Fiat Tipo

Review
Fiat Tipo
Ολοκαίνουριο μοντέλο στη γκάμα της Fiat
H Fiat επιστρέφει στην κατηγορία των compact sedan αυτοκινήτων. Αυτό γίνεται με το ολοκαίνουριο Tipo που ετοιμάζεται να περάσει στις αγορές. Πρόκειται για ένα μοντέλο που σχεδιάστηκε από την αρχή σαν σετάν στο Centro Stile Fiat, ενώ για τη δημιουργία του εργάστηκε μια ομάδα περισσότερων από 2.000 ανθρώπους κατά τη διάρκεια της τριετούς εξέλιξής του. Το μοντέλο καταφέρνει να συνδυάζει τις σύγχρονες γραμμές των σετάν με τον επιθετικό χαρακτήρα διαθέτοντας σωρεία σύγχρονων σχεδιαστικών καινοτομιών. Στο μπροστινό μέρος ξεχωρίζει η μεγάλη μάσκα και τα εντυπωσιακά φωτιστικά σώματα. Η χρήση χρωμίου δημιουργεί ένα ξεχωριστό μοτίβο, πάνω στο οποίο εμφανίζεται το λογότυπο της Fiat. Το ξεχωριστό ιταλικό στιλ εκφράζεται επίσης στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, όπου ο αρμονικά σχεδιασμένος τρίτος όγκος φιλοξενεί τα μεγάλα φωτιστικά σώματα.
Οι διαστάσεις του: 4,54 μ. μήκος Χ 1,78 μ. πλάτος , Χ 1,49 μ. ύψος και με 520 λίτρα χώρο αποσκευών προδιαθέτουν για εντυπωσιακούς εσωτερικούς χώρους για οδηγό και επιβάτες. Κάτι που επιβεβαιώνεται από το μέγεθος του εσωτερικού χώρου που είναι αρκετά μεγάλος για να φιλοξενήσει άνετα πέντε επιβάτες. Διαθέτει τον καλύτερο χώρο για τη θέση των ποδιών, στην κατηγορία του, χώρο αποσκευών 520 λίτρων και εξαιρετική εργονομία οδήγησης. Όλα τα χειριστήρια βρίσκονται στη σωστή θέση, έτσι ώστε ο οδηγός να μπορεί να τα φτάσει εύκολα ενώ πολλοί χώροι φύλαξης βρίσκονται διάσπαρτοι στο χώρο.
Η αρχική γκάμα των κινητήρων ξεκινά με τον 14άρη των 95 ίππων ενώ στη συνέχεια ακολουθεί ο 1,6 λίτρων με τους 110 ενώ διαθέσιμοι είναι και άλλοι δύο πετρελαιοκινητήρες. Ο πρώτος στα 1,3 λίτρα με 95 ίππους και ο δεύτερος στα 1,6 λίτρα με 120 ίππους. Κινητήρες που συνδυάζονται τόσο με αυτόματο κιβώτιο όσο και με κιβώτιο με διπλό συμπλέκτη ανάλογα με την έκδοση. To νέο Tipo θα έχει στη διάθεση του μια πλούσια λίστα στο βασικό και προαιρετικό εξοπλισμό, τόσο στο χώρο της άνεσης όσο και της ασφάλειας. Μεταξύ αυτών και η διαθεσιμότητα του συστήματος UconnectTM, που είναι εφοδιασμένο με μία έγχρωμη οθόνη αφής 5'', σύστημα hands-free με Bluetooth, audio streaming, text reader και αναγνώριση φωνής, θύρες AUX και USB, χειριστήρια στο τιμόνι, κάμερα οπισθοπορείας και σύστημα δορυφορικής πλοήγησης TomTom. Για την ιστορία θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το πρώτης γενιάς Tipo παρουσιάστηκε το 1988 και αποτέλεσε την αρχή για μια εντελώς νέα εποχή στην ιστορία της Ιταλικής εταιρείας ενώ κέρδισε μια σειρά από βραβεία, με σημαντικότερο τον τίτλο του Αυτοκινήτου της Χρονιάς του 1989.
    • Current rating: 0
    • Total votes: 0
  • View QR Code View QR Code
  • Save as PDF Save as PDF
  • Report Listing Cancel Report
  • 2246 Shows
Your Friend’s Name *
Your Friend’s Email *
Your Name
Your E-mail
Message
Captcha *
There are no comments added
Please sign in or sign up to post comments

Listings to be compared

    There are no listings to compare
    Select a label or click "Other" to send comments
    Loading...
    Are you sure you want to cancel your report?
    Log in
    Username
    Password
    Forgot password? Remind