Η MINI ALL4 Racing με 8 πληρώματα στο Dakar 2017

Review
Η MINI ALL4 Racing με 8 πληρώματα στο Dakar 2017
Η MINI και η ομάδαX-raid αποκάλυψαν τα οκτώ πληρώματα που θα συμμετάσχουν στο Rally Dakar του 2017. To διασημότερο και συνάμα τον σκληρότερο αγώνα του μηχανοκίνητου αθλητισμού σε αυτό τον πλανήτη. Έναν αγώνα τον οποίο το MINI ALL4 Racing κατάφερε να κατακτήσει τέσσερις συνεχόμενες νίκες (2012 – 2015) κερδίζοντας συνάμα και τέσσερις συνεχόμενους τίτλους στο FIA Cross Country Rally World Cup (2012-2015). Οκτώ συνολικά ΜΙΝΙ θα συμμετάσχουν στο 15ήμερο μαραθώνιο αντοχής, με τρία από αυτά να λαμβάνουν μέρος υπό τη σκέπη της X-raid Team, έχοντας σαν στόχο τον πέμπτο συνεχόμενο τίτλο.
Ο Mikko Hirvonen ( FIN ), μορφή στο χώρο του WRC έτρεξε στο πρώτο του Dakar το 2016 και πέτυχε μία νίκη ειδικής και πολυάριθμους τερματισμούς στην πρώτη πεντάδα σε διάφορες ειδικές, πριν κατακτήσει την τέταρτη θέση της γενικής κατάταξης και λάβει τον τίτλο του καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου - Best Rookie. Ο έμπειρος Michel P é rin ( FRA ) ήταν συνοδηγός του Hirvonen στο περσινό Dakar και για το 2017 Dakar θα έχει τον ίδιο ρόλο.
Στην ηλικία των 29, ο Bryce Menzies ( USA ) είναι ήδη ένας ολοκληρωμένος οδηγός off-road. Το 2016 γοήτευσε το φανατικό κοινό των αγώνων ράλι σε όλο τον κόσμο στο τιμόνι ενός MINI ALL4 Racing και γρήγορα εξοικειώθηκε με το θρυλικό αυτοκίνητο, τερματίζοντας στην πρώτη πεντάδα σε κάθε αγώνα. Στο πρώτο του εγχείρημα στο Dakar Rally, τον Menzies θα πλαισιώσει ο στάνταρ συνοδηγός και συμπατριώτης του, Αμερικανός Peter Mortensen.
Το τρίτο δίδυμο της X-raid Team που πλαισιώνει την οικογένεια MINI είναι ο Yazeed Al - Rajhi ( KSA ) και με συνοδηγό τον Timo Gottschalk ( GER ). Η εμπειρία του Al-Rahji από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC2) σηματοδότησε το ντεμπούτο του στο Dakar το 2015 με υψηλές ταχύτητες και τερματισμούς στην πρώτη πεντάδα. Οι έξοχες οδηγικές του ικανότητες σε ένα MINI ALL4 Racing το 2016 μαζί με την εμπειρία του συνοδηγού του Gottschalk, τους χάρισε την τέταρτη θέση στο φετινό Cross Country Rally World Cup της FIA.
Πέντε ακόμα πληρώματα που εκπροσωπούν τη MINI στο 2017 Dakar θα λάβουν θέσεις στα cockpits των MINI ALL4 Racing και στη γραμμή εκκίνησης. Οι βετεράνοι Orlando Terranova και Andreas Schulz διαθέτουν μια πλούσια εμπειρία που θα ωφελήσει τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας MINI. Ο Πολωνός Jakub Przygonski με τον Tom Colsoul που πέρυσι τερμάτισαν στη 16η θέση παρά τα προβλήματα και ο Χιλιανός Boris Garafulic με τον Πορτογάλο Filipe Palmeiro. Μαζί τους τόσο  Καταρινός Mohamed Abu Issa με σωρεία επιτυχιών στις κατηγορίες τετράτροχων quad και buggy αλλά και ο Γερμανός Stephan Schott.
Το Dakar Rally του 2017 θα διεξαχθεί από τις 2 -14 Ιανουαρίου στη Ν. Αμερική και συγκεκριμένα στην Παραγουάη, Βολιβία και Αργεντινή. Ο αγώνας θα εκτυλιχθεί σε χιλιάδες χιλιόμετρα, και οι οδηγοί θα αντιμετωπίσουν όλους τους τύπους εδαφών. Οι μεταβαλλόμενες συνθήκες, από το ψύχος μέχρι τις καυτές θερμοκρασίες της ερήμου, αλλά και το μεγάλο υψόμετρο θα επηρεάσουν τις επιδόσεις πληρωμάτων και οχημάτων.
    • Current rating: 0
    • Total votes: 0
  • View QR Code View QR Code
  • Save as PDF Save as PDF
  • Report Listing Cancel Report
  • 6937 Shows
Your Friend’s Name *
Your Friend’s Email *
Your Name
Your E-mail
Message
Captcha *
There are no comments added
Please sign in or sign up to post comments

Listings to be compared

    There are no listings to compare
    Select a label or click "Other" to send comments
    Loading...
    Are you sure you want to cancel your report?
    Log in
    Username
    Password
    Forgot password? Remind