O Πανίκος Πολυκάρπου στην ακαδημία της FIA

Review
O Πανίκος Πολυκάρπου στην ακαδημία της FIA
O Πανίκος Πολυκάρπου εξασφάλισε επάξια θέση στην ακαδημία ταλέντων της FIA
 
Μετά από τρεις μέρες εξετάσεων και δοκιμαστικών στην πίστα Yas Marina του Άμπου Ντάμπι, ο Κύπριος Πανίκος Πολυκάρπου κατάφερε να αναδειχτεί νικητής κατακτώντας ταυτόχρονα μια θέση στο Ινστιτούτο Young Driver Excellence Academy 2015 της FIA. Ο Πολυκάρπου απέδειξε τις ικανότητες του τόσο στην πίστα αλλά και στο θρανίο ανάμεσα σε διαγωνιζόμενους από την Μέση Ανατολή, Βόρεια Αφρική και κεντρική Ασία στα περιφερειακά δοκιμαστικά που έλαβαν χώρα στην πίστα του Abu Dhabi. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ένας Κύπριος οδηγός παίρνει το εισιτήριο για την ακαδημία της FIA μετά την επιτυχία του Νίκου Θωμά το 2008. Και όλα αυτά με τη στήριξη του Κυπριακού Συνδέσμου Αυτοκινήτου για την προώθηση νεαρών ταλέντων στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.
 
Πλέον ο Πανίκος θα μπορέσει να χαράξει παρόμοια πορεία με άλλα μεγάλα ονόματα που αναδείχθηκαν μέσα από αυτό το Ινστιτούτο όπως τους οδηγούς του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, Andreas Mikkelsen, Pontus Tidemand and Craig Breen, αλλά και τους νεαρούς οδηγούς δοκιμαστικών της  Formula 1 Alexander Rossi, Stoffel Vandoorne και Robin Frijns.
Μπορεί ο Πολυκάρπου να ήταν ο κορυφαίος των οδηγών όμως δεν υπήρχαν χαμένοι στο Άμπου Ντάμπι καθώς και οι υπόλοιποι δώδεκα νεαροί που έλαβαν μέρος έφυγαν από την πίστα έχοντας μαζέψει ανεκτίμητη εμπειρία και γνώσεις που θα τους βοηθήσει σε αυτά τα πρώτα τους βήματα.     
 
«Είμαι πολύ χαρούμενος για την νίκη αυτή μετά από όλη την πίεση που ένιωσα εδώ την πρώτη μέρα» ήταν οι πρώτες δηλώσεις του 23χρονου Πολυκάρπου τον οποίο βράβευσε ο ίδιος Κος. Mohammed Ben Sulayem, Πρόεδρος του Συνδέσμου Αυτοκινήτου και Touring των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων αλλά και διοργανωτής των περιφερειακών δοκιμαστικών. Συνολικά στον κόσμο διεξάγονται έξι περιφερειακά δοκιμαστικά. Ο Πολυκάρπου συνέχισε, «Έχω μάθει πάρα πολλά αυτή την εβδομάδα και περιμένω με ανυπομονησία να ξεκινήσω την Ακαδημία καθώς θα βρίσκομαι ανάμεσα στους καλύτερους νεαρούς οδηγούς του κόσμου, κάτι που θα με βοηθήσει πάρα πολύ να βελτιωθώ.»
 
Ο Κος. Sulayem, Αντιπρόεδρος της FIA, δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μας επέλεξε το Ινστιτούτο της FIA για να διοργανώσουμε τα περιφερειακά δοκιμαστικά. Λέει πολλά για τα ΗΑΕ και την κουλτούρα μηχανοκίνητου αθλητισμού που καλλιεργούμε ενώ ταυτόχρονα μπορέσαμε να χρησιμοποιήσουμε τις άρτια εξοπλισμένες εγκαταστάσεις της πίστας Yas Marina.Η Ακαδημία θα δώσει στον Πανίκο μια τεράστια ευκαιρία για να ανεβάσει την καριέρα του σε ένα υψηλότερο επίπεδο από το οποίο να μπορέσει ο ίδιος να αναλάβει το μέλλον του. Ταυτόχρονα ο κάθε οδηγός που έλαβε μέρος εδώ έχει απορροφήσει πλούσια γνώση και εμπειρία που θα τους βοηθήσει στην καριέρα τους.»
    • Current rating: 0
    • Total votes: 0
  • View QR Code View QR Code
  • Save as PDF Save as PDF
  • Report Listing Cancel Report
  • 1855 Shows
Your Friend’s Name *
Your Friend’s Email *
Your Name
Your E-mail
Message
Captcha *
There are no comments added
Please sign in or sign up to post comments

Listings to be compared

    There are no listings to compare
    Select a label or click "Other" to send comments
    Loading...
    Are you sure you want to cancel your report?
    Log in
    Username
    Password
    Forgot password? Remind