Ο Nasser Al-Attiyah κερδίζει για τη MINI

Review
Ο Nasser Al-Attiyah κερδίζει για τη MINI
Ο πολυνίκης του Ράλι Κύπρος Nasser Al-Attiyah με συνοδηγό τον Γάλλο Mathieu Baumel και το αγωνιστiκό MINI ALL4 κέρδισαν το Rally Morocco. Ένας αγώνας που αποτελούσε τον ένατο γύρο του παγκοσμίου πρωταθλήματος FIA για αγώνες Cross-Country. Ένας ιδιαίτερα σκληρός αγώνας αφού τα πληρώματα έτρεχαν για έξι συνολικά μέρες για να καλύψουν 1991 χιλιόμετρα από τα οποία τα 1441 ήταν ειδικές διαδρομές.
 
Οι Al-Attiyah/Baumel κέρδισαν τρεις ειδικές διαδρομές και έφτασαν πρώτοι στο Μαρακές μπροστά από το άλλο πλήρωμα της MINI Orlando Terranova/Rolando Graue.  «Ήταν μια σημαντική νίκη για εμάς εδώ στο Μαρόκο,» δήλωσε ο Al-Attiyah στον τερματισμό. «Αποτέλεσε μια σκληρή δοκιμασία για μας ο αγώνας με μπόλικη άμμο στην έρημο όπου θα μπορούσαμε εύκολα να κολλήσουμε. Υπήρχαν πολλά δύσκολα σημεία. Ο Mathieu, ο συνοδηγός μου, έκανε καταπληκτική δουλειά με τις σημειώσεις του όπως πάντα. Το MINI ALL4 ήταν αξιόπιστο και πάλι αλλά και διασκεδαστικό στην οδήγηση. Στρέφουμε την προσοχή μας πλέον στο Dakar Rally 2015.”
 
Αυτό ήταν το 25ο Rally Morocco, και αποτέλεσε την καταλληλότερη πρόβα για το Dakar Rally, που θα διεξαχθεί στην Νότιο Αμερική τον Ιανουάριο. Οι διαδρομές του αγώνα στο Μαρόκο ήταν αρκετά παρόμοιες με αυτές του Dakar: Εκτάσεις ερήμου με πολύ λεπτή άμμο και στενοί ορεινοί δρόμοι. «Έμαθα πολλά αυτή την εβδομάδα και ετοιμαστήκαμε καλά για το Dakar,» είπε ο Orlando Terranova. «Είχα μια καλή μάχη με τον Nasser και πήραμε ένα καλό αποτέλεσμα για την MINI. Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο!»
Το πλήρωμα Erik van Loon/Wouter Rosegaar (NL/NL) τερμάτισε τρίτο στο Rally Morocco που ήταν και το καλύτερο αποτέλεσμα τις χρονιάς. Οι Vladimir Vasilyev/Konstantin Zhiltsov (RU/RU) κατέκτησαν την 4η θέση, και παραμένουν στην κορυφή του παγκοσμίου πρωταθλήματος FIA για αγώνες Cross-Country.
 
2014 Rally Morocco:
1. Al-Attiyah/Baumel (QT/FR), MINI ALL4 Racing  – 16:12:15
2. Terranova/Graue (AR/AR), MINI ALL4 Racing – 16:13:57
3. Van Loon/Rosegaar (NL/NL), MINI ALL4 Racing – 16:54:02
4. Vasilyev/Zhiltsov (RU/RU), MINI ALL4 Racing – 17:00:08
5. Ten-Brinke/Colsoul (NL/BE), Toyota – 17:21:36
 
Βαθμολογία
1 Vladimir Vasilyev (RU)                                            216
2 Nasser Al-Attiyah (QT)                                            196
3 Yazeed Al-Rajhi (SA)                                              120
    • Current rating: 0
    • Total votes: 0
  • View QR Code View QR Code
  • Save as PDF Save as PDF
  • Report Listing Cancel Report
  • 1507 Shows
Your Friend’s Name *
Your Friend’s Email *
Your Name
Your E-mail
Message
Captcha *
There are no comments added
Please sign in or sign up to post comments

Listings to be compared

    There are no listings to compare
    Select a label or click "Other" to send comments
    Loading...
    Are you sure you want to cancel your report?
    Log in
    Username
    Password
    Forgot password? Remind