Η νέα Porsche 911 GT3 RS γράφει χρόνους ρεκόρ

Review
Η νέα Porsche 911 GT3 RS γράφει χρόνους ρεκόρ
Η εντυπωσιακή Porsche 911 GT3 RS έκανε χρόνο κάτω από επτά λεπτά στη φημισμένη πίστα του Nurburgring. Με αυτό τον τρόπο το θηριώδες μοντέλο των γερμανών έγινε το τρίτο αυτοκίνητο της γκάμας, μετά τις 918 Spyder και την 911 GT2 RS που γράφει χρόνο ρεκόρ στην εν λόγο πίστα. Η  911 GT3 RS είχε πίσω από το τιμόνι τον Γάλλο οδηγό Kevin Estre και κατάφερε να σταματήσει το χρονόμετρο στα έξι λεπτά και 56.4 δευτερόλεπτά. Κάτι που σημαίνει ότι είναι μόλις κατά 9’’ πιο αργή από την ισχυρότερη 911 GT2 RS.
Ο Frank Steffen Walliser, αντιπρόεδρος της Porsche στο αγωνιστικό τμήμα και τα μοντέλα GT της εταιρείας, δήλωσε, «Κανένα άλλο μοντέλο παραγωγής της Porsche δεν είναι τόσο κοντά σε ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο όπως η νέα GT3 RS. Πολλές λύσεις και εφαρμογές έρχονται κατευθείαν από την εμπλοκή μας στο μηχανοκίνητο αθλητισμό και τα αγωνιστικά μας μοντέλα. Και δεν υπάρχει καλύτερη απόδειξη από τα σκληρά τεστ που τα υποβάλλουμε στο Nordschleife».
Η ανανεωμένη 911 GT3 RS έκανε την πρώτη της εμφάνιση στο φετινό σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης . Ένα θρυλικό μοντέλο στη γκάμα της Porsche που διατηρεί τον ατμοσφαιρικό flat-six κινητήρα των 4.0 λίτρων αλλά με την ιπποδύναμη να είναι αυξημένη κατά 20 ίππους και να φθάνει τους 520. Με ένα ειδικά ρυθμισμένο PDK κιβωτίου επτά σχέσεων η 911 GT3 RS επιταχύνει από 0-100 km/h σε 3,2’’ ενώ η τελική της ταχύτητα φθάνει τα 312 km/h. Όσον αφορά τις εξωτερικές αισθητικές αλλαγές, αυτές αφορούν τον εμπρός προφυλακτήρα με μεγαλύτερες εισαγωγές και αεροτομές καθώς και τα πλαϊνά spoiler και τα φωτιστικά σώματα. Το νέο μοντέλο έχει επιπλέον νέους τροχούς ελαφριού κράματος 20 και 21 ιντσών καθώς και νέο κάλυμμα κινητήρα. Η Porsche σημειώνει πως χάρη και σε αλλαγές στην αεροδυναμική η νέα GT3 RS έχει διπλάσια κάθετη αεροδυναμική πίεση στα 200 km/h σε σχέση με την προκάτοχό της. Όπως και στην προηγούμενη έκδοση η 911 GT3 RS μπορεί να συνοδεύεται από πακέτο Clubsport που περιέχει rollcage, ζώνες έξι σημείων, πυροσβεστήρα και προεγκατάσταση για διακόπτη μπαταρίας.Επίσης διατίθεται και το πακέτο Weissach που προσφέρει επιπλέον μείωση του βάρους στα 1.430 κιλά χάρη στην εκτεταμένη χρήση τμημάτων από ανθρακονήματα.
    • Current rating: 0
    • Total votes: 0
  • View QR Code View QR Code
  • Save as PDF Save as PDF
  • Report Listing Cancel Report
  • 2487 Shows
Your Friend’s Name *
Your Friend’s Email *
Your Name
Your E-mail
Message
Captcha *
There are no comments added
Please sign in or sign up to post comments

Listings to be compared

    There are no listings to compare
    Select a label or click "Other" to send comments
    Loading...
    Are you sure you want to cancel your report?
    Log in
    Username
    Password
    Forgot password? Remind