Mercedes-AMG GT 63 S: Ρεκόρ στο Nürburgring

Review
Mercedes-AMG GT 63 S: Ρεκόρ στο Nürburgring
Η νέα Mercedes-AMG GT 63 S 4MATIC+ είναι και επίσημα το ταχύτερο τετράθυρο κουπέ στον κόσμο. Αυτό απέδειξε και η δοκιμή του στη θρυλική πίστα του Nürburgring, εκεί όπου όλοι οι κατασκευαστές δοκιμάζουν τα αυτοκίνητα επιδόσεων που διαθέτουν στη γκάμα τους. Οι επιδόσεις στο «Nürburgring Nordschleife» είναι ένα δυνατό χαρτί στο χώρο του Marketing και τα αρμόδια τμήματα στην κάθε αυτοκινητοβιομηχανία δεν χάνουν ευκαιρία να το προβάλλουν.
 
Η Mercedes-AMG GT 63 S έγραψε χρόνο στα 7:25.41 λεπτά και γράφει τη δική της ιστορία στη γερμανική πίστα. Χρόνος που την κατατάσσει ελαφρώς πιο ψηλά από την Mercedes-AMG SLS Black Series που πέτυχε χρόνο 7: 25.67. Ο πιο πάνω χρόνος επετεύχθη από τον πρώην οδηγό αγώνων Demian Schaffert ο οποίος ενεπλάκη και ενεργά στην εξέλιξη του μοντέλου με το εργοστάσιο.
 
Κάτω από το καπό υπάρχει ο V8 των 4,0 λίτρων που στην περίπτωση αποδίδει 639 ίππους. Η κίνηση περνά και στους τέσσερις τροχούς μέσω του συστήματος AMG 4Matic και του αυτόματου κιβωτίου AMG εννέα σχέσεων. Πέραν των 639 ίππων, το μοντέλο φθάνει τα εκατό χιλιόμετρα από στάση σε μόλις 3,2 δευτερόλεπτα ενώ η τελική το9υ ταχύτητα τα 315 χιλιόμετρα την ώρα.
 
Εξωτερικά η νέα Mercedes-AMG GT 63 S 4MATIC+ διαφοροποιείται χάρη στο AMG Aerodynamics Package που, σύμφωνα με την εταιρεία, το πακέτο αυτό μειώνει τις αεροδυναμικές αντιστάσεις αυξάνοντας συγχρόνως τα ποσά της κάθετα παραγόμενης δύναμης στις υψηλές ταχύτητες. Το μοντέλο ξεχωρίζει από το ανθρακί της χρώμα ενώ την προσοχή τραβούν οι κίτρινες δαγκάνες των φρένων. Εσωτερικά συναντούμε το δέρμα με τις κίτρινες ραφές και το νέο τιμόνι ενώ πολλά επιμέρους στοιχεία του χώρου επιβεβαιώνουν το δυναμικό της χαρακτήρα.
    • Current rating: 0
    • Total votes: 0
  • View QR Code View QR Code
  • Save as PDF Save as PDF
  • Report Listing Cancel Report
  • 1667 Shows
Your Friend’s Name *
Your Friend’s Email *
Your Name
Your E-mail
Message
Captcha *
There are no comments added
Please sign in or sign up to post comments

Listings to be compared

    There are no listings to compare
    Select a label or click "Other" to send comments
    Loading...
    Are you sure you want to cancel your report?
    Log in
    Username
    Password
    Forgot password? Remind