστη
    Κωδικός πρόσβασης
    Ξεχάσατε τον κωδικό πρόσβασης; Υπενθύμιση