BMW 316i

Review
BMW 316i
Θέτει τον πήχη στην κατηγορία

Και πάλι οι Βαυαροί έκαναν το θαύμα τους. Αυτή τη φορά δεν πρόκειται για ένα καινούριο μοντέλο αλλά για μια καινούρια έκδοση. Ο λόγος για τη νέα σειρά 3 που εφοδιάζεται πολυαναμενόμενο κινητήρα των 1,6 λίτρων. Μια έκδοση που αναμένεται να σηκώσει το βάρος των πωλήσεων σε μια ιδιαίτερα απαιτητική κατηγορία. Κάτι που άλλωστε κάνει εδώ και δεκαετίες όταν παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην αγορά. Σε αυτή την περίπτωση, δεν είναι μόνο ο σχεδιασμός και οι τεχνολογικές καινοτομίες που εφαρμόζει η BMW στα καινούρια της μοντέλα… αλλά και ο κινητήρας. Μόλις από τα 1,6 λίτρα μπορεί να προσφέρει εντυπωσιακές επιδόσεις, κορυφαία οικονομία και φυσικά άπλετη οδηγική απόλαυση.

Πρόκειται για την 3άρα μ ε τον TwinPower Turbo κινητήρα των 1.600 κ. εκ. με άμεσο ψεκασμό, που διακρίνεται για την υψηλή ροπή, την ελαστικότητά του και το φιλικό, προς το περιβάλλον, χαρακτήρα του. Ένας κινητήρας, που είδαμε και στη σειρά 1, και αποδίδει 136 ίππους ενώ η ροπή φθάνει τα 220 Nm(!) από τις 1350 στροφές. Όσον αφορά τις επιδόσεις, φτάνει τα εκατό χιλιόμετρα από στάση σε 8,9 δευτερόλεπτα με την τελική να βρίσκεται στα 210 χιλιόμετρα την ώρα. Η κατανάλωση του περιορίζεται στα 5,8 λίτρα/100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι 134 γρ./χλμ προσφέροντας ακόμα ένα πλεονέκτημα στον υποψήφιο οδηγό.
Οι κορυφαίες επιδόσεις, σε συνδυασμό με τις εξαιρετικά χαμηλές τιμές κατανάλωσης και εκπομπών ρύπων CO2, είναι αποτέλεσμα του BMW EfficientDynamics, της στρατηγικής που μέσω των καινοτόμων τεχνολογικών εφαρμογών, έχει ως στόχο τη μέγιστη αποδοτικότητα, χωρίς να θυσιάζεται ούτε κατ? ελάχιστο ο δυναμισμός των μοντέλων της BMW.
Στη μεσαία premium κατηγορία η σειρά 3 της BMW ενσαρκώνει άριστα την έννοια του σπορ sedan, ενώ έχει διατηρήσει τον ηγετικό ρόλο της για πολλά χρόνια, παραμένοντας στην κορυφή. Από το 1975 που έκανε το ντεμπούτο της, περισσότεροι από 12 εκατομμύρια πελάτες σε όλο τον κόσμο έχουν αγοράσει μία BMW Σειρά 3, και η έκτη και τελευταία γενιά συνεχίζει να αυξάνει με γοργό ρυθμό τον αριθμό αυτό.
Με ένα καθόλα ελκυστικό εξωτερικό σχεδιασμό και στοιχεία από μεγαλύτερα μοντέλα της γκάμας, και την προσθήκη του μικρότερου κινητήρα της γκάμας είναι σίγουρο πως η σειρά 3 θα συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία των προκατόχων της. Ποιοτικά υλικά και άψογο φινίρισμα είναι τα χαρακτηριστικά του εσωτερικού χώρου με την άνεση να έχει τον πρώτο λόγο για οδηγό και επιβάτες. Παράλληλα ο χώρος αποσκευών των 480 λίτρων δείχνει συνάμα και τον οικογενειακό προσανατολισμό του αυτοκινήτου.

Και σε αυτό το μοντέλο της BMW η διαχείρισης ενέργειας βρίσκει εφαρμογή στη φιλοσοφία EfficientDynamics, με στοιχεία όπως το Start-Stop στον κινητήρα, η ανάκτηση ενέργειας από την κύλιση και την πέδηση, ο δείκτης σωστής αλλαγής ταχύτητας και άλλα. Παράλληλα, η νέα σειρά 3 διαθέτει στον προαιρετικό της εξοπλισμό πλήθος προηγμένων συστημάτων άνεσης και ασφάλειας. Το σύστημα ConnectedDrive περιλαμβάνει αυτή τη φορά εξελιγμένο Head-Up Display (απεικόνιση πληροφοριών στον ανεμοθώρακα), κάμερες περιφερειακά του αμαξώματος που συνθέτουν μια συνολική εικόνα του αυτοκινήτου σαν να το βλέπει κανείς από ψηλά, σύστημα ακούσιας αναχώρησης από τη λωρίδα (Lane Change Warning System), τεχνολογία αποφυγής εμπρόσθιας σύγκρουσης (Collision Warning System) και πολλές άλλες χρήσιμες εφαρμογές. Η νέα Σειρά 3 προσφέρεται για πρώτη φορά, εκτός από τη βασική έκδοση, και με τρεις διαφορετικές γραμμές. Τη Sport line, τη Luxury line και τη Modern line. Η κάθε μια διαθέτει ξεχωριστά στοιχεία που διαμορφώνουν ένα διαφορετικό στυλ στα γούστα του υποψήφιου αγοραστή. Τo μοντέλο είναι διαθέσιμο για την Κυπριακή αγορά στην εκπληκτική τιμή των 27,100 ευρώ.

Πέντε γενιές BMW Σειρά 3

Η ιστορία επιτυχίας του δημοφιλέστερου premium αυτοκινήτου σε όλο τον κόσμο ξεκίνησε πριν από 38 χρόνια. Όπως και τότε έτσι και σήμερα, η φιλοσοφία της BMW Σειράς 3 ήταν και είναι μοναδική: ένα κομψό, μικρομεσαίο αμάξωμα, με σύγχρονους και αποδοτικούς κινητήρες, πίσω κίνηση και σπορ ανάρτηση. Η δυναμική συμπεριφορά και ευελιξία του αυτοκινήτου άγγιζε κορυφαία πρότυπα. Επιπλέον, η BMW εξέφραζε το πνεύμα της εποχής προσθέτοντας καινοτόμες φιλοσοφίες αμαξωμάτων και απαράμιλλων τεχνικών χαρακτηριστικών. Η BMW σειράς 3 έγινε πρώτη σημείο αναφοράς στην κατηγορία των μεσαίων σπορ Sedan. Πρόσφατο παράδειγμα είναι τα μέτρα που εφαρμόστηκαν στο πλαίσιο της στρατηγικής BMW EfficientDynamics, με τα οποία η BMW Σειρά 3 επιτυγχάνει τα χαμηλότερα επίπεδα κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών ρύπων στην κατηγορία της. Τα μοντέλα BMW Σειρά 3 Cabrio, Touring, Coupe και Compact ακολούθησαν το Sedan που έγινε παγκόσμιο best-seller. Επιπλέον η BMW σχεδίασε την έκδοση υψηλών επιδόσεων BMW M3.
    • Current rating: 0
    • Total votes: 0
  • View QR Code View QR Code
  • Save as PDF Save as PDF
  • Report Listing Cancel Report
  • 1918 Shows
Your Friend’s Name *
Your Friend’s Email *
Your Name
Your E-mail
Message
Captcha *
There are no comments added
Please sign in or sign up to post comments

Listings to be compared

    There are no listings to compare
    Select a label or click "Other" to send comments
    Loading...
    Are you sure you want to cancel your report?
    Log in
    Username
    Password
    Forgot password? Remind