www.autobest.org)" data-listing-picture="https://www.autotrader.com.cy/files/01-2014/ad23778/1500888450717516731.JPG" >

Το Hyundai i10 κερδίζει το βραβείο «AUTOBEST 2014»

Review
Το Hyundai i10 κερδίζει το βραβείο «AUTOBEST 2014»
Το Hyundai i10 πήρε τον τίτλο «AUTOBEST 2014» από τον ομώνυμο ανεξάρτητο οργανισμό. Συγκέντρωσε συνολικά 854 βαθμούς, και ξεπέρασε το Peugeot 2008 με μόλις τέσσερις βαθμούς, που ήταν και η μικρότερη διαφορά στην ιστορία του Autobest. Το Nissan Note βρέθηκε στην τρίτη θέση με συνολικά 726 βαθμούς ενώ 694 βαθμούς συγκέντρωσε τος Chevrolet Trax. Στην πέμπτη θέση τερμάτισε το Mitsubishi Space Star με 476 βαθμούς.
«Αυτή είναι η πρώτη φορά έχουμε τόση μικρή διαφορά ανάμεσα στον πρώτο και το δεύτερο νικητή. Τόσο το Hyundai i10 όσο και το Peugeot 2008 μπαίνουν στην αγορά με πολλά επιχειρήματα απέναντι στον καταναλωτή . Ήταν μια πολύ δύσκολη αποστολή για τα μέλη της κριτικής επιτροπής να επιλέξει μεταξύ των δύο . Τελικά το i10 βρέθηκε στην κορυφή με αυτή την ελάχιστη διαφορά» δήλωσε ο Πρόεδρος του Autobest Ilia Seliktar, και συνέχισε, «Ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι .Κάτι που συνειδητοποίησαν όλα τα μέλη του οργανισμού κατά το τελικό τέστ που έγινε στην πίστα Νavak στο Βελιγράδι.  Όλη η ομάδα της Hyundai, μηχανικοί, σχεδιαστές, ακόμα και οι άνθρωποι από το εργοστάσιο της Hyundai αξίζουν αυτή τη μεγάλη νίκη . Τώρα μπορούν να ισχυρίζονται ότι διαθέτουν στη γκάμα τους το «Best Buy» μοντέλο της Ευρώπης το 2014. Το ίδιο και για την ομάδα της Peugeot οι οποίοι αξίζουν τα συγχαρητήριά μας για την εξαιρετική δουλειά που έκαναν για το 2008».
Το βραβείο «Company Best 2013» πάει στη Γερμανική Ένωση Κατασκευαστών VDA. Αυτή είναι η πρώτη φορά που διατίθεται αυτό το βραβείο ύστερα από την αλλαγή της στρατηγικής προσέγγισης του οργανισμού Autobest. Προηγουμένως το βραβείο αυτό δινόταν σε κατασκευαστές για τα αποτελέσματα τους στη χρονιά. Τώρα τα μέλη του οργανισμού αποφάσισαν να δώσουν το βραβείο στην VDA που υπό την καθοδήγηση του Matthias Wissmann κατάφερε να βοηθήσει το σύνολο της γερμανικής βιομηχανίας αυτοκινήτου για να πετύχει, όχι μόνο εντός της Γερμανίας , αλλά και στο εξωτερικό τα εντυπωσιακά αυτά αποτελέσματα .
Το βραβείο «Safety Best 2013» παίρνει η Nissan για το σύστημα Nissan Safety Shield που εφάρμοσε στο νέο Nissan Note. Είναι η πρώτη φορά που ένα τέτοιο προηγμένο σύστημα ασφαλείας εφαρμόζεται σε ένα αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας, κάνοντας ένα σημαντικό βήμα εμπρός στον τομέα της ασφάλειας .
H Porsche παίρνει το βραβείο «Techno Best 2013» για το προηγμένο σύστημα Active Rear Wheel Steering που εφάρμοσε για πρώτη φορά στην Porsche 911 Turbo. Το νέο σύστημα που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την ZF προσφέρει ένα πιο ευέλικτο και άμεσο χειρισμό για άνετη και εύκολη οδήγηση στην καθημερινή χρήση.
 
Η ομάδα της Ουκρανίας «Team Ukraine racing» που αγωνίζεται στο θεσμό Ferrari Challenge Europe παίρνει το βραβείο «Sport Best 2013» για την πρώτη θέση που πήρε στο θεσμό. «Δίδουμε μεγάλη σημασία στις επιδόσεις στο μηχανοκίνητο αθλητισμό από ανθρώπους που προέρχονται από τις χώρες που απαρτίζουν τον οργανισμό. Αυτή τη φορά έχουμε εντυπωσιαστεί από την ουκρανική ομάδα. Πρόκειται για άλλη μια απόδειξη ότι οι επιδόσεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού μπορεί να έρθουν μόνο με την πλήρη αφοσίωση και τη σκληρή δουλειά», δήλωσε ο Πρόεδρος του Autobest.
Τα βραβεία «Eco Best», «Man Best», «Smart Best» και «Design Best έχουν ήδη ανακοινωθεί μετά το διεθνές σαλόνι αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Κατά την εκλογή του νικητή του αυτοκινήτου AUTOBEST 2014, η κριτική επιτροπή έλαβε την απόφασή της, λαμβάνοντας υπόψη 13 κριτήρια. Το καθένα από αυτά, μετρώντας ένα συγκεκριμένο αριθμό βαθμών, απεικονίζουν μια διαφορετική σημασία στην τελική ψηφοφορία του κάθε αυτοκινήτου. Το πιο σημαντικό είναι η τιμή που παίρνει συνολικά πενήντα βαθμούς επί συνόλου 240. Πρακτικά ζητήματα, όπως το δίκτυο διανομής, η παροχής υπηρεσιών και διαθεσιμότητα ανταλλακτικών, η κατανάλωση, η διάθεση χώρων η φιλικότητα προς το περιβάλλον και άλλα παίρνουν αντίστοιχα βαθμούς για την τελική έκβαση του αποτελέσματος.
Η 12η γιορτή απονομής του βραβείου θα πραγματοποιηθεί στα μέσα του επόμενου μήνα στη Βαρσοβία της Πολωνίας, ακολουθώντας την παράδοση του οργανισμού να δίδει τα βραβεία σε διαφορετική χώρα κάθε χρόνο. Πέρυσι, η γιορτή έγινε στην Αθήνα.
Ο AUTOBEST είναι η μόνη ανεξάρτητη επιτροπή αξιολόγησης που επικεντρώνεται στην καλύτερη αγοραστική επιλογή για το μέσο πελάτη. Φέτος τα μέλη της επιτροπής αξιολόγησης προέρχονται από 15 χώρες της περιοχής και αντιπροσωπεύουν μια πραγματική αγορά πέραν των 300 εκατομμυρίων ανθρώπων. Το μέλος της επιτροπής είναι από μόνο του γνωστός δημοσιογράφος στο χώρο του αυτοκινήτου. Ο AUTOBEST είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ανεξάρτητη επιτροπή αξιολόγησης για το αυτοκίνητο στην Ευρώπη.
(για λεπτομερή αποτελέσματα, δείτε Τελική Κατάταξη στο www.autobest.org)
    • Current rating: 0
    • Total votes: 0
  • View QR Code View QR Code
  • Save as PDF Save as PDF
  • Report Listing Cancel Report
  • 1731 Shows
Your Friend’s Name *
Your Friend’s Email *
Your Name
Your E-mail
Message
Captcha *
There are no comments added
Please sign in or sign up to post comments

Listings to be compared

    There are no listings to compare
    Select a label or click "Other" to send comments
    Loading...
    Are you sure you want to cancel your report?
    Log in
    Username
    Password
    Forgot password? Remind