Lamborghini Urus SUV με ατμοσφαιρικό κινητήρα

Review
Lamborghini Urus SUV με ατμοσφαιρικό κινητήρα
Ο CEO της Lamborghini, Stephan Winkelmann δήλωσε ότι το Urus θα βγει το 2017, θα είναι πρωτοποριακό σε τεχνολογία και επιδόσεις και θα «φέρει» αποκλειστικά ατμοσφαιρικούς κινητήρες, ενώ ίσως πιο μετά το δούμε και ως υβριδικό. 

Σε μια συνέντευξη που έδωσε ο Stephan Winkelmann, διευθύνων σύμβουλος της ιταλικής φίρμας, μίλησε για την προοπτική του νέου SUV της Lamborghini, το Urus, που θα βασιστεί στο πρωτότυπο Urus, το οποίο είχε παρουσιάσει η εταιρεία την Ανοιξη του 2012. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι το νέο αυτό όχημα θα είναι «ο παίκτης που θα αλλάξει το παιχνίδι». Με προοπτική να βγει στις αγορές το 2017, υπάρχει αρκετός χρόνος και μακρύς δρόμος τεσσάρων ετών, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Μάλιστα τόνισε το πόσο δύσκολο είναι το συγκεκριμένο εγχείρημα.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι η εταιρεία δεν θα ασχοληθεί με άλλου είδους κινητήρες προς το παρόν, πλην των ατμοσφαιρικών. Μπορεί στο μέλλον να «δανειστεί» τεχνογνωσία από τη VW για να τους εξελίξει, αλλά όχι τώρα. Το μόνο που θα φροντίσουν οι τεχνικοί της είναι να συμπεριλάβουν κι υβριδικές εκδόσεις για τα μοντέλα τους και το Urus θα μπορούσε να ήταν ένα από αυτά. Επίσης πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν σχέδια για ένα κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, αλλά η Lamborghini θα παραμείνει στο ISR (Independent Shifting Rods) που είναι ένα 7άρι κιβώτιο μονού συμπλέκτη το οποίο υπόσχεται αλλαγές γρηγορότερες από ένα διπλού συμπλέκτη όντας ταυτόχρονα πολύ πιο ελαφρύ (79 κιλά). Τέλος, ο Winkelmann υπογράμμισε ότι τα μελλοντικά μοντέλα θα διαθέτουν στιλιστικά στοιχεία τέτοια (είτε από τα υπάρχοντα, είτε κι από προηγούμενα μοντέλα), ώστε να διατηρούν πάντοτε μια ιδιαίτερη ταυτότητα αναγνωρίσιμη κι επαναστατική ταυτόχρονα.
 
    • Current rating: 0
    • Total votes: 0
  • View QR Code View QR Code
  • Save as PDF Save as PDF
  • Report Listing Cancel Report
  • 3315 Shows
Your Friend’s Name *
Your Friend’s Email *
Your Name
Your E-mail
Message
Captcha *
There are no comments added
Please sign in or sign up to post comments

Listings to be compared

    There are no listings to compare
    Select a label or click "Other" to send comments
    Loading...
    Are you sure you want to cancel your report?
    Log in
    Username
    Password
    Forgot password? Remind