Aston Martin Rapide S

Review
Aston Martin Rapide S
Ασύλληπτες επιδόσεις…!

Νέα έκδοση για την Rapide από την Aston Martin. Η συμπερίληψη του κωδικού “S” σημαίνει περισσότερες επιδόσεις και ακόμα μεγαλύτερη οδηγική απόλαυση!

Η νέα “S” θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα της στην έκθεση της Γενεύης το Μάρτιο και θα διαθέτει τον ίδιο V12 κινητήρα των 6,0 λίτρων αλλά με τη διαφορά ότι η ισχύς του έχει αυξηθεί κατά 81 ίππους, φτάνοντας συνολικά τους 558 και η ροπή από 600 Nm στα 620 Nm. Το αποτέλεσμα είναι η μείωση του χρόνου επιτάχυνσης από 0-100 χλμ./ώρα κατά 3/10 του δευτερολέπτου σε 4,9 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστή ταχύτητα της “S” έχει αυξηθεί, ξεπερνώντας οριακά τα 305 χλμ./ώρα. Παρά την αύξηση ισχύος η Aston Martin Rapide S μειώνει τα μεγέθη κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε 8,0 λίτρα/100 χλμ. και σε 332 γραμμ./χλμ. (από 8,5 λίτρα/100 χλμ. και 355 γραμμ./χλμ. CO2). Τις ενισχυμένες επιδόσεις της συμπληρώνουν αλλαγές με στόχο την πλήρη αξιοποίηση της επιπλέον ισχύος της, όπως η τοποθέτηση του κινητήρα κατά 1,9 εκατοστά πιο χαμηλά προς όφελος ενός χαμηλότερου κέντρου βάρους.

Παράλληλα, η “S” διαθέτει και αναβαθμισμένη ρυθμιζόμενη ανάρτηση με τρία προγράμματα παραμετροποίησης –normal, sport και track- που μεταβάλλουν αναλόγως τις ρυθμίσεις της. Βελτιωμένο είναι και το σύστημα διεύθυνσης το οποίο προσαρμόζει τα χαρακτηριστικά του στην αυξημένη ισχύ, υποσχόμενο υψηλότερα επίπεδα απόκρισης και πληροφόρησης για τον οδηγό. Οπτικά η Aston Martin Rapide S διαθέτει μια ανασχεδιασμένη και πιο επιβλητική γρίλια η οποία επιπλέον, αναλαμβάνει και το ρόλο συστήματος ασφαλείας καθώς στην περίπτωση πρόσκρουσης, "πετάγεται" προς τα έξω και επανέρχεται στη θέση της μειώνοντας την ισχύ της κρούσης. Την οπτική αναβάθμιση της “S” συμπληρώνει η ανασχεδίαση της αεροδυναμικής πτέρυγας στην κορυφή του χώρου αποσκευών, ενώ ανανεωμένο είναι και το εξοπλιστικό πακέτο Carbon Pack.
    • Current rating: 0
    • Total votes: 0
  • View QR Code View QR Code
  • Save as PDF Save as PDF
  • Report Listing Cancel Report
  • 1631 Shows
Your Friend’s Name *
Your Friend’s Email *
Your Name
Your E-mail
Message
Captcha *
There are no comments added
Please sign in or sign up to post comments

Listings to be compared

    There are no listings to compare
    Select a label or click "Other" to send comments
    Loading...
    Are you sure you want to cancel your report?
    Log in
    Username
    Password
    Forgot password? Remind