Πρωτόγνωρη προβολή για το «Ράλλυ Κύπρος 2014»

Review
Πρωτόγνωρη προβολή για το «Ράλλυ Κύπρος 2014»
Το «Ράλλυ Κύπρος» στο ημερολόγιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος
 
Στο πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι 2014 περιλαμβάνεται ο Εθνικός μας αγώνας. Το «Ράλλυ Κύπρος» είναι προγραμματισμένο για τις 19-21 Σεπτεμβρίου 2014 και θα είναι ο δέκατος από τους δώδεκα αγώνες της ερχόμενης σεζόν. Αυτό όμως που έχει ιδιαίτερη σημασία για τον αγώνα μας είναι και το ότι θα προσμετρά σε δύο διεθνή πρωταθλήματα. Πιο συγκεκριμένα, η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) έκανε δεκτό το αίτημα του Κυπριακού Συνδέσμου Αυτοκινήτου όπως το «Ράλλυ Κύπρος» του 2014 να προσμετρά και στο πρωτάθλημα Μέσης Ανατολής. Ένα αίτημα που στην κυριολεξία εκτοξεύει την προβολή του αγώνα μας παγκόσμια.
 
«Πρόκειται για μια μεγάλη προσπάθεια από πλευράς Κυπριακού Συνδέσμου Αυτοκινήτου και Eurosport η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία λόγο της ισχυρής επιχειρηματολογίας που αναπτύχθηκε», τόνισε ο Πρόεδρος του ΚΣΑ κ. Αντώνης Μιχαηλίδης, και συνέχισε, «Μέσω της Eurosport αλλά και των άλλων Μέσων της Μέσης Ανατολής, όπως το Al Jazeera κλπ, η προβολή που θα γνωρίσει η Κύπρος θα είναι πρωτόγνωρη. Κάτι που χρειάζεται άμεσα ο τόπος μας στις δύσκολες στιγμές που περνά».
 
Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η συμπερίληψη του «Ράλλυ Κύπρος» και στο πρωτάθλημα της Μέσης Ανατολής βοηθά και τον ίδιο το θεσμό αφού είναι γνωστές στην FIA οι ικανότητες των Κυπρίων διοργανωτών. Στο ίδιο μήκος και οι δηλώσεις του ίδιου του François Ribeiro (Motorsport Development Director, Eurosport Events), που δημοσιεύεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. «Εργαστήκαμε σκληρά με στόχο την παρουσίαση ενός προγράμματος που να περιλαμβάνει αγώνες με ποικίλες επιφάνειες. Φροντίσαμε να περιλάβουμε αγώνες που θεωρούνται καθιερωμένοι ενώ περιλάβαμε αγώνες ποιοτικούς, όπως το Ακρόπολις και το ‘Ράλλυ Κύπρος’».
 
Άξιο αναφοράς είναι και το ότι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι της FIA ανακοίνωσε και πολλές άλλες συναρπαστικές εξελίξεις για το 2014. Υιοθετείται το κύπελλο για τους κατασκευαστές με στόχο να τονώσει το ενδιαφέρον των κατασκευαστών για το θεσμό αυτό. Θα βαθμολογούνται τα δύο πρώτα αυτοκίνητα του κάθε κατασκευαστεί ενώ το ίδιο θα γίνει τόσο στην κατηγορία των αυτοκινήτων παραγωγής όσο και στη δικίνητη κατηγορία. Μια άλλη πρωτοβουλία για το 2014 είναι και το Πρωτάθλημα Νέων της FIA που θα μετρά σε επτά αγώνες του πρωταθλήματος από τους οποίους οι οδηγοί θα περιλαμβάνουν τα τέσσερα καλύτερα τους αποτελέσματα. Οι οδηγοί πρέπει να είναι 25 χρόνων και κάτω από την 1η Ιανουαρίου 2014 για να είναι σε θέση να λάβουν μέρος και να χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητα προδιαγραφών R2. Ο νεαρός πρωταθλητής θα έχει στη διάθεση του ένα αγωνιστικό προδιαγραφών R5 για επιλεγμένους αγώνες το 2015. Για το θεσμό αυτό θα ανακοινωθούν περισσότερα κίνητρα αργότερα στη χρονιά.
 
Οι επτά αγώνες που θα μετρούν για το πρωτάθλημα νέων θα είναι η Λετονία, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Τσεχία, Ελβετία και Κορσική. Τα πρωταθλήματα του Ευρωπαϊκού θεσμού που τέθηκαν προς έγκριση είναι τα ακόλουθα:
Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι Οδηγών
Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι Συνοδηγών
Κύπελλο κατασκευαστών
Αυτοκινήτων Παραγωγής Κύπελλο Οδηγών
Αυτοκινήτων Παραγωγής Κύπελλο Συνοδηγών
Κύπελλο κατασκευαστών αυτοκινήτων παραγωγής
2WD Πρωτάθλημα Οδηγών
2WD Πρωτάθλημα Συνοδηγών
Κύπελλο κατασκευαστών αυτοκινήτων 2WD
Πρωτάθλημα Νέων Οδηγών
 
FIA Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι 2014
3-5 Ιανουαρίου Αυστρία  Άσφαλτος
31 Ιαν – 2 Φεβρουαρίου Λατβία  Χώμα/χιόνι
27 Φεβρ – 1 Μαρτίου  Ρουμανία  Χώμα/χιόνι
28-30 Μαρτίου Ράλι Ακρόπολις  Άσφαλτος/χώμα
17-19 Απριλίου Ιρλανδία  Άσφαλτος
15-17 Μαϊου  Πορτογαλία Χώμα
19-21 Ιουνίου Βέλγιο  Άσφαλτος
17-19 Ιουλίου Εσθονία Χώμα
29-31 Αυγούστου Τσεχία Άσφαλτος
19-21 Σεπτεμβρίου «Ράλλυ Κύπρος» Άσφαλτος/χώμα
23-25 Οκτωβρίου Ελβετία  Άσφαλτος/χώμα
6-8 Νοεμβρίου Γύρος Κορσικής  Άσφαλτος
 
Τόσο το πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος όσο και οι υπόλοιπες προτάσεις στο θεσμό θα επισημοποιηθούν τον προσεχή Δεκέμβριο από την αρμόδια επιτροπή της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου FIA.
 
Φωτογραφία: PITSDIRECT
    • Current rating: 0
    • Total votes: 0
  • View QR Code View QR Code
  • Save as PDF Save as PDF
  • Report Listing Cancel Report
  • 2291 Shows
Your Friend’s Name *
Your Friend’s Email *
Your Name
Your E-mail
Message
Captcha *
There are no comments added
Please sign in or sign up to post comments

Listings to be compared

    There are no listings to compare
    Select a label or click "Other" to send comments
    Loading...
    Are you sure you want to cancel your report?
    Log in
    Username
    Password
    Forgot password? Remind