Πρώτη εμφάνιση για το Ford Focus RS

Review
Πρώτη εμφάνιση για το Ford Focus RS
Η Ford έκανε μία επίδειξη επιδόσεων του νέου Focus RS στο κοινό για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood  στη Βρετανία. Εκεί όπου ο Ken Block – πρωταγωνιστής των Gymkhana και World Rallycross – έτρεξε στη διάσημη ανάβαση στο τιμόνι ενός πρωτότυπου αυτοκινήτου.
«Υποσχεθήκαμε στους λάτρεις της ταχύτητας ένα σοβαρό εργαλείο και με 350 ίππους κάτω από το καπό, τηρούμε άριστα την υπόσχεσή μας,» δήλωσε ο Dave Pericak, global director, Ford Performance. «Η εκπληκτική ταχύτητα και η καινοτόμος τεχνολογία του νέου Focus RS το φέρνουν αντιμέτωπο με μοντέλα υψηλών επιδόσεων από πολυτελείς και εξωτικές μάρκες, και είναι έτοιμο γι’ αυτή την πρόκληση.»
Με το Focus RS, η Ford λανσάρει το Ford Performance All-Wheel Drive με Dynamic Torque Vectoring. Το καινοτόμο σύστημα προσφέρει νέα επίπεδα οδικής συμπεριφοράς και οδηγικής απόλαυσης, συνδυάζοντας εξαιρετικό κράτημα και πρόσφυση με απαράμιλλη ευελιξία και ταχύτητα στις στροφές. Το Focus RS είναι τα πρώτο μοντέλο Ford RS που εφοδιάζεται με επιλέξιμα Drive Modes – συμπερ. του Drift Mode που επιτρέπει ελεγχόμενες υπερστροφές ισχύος (ντριφτ), πρωτιά στη βιομηχανία – και Launch Control. Ο νέος 2.3 EcoBoost του νέου Focus RS μοιράζεται την ίδια βασική δομή με τον αλουμινένιο, τετρακύλινδρο της νέας Ford Mustang. Ο κινητήρας έχει αναβαθμιστεί σημαντικά για το Focus RS ώστε να αποδίδει 10% περισσότερη ισχύ που φτάνει στη μέγιστη τιμή των 350 ίππων. Η μέγιστη ροπή των 440 Nm αποδίδεται μεταξύ 2.000 και 4.500 rpm, ενώ για 15 δευτερόλεπτα μπορεί να φτάσει τα 470 Nm με τη λειτουργία overboost κατά τη διάρκεια μιας δυναμικής επιτάχυνσης.
Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι οι μηχανικοί της Ford Performance ρύθμισαν το RS έτσι ώστε να παράγει έναν απολαυστικό σπορ ήχο στη γρήγορη οδήγηση, με όλα τα σκασίματα και βρυχηθμούς που αποτελούν σήμα κατατεθέν ενός RS. Προϊόν εξέλιξης μιας ομάδας μηχανικών του Ford Performance σε Ευρώπη και ΗΠΑ, το νέο Focus RS είναι η τρίτη γενιά Focus RS, μετά τα μοντέλα που λανσαρίστηκαν το 2002 και το 2009. Το 30ο αυτοκίνητο με το θρυλικό έμβλημα RS θα κατασκευάζεται στο Saarlouis, Γερμανία.
Το Focus RS είναι ένα από τα 12 νέα οχήματα υψηλών επιδόσεων που η Ford θα παρουσιάσει σε όλο τον κόσμο μέχρι το 2020 στο πλαίσιο μιας νέας εποχής επιδόσεων Ford, και για τους Ευρωπαίους πελάτες θα διατίθεται από τις αρχές του 2016.
    • Current rating: 0
    • Total votes: 0
  • View QR Code View QR Code
  • Save as PDF Save as PDF
  • Report Listing Cancel Report
  • 2222 Shows
Your Friend’s Name *
Your Friend’s Email *
Your Name
Your E-mail
Message
Captcha *
There are no comments added
Please sign in or sign up to post comments

Listings to be compared

    There are no listings to compare
    Select a label or click "Other" to send comments
    Loading...
    Are you sure you want to cancel your report?
    Log in
    Username
    Password
    Forgot password? Remind