ΟΦΑ ΩΤΟΣΠΡΙΝΤ – 1ος γύρος 2014

Review
ΟΦΑ ΩΤΟΣΠΡΙΝΤ – 1ος γύρος 2014
Νίκη του Πρόδρομου στην πρεμιέρα
Ο Πρόδρομος Προδρόμου ξεκίνησε με νίκη τη φετινή του προσπάθεια για το πρωτάθλημα ταχύτητας. Η διαφορά του με το δεύτερο Μάριο Παναγιώτου ήταν λιγότερο από ένα δέκατο του δευτερολέπτου, φανερώνοντας το μέγεθος του ανταγωνισμού ενώ τρίτος καλύτερος χρόνος για τον Κυριάκο Ιωαννίδη. Το ΟΦΑ Ωτοσπριντ ήταν ο πρώτος αγώνας για το φετινό πρωτάθλημα ταχύτητας και διοργανώθηκε από τον O Όμιλο Φίλων Αυτοκινήτου στο γνωστό χώρο παρά την Ανθούπολη.
 
Η δοκιμαστική διαδρομή ξεκίνησε με τον Κυριάκο Ιωαννίδη να γράφει τον ταχύτερο χρόνο. Ένα δευτερόλεπτο πιο αργός ήταν ο Μιχάλης Ποσείδιας με το Evo X ενώ την τριάδα συμπλήρωσε ο Πρόδρομος. Ακολούθησαν οι Ιάκωβος Πενταράς και ο Γιάγκος Γιάγκου ενώ χωρίς προσπάθεια έμεινε ο παλιός πρωταθλητής Μάριος Παναγιώτου αφού αντιμετώπισε προβλήματα με την τροφοδοσία του Evo IX. Στα δικίνητα ο Παρέλλης Junior έγραφε τον ταχύτερο χρόνο με τον Ανδρέα Τζιωρτζή να ακολουθεί.
Πρώτη επίσημη διαδρομή και ο Πρόδρομος ρίχνει το χρόνο του κατά οκτώ δευτερόλεπτα. Όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να τον τοποθετήσει στην πρώτη θέση. Κατά επτά δευτερόλεπτα τον ρίχνει και ο Ιωαννίδης για να περάσει πρώτος με μια διαφορά μισού δευτερολέπτου. Τρίτος περνά ο Μιχάλης Ποσείδιας με τους Λάμπρο Λιμνιώτη, Ιάκωβο Πενταρά και Σάββα Σάββα να ακολουθούν στις επόμενες θέσεις. Άτυχος και πάλι ο Μάριος Παναγιώτου αφού τα προβλήματα συνεχίστηκαν χωρίς να μπορέσει να ολοκληρώσει την προσπάθεια του. Μετά την πρώτη επίσημη διαδρομή η διαφορά Παρέλλη Junior και Ανδρέα Τζιωρτζή παραμένει στα δύο σχεδόν δευτερόλεπτα.
 
Δεύτερη επίσημη διαδρομή και ο Πρόδρομος ρίχνει ακόμα δύο δευτερόλεπτα το χρόνο του σε αντίθεση με τον Κυριάκο Ιωαννίδη που τον ανέβασε. Η έκπληξη έρχεται από το Μάριο Παναγιώτου. Με μόλις μια ολοκληρωμένη προσπάθεια διεκδίκησε ακόμα και τη νίκη. Ο χρόνος του ήταν μόλις 69 εκατοστά πιο αργός από του Πρόδρομου, για να πάρει τελικά τη δεύτερη θέση στον αγώνα. Το χρόνο του ανέβασε και ο Μιχάλης Ποσείδιας αλλά με το χρόνο της πρώτης προσπάθειας πήρε τους βαθμούς της τέταρτης θέσης και την πρώτη στην κατηγορία RC2. Πέμπτος και δεύτερος στην ίδια κατηγορία ο Χρίστος Λιμνιώτης ενώ ο Σάββα Σάββα ήταν έκτος και πρώτος στην RC6.1 Έβδομος καλύτερος χρόνος για το Λάμπρο Λιμνιώτη παρά το ότι δεν ολοκλήρωσε τη δεύτερη του προσπάθεια ύστερα από έξοδο. Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Πενταράς, Γιάγκου και Υπερμάχου, με τον τελευταίο να παίρνει και τη νίκη στην κατηγορία RCST2. Δεύτερος στην ίδια κατηγορία ήταν ο Γιάννος Ιωαννίδης που έφερε και το δωδέκατο γρηγορότερο χρόνο. O Παρέλλης Junior ήταν ο νικητής στη δικίνητη κατηγορία παίρνοντας και τη νίκη στην RC6.2. Ανδρέας και Γιαννάκης Τζιωρτζής πήραν την πρώτη και δεύτερη θέση στην RC4 με το Ford Fiesta ενώ οι Παναγιώτης και Ανδρέας Ξενοφώντος πήραν τις δύο πρώτες θέσης στην RCST1. Το έπαθλο της μοναδικής γυναίκας οδηγού πήρε η Λίτσα Γιάγκου που έτρεξε με ένα Lancer Evo VI
Από τους 22 οδηγούς που δήλωσαν συμμετοχή έτρεξαν οι 19 ενώ ο πρώτος γύρος του φετινού πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε γύρω στις 15:30 το απόγευμα με την απονομή των επάθλων που έγινει στον ίδιο χώρο.
 
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
1 Πρόδρομος Προδρόμου Mitsubishi Lancer Evo IX 2:40.167
2 Παναγιώτου Μάριος Mitsubishi Lancer Evo IX 2:40.236
3 Ιωαννίδης Κυριάκος Mitsubishi Lancer Evo IX 2:42.493
4 Μιχάλης Ποσείδιας Mitsubishi Lancer Evo X 2:44.528
5 Χρίστος Λιμνιώτης Mitsubishi Lancer Evo IX 2:47.036
6 Σάββας Σάββα Mitsubishi Lancer Evo VII 2:47.625
7 Λάμπρος Λιμνιώτης Mitsubishi Lancer Evo IX 2:48.388
8 Ιάκωβος Πενταράς Mitsubishi Lancer Evo VI 2:49.493
9 Γιάγκος Γιάγκου Mitsubishi Lancer Evo IX 2:50.978
10 Σταύρος Υπερμάχου Mitsubishi Lancer Evo III 2:55.125
 
Φωτογραφίες: Πέτρος Σουτζιής
    • Current rating: 0
    • Total votes: 0
  • View QR Code View QR Code
  • Save as PDF Save as PDF
  • Report Listing Cancel Report
  • 2058 Shows
Your Friend’s Name *
Your Friend’s Email *
Your Name
Your E-mail
Message
Captcha *
There are no comments added
Please sign in or sign up to post comments

Listings to be compared

    There are no listings to compare
    Select a label or click "Other" to send comments
    Loading...
    Are you sure you want to cancel your report?
    Log in
    Username
    Password
    Forgot password? Remind