Το Ford Focus είναι ξανά το Νο 1 μικρό στην Ευρώπη

Review
Το Ford Focus είναι ξανά το Νο 1 μικρό στην Ευρώπη
Το Ford Fiesta αναδείχτηκε ως το No.1 best-seller μικρό αυτοκίνητο στην Ευρώπη  το πρώτο τρίμηνο του 2014 εξασφαλίζοντας συνολικά 85.639 πωλήσεις. Και αυτό ύστερα από δύο συνεχόμενες χρονιές που το μοντέλο βρέθηκε στην πρώτη θέση της κατηγορίας του σε ολόκληρη την Ευρώπη. Τα αποτελέσματα είναι της JATO Dynamics και βασίζονται σε στοιχεία που παρέχει η JATO Consult, η ειδική συμβουλευτική υπηρεσία της εταιρίας ενώ οι αριθμοί αυτοί προέρχονται από 30 Ευρωπαϊκές χώρες.
 
«Το Ford Fiesta ισχυροποιεί τη θέση του όλο και περισσότερο. Μετά από την πρώτη θέση των πωλήσεων στην κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων στην Ευρώπη το 2012 και το 2012, συνεχίζει τον ίδιο ρυθμό και στο 2014. Το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς το Fiesta σημείωσε αύξηση 10% από πέρσι,» δήλωσε ο Roelant de Waard, vice president, Marketing, Sales & Service, Ford Ευρώπης. «Οι περισσότεροι από τους  πελάτες επιλέγουν μοντέλα υψηλών προδιαγραφών εφοδιασμένα με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες, όπως το σύστημα συνδεσιμότητας Ford SYNC και το βραβευμένο κινητήρα 1.0 EcoBoost.»
 
Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι από τα Fiesta που έχουν πουληθεί μέχρι στιγμής φέτος, το 80% ήταν εφοδιασμένο με σύστημα συνδεσιμότητας Ford SYNC και έφερε και φωνητικό έλεγχο. Επίσης το 47% ήταν έκδοσης Titanium υψηλών προδιαγραφών ενώ το 29% είχε βενζινοκινητήρα 1.0 EcoBoost. Κινητήρας που για δύο συνεχόμενες χρονιές αναδείχθηκε «Διεθνής Κινητήρας της Χρονιάς».
 
Το πετυχημένο Ford Fiesta είναι «υπεύθυνο» και για την συνεχόμενη πρωτιά της Ford στην Κυπριακή αγορά. Παρουσιάζεται σε πέντε διαφορετικές εκδόσεις κινητήρα, τρίθυρο ή πεντάθυρο και με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο. Συγκεκριμένα στη γκάμα υπάρχει ο 1.3 λίτρων Duratec με τους 82 ίππους, τόσο σε τρίθυρη όσο και σε πεντάθυρη έκδοση ενώ στη συνέχεια υπάρχει ο βραβευμένος Eco-boost κινητήρας ενός λίτρου των εκατόν ίππων που προσφέρεται τόσο με μηχανικό όσο και με αυτόματο 6 ταχυτο κιβώτιο ταχυτήτων. Επίσης διατίθεται και σε 1.0 Eco boost με 125 ίππους, καθώς και 2 πετρελαιοκινητήρες ο 1.5 & 1.6 λίτρων TDCi Duratorq με 75 & 95 ίππους αντίστοιχα. Τέλος την γκάμα συμπληρώνει ο υπέρ τροφοδοτούμενος κινητήρας 1.6 Εco-boost στην έκδοση ST II με απόδοση 182 ίππους. Οι τιμές του νέου Fiesta ξεκινούν από 9,990 ευρώ μόνο και μάλιστα με πλούσιο βασικό εξοπλισμό όπως 7 αερόσακους, ABS, ESP, Hill Launch Assist, Air-condition, Radio-Cd με τηλεχειριστήρια στο τιμόνι, Ηλεκτρικά Παράθυρα κ.α.  
    • Current rating: 0
    • Total votes: 0
  • View QR Code View QR Code
  • Save as PDF Save as PDF
  • Report Listing Cancel Report
  • 2327 Shows
Your Friend’s Name *
Your Friend’s Email *
Your Name
Your E-mail
Message
Captcha *
There are no comments added
Please sign in or sign up to post comments

Listings to be compared

    There are no listings to compare
    Select a label or click "Other" to send comments
    Loading...
    Are you sure you want to cancel your report?
    Log in
    Username
    Password
    Forgot password? Remind