Fiat Panda

Review
Fiat Panda
Αντεπίθεση στη μικρή κατηγορία από τη Fiat

Για μια ακόμη φορά η Fiat εντυπωσιάζει στη μικρή κατηγορία. Το Fiat Panda μετρά 32 χρόνια στην αγορά και έχει κατασκευαστεί σε περισσότερες από 6,4 εκατομμύρια μονάδες. Με λίγα λόγια, πρόκειται για ένα best seller στη κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων αφού είναι ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης, ιδιαίτερα ευρύχωρο, άνετο στην οδήγησή του, με σύγχρονο σχεδιασμό και καλή τιμή. Αυτά τα στοιχεία ενδυναμώθηκαν ακόμα περισσότερο στη νέα γενιά του Panda που βρίσκεται ήδη στην Κυπριακή αγορά.

Ένα μοντέλο που διατηρεί τις βασικές σχεδιαστικές γραμμές και την ταυτότητα της φίρμας και παρουσιάζεται καθόλα σύγχρονο και αποτελεσματικό για τον αγοραστή του σήμερα. Συνδυάζει τις συμπαγείς διαστάσεις με την εξαιρετική ποιότητα κατασκευής και την πρακτικότητα που όλοι αναζητούν σε ένα μικρό αυτοκίνητο. Έχει μεγαλώσει κατά 11 εκατοστά στο μήκος, 5 εκατοστά στο πλάτος σε σχέση με τον προκάτοχο του και διαθέτει τώρα περισσότερες στρογγυλεμένες επιφάνειες ώστε να εξοικονομηθούν περισσότεροι χώροι. Κάτι που σου δίνει την εντύπωση μεγαλύτερου αυτοκινήτου. Όσον αφορά τις διαστάσεις, το μήκος του φτάνει τα 3.650mm, το πλάτος τα 1.640 mm και το ύψος τα 1.550 mm. Αριθμοί που σε συνδυασμό με το σχεδιασμό ενισχύουν τη λειτουργικότητα του από τους πολυάριθμους αποθηκευτικούς χώρους και από ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων διαμόρφωσης των εμπρός και πίσω καθισμάτων.

Το εσωτερικό αποτελεί τη συνέχεια του σύγχρονου εσωτερικού σχεδιασμού. H ευρυχωρία, η άνεση και η λειτουργικότητα είναι τα χαρακτηριστικά που το διακρίνουν. Στοιχεία που θα εκτιμήσει ιδιαίτερα ο υποψήφιος αγοραστής σε αυτή την κατηγορία. Τα νέας σχεδίασης καθίσματα με τις σωστές επιλογές διχρωμίας παρέχουν καλύτερη πλευρική στήριξη ενώ ξεχωρίζει ο μοχλός των ταχυτήτων που είναι τοποθετημένος ψηλά στην κεντρική κονσόλα. Συνολικά δεκατέσσερις χώροι αποθήκευσης μικρών και μεγαλύτερων αντικειμένων βρίσκονται διάσπαρτοι στο εσωτερικό. Επίσης, ο χώρος αποσκευών είναι μεγαλύτερος κατά 15 λίτρα από το προηγούμενο Panda και μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 260 λίτρα στην έκδοση με την πίσω συρόμενη σειρά καθισμάτων.

Αναδιπλούμενη είναι και η πλάτη στο κάθισμα του συνοδηγού.

Στην Κυπριακή αγορά προσφέρεται με τρεις συνολικά κινητήρες. Αρχή από το γνωστό 1.200άρη των 69 ίππων που διαθέτει κατανάλωση μόλις 5,2 λίτρα ανά εκατό χιλιόμετρα και προσφέρεται στην τιμή των 13,100 ευρώ στο δρόμο. Στη συνέχεια υπάρχει και ο 1.3 Multijet Turbo Diesel των 75 ίππων με την κατανάλωση να φθάνει μόλις τα 3,9 λίτρα ανά εκατό χιλιόμετρα. Στη γκάμα προσφέρεται και ο 0,9 λίτρων Twin Air Turbo με τους 85 ίππους και κατανάλωση της τάξης των 4,2 λίτρων ανά εκατό χιλιόμετρα. Κινητήρας που μπορεί να συνδυαστεί και με αυτόματο κιβώτιο.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι στη γκάμα του νέου Panda υπάρχει και η τετρακίνητη έκδοση με την ονομασία Panda 4x4 Climbing συνεχίζοντας έτσι την παράδοση. Το μοντέλο διαθέτει αυξημένο ύψος, ελαστικά υψηλού προφίλ και μαύρα πλαστικά στον εξωτερικό σχεδιασμό τονίζοντας έτσι τον εκτός δρόμου χαρακτήρα του ενώ παράλληλα διαφοροποιείται από τη μπροστινοκίνητη γκάμα. Το 4x4 Climbing διατίθεται με τους κινητήρες 1.3 Multijet Turbo Diesel των 75 ίππων και 0,9 λίτρων Twin Air Turbo με τους 85 ίππους.

Στο χώρο του εξοπλισμού το νέο Fiat Panda παρουσιάζεται στην Κυπριακή αγορά στην έκδοση Lounge που περιλαμβάνει μια εξαιρετικά πλούσια λίστα όσον αφορά τόσο την άνεση όσο και την ασφάλεια. Μεταξύ άλλων ξεχωρίζουν οι αερόσακοι οδηγού, συνοδηγού και τύπου κουρτίνας, ABS, EBD, brake assist, το γνωστό σύστημα start/stop, το ηλεκτρικό τιμόνι Dualdrive με τη λειτουργία “City” (η ενεργοποίηση της οποίας ελαφραίνει το τιμόνι και διευκολύνει ιδιαιτέρως στο παρκάρισμα), καθώς και το σύστημα «Blue&Me». Αποκλειστικά πεντάθυρο, το νέο Panda κατασκευάζεται στο πλήρως εκσυγχρονισμένο εργοστάσιο του Pomigliano, στη Νάπολη με ρυθμό έως 1.050 αυτοκίνητα την ημέρα.
    • Current rating: 0
    • Total votes: 0
  • View QR Code View QR Code
  • Save as PDF Save as PDF
  • Report Listing Cancel Report
  • 2674 Shows
Your Friend’s Name *
Your Friend’s Email *
Your Name
Your E-mail
Message
Captcha *
There are no comments added
Please sign in or sign up to post comments

Listings to be compared

    There are no listings to compare
    Select a label or click "Other" to send comments
    Loading...
    Are you sure you want to cancel your report?
    Log in
    Username
    Password
    Forgot password? Remind