Nissan GT-R 2013

Review
Nissan GT-R 2013
Ακόμα πιο γρήγορο το GT-R του 2013
 

Η Nissan εκπλήσσει για μια ακόμη φορά με το εντυπωσιακό GT-R. Η έκδοση του 2013 είναι ακόμα πιο τεχνολογικά προηγμένη διαθέτοντας περισσότερους ίππους και μεγαλύτερη τεχνολογική απόλαυση. Το νέο GT-R δεν έχει μεγάλες αισθητικές διαφορές σε σχέση με το τωρινό μοντέλο, με την καμπίνα να περιλαμβάνει καινούριες επενδύσεις και δέρματα. Οι διαφορές βρίσκονται κάτω από το καπό του μοντέλου όπου οι Ιάπωνες τεχνικοί τελειοποίησαν διάφορα συστήματα, όπως την απόκριση του γκαζιού και τη λειτουργία της ανάρτησης, έτσι ώστε να βελτιώσουν την απόδοση, την άνεση και τη σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες.
 

Κάτω από καπό, βρίσκεται ο V6 twin-turbo κινητήρας 3,8 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 550 ίππους. Χάρη στις μετατροπές στο σύστημα τροφοδοσίας και τις αναβαθμίσεις στις τουρμπίνες, η απόκριση στο γκάζι είναι πιο άμεση, προσφέροντας παράλληλα και καλύτερες επιδόσεις. Τα εκατό χιλιόμετρα από στάση είναι εφικτά τώρα σε μόνο 2.7 δευτερόλεπτα, δηλαδή 0.1 δευτερόλεπτα πιο γρήγορα από το GT-R του 2012. Το ανανεωμένο μοντέλο είναι ακόμα πιο γρήγορο και στη φημισμένη πίστα του Nürburgring, καθώς πραγματοποίησε το γύρο της σε 7 λεπτά και 19.1 δευτερόλεπτα, μετά από σχετικές δοκιμές που έγιναν πριν μερικούς μήνες.
 

Με το τελευταίο μοντέλο του GT-R, η Nissan αναδεικνύει για μια ακόμη φορά την τεχνολογική της υπεροχή, καθώς το αποτέλεσμα που έχει προκύψει, προέρχεται από την ενδελεχή επεξεργασία των δεδομένων που παρήχθησαν κατά τη διάρκεια του 24ώρου αγώνα αντοχής του 2012 στο Nürburgring της Γερμανίας, όπου και συμμετείχαν δύο GT-R. Στην ανάρτηση, η εμπειρία από τον αγώνα των 24 ωρών του Nürburgring εφαρμόστηκε στα μοντέλα παραγωγής: ελατήρια και αμορτισέρ έγιναν ελαφρώς πιο μαλακά, άλλαξαν οι αντιστρεπτικές και χαμήλωσε και το κέντρο βάρους, βελτιώνοντας το κράτημα. Σημαντικό ρόλο παίζουν και οι μπάρες ενίσχυσης κάτω από το ταμπλό που αύξησαν τη στιβαρότητα.
 

Η ανανέωση περιλαμβάνει την ειδική έκδοση Premium με πλούσιες δερμάτινες επενδύσεις, ενώ πλέον δίνεται η δυνατότητα προσωπικής επιλογής του εσωτερικού χρωματισμού. Το νέο GT-R θα είναι ήδη διαθέσιμο στην Ιαπωνία με τις πωλήσεις στην Ευρώπη να ξεκινούν από τα τέλη αυτού του μήνα.
 
    • Current rating: 0
    • Total votes: 0
  • View QR Code View QR Code
  • Save as PDF Save as PDF
  • Report Listing Cancel Report
  • 1830 Shows
Your Friend’s Name *
Your Friend’s Email *
Your Name
Your E-mail
Message
Captcha *
There are no comments added
Please sign in or sign up to post comments

Listings to be compared

    There are no listings to compare
    Select a label or click "Other" to send comments
    Loading...
    Are you sure you want to cancel your report?
    Log in
    Username
    Password
    Forgot password? Remind