NISSAN QASHQAI

Review
NISSAN QASHQAI
Στις βιτρίνες του Ομίλου Πηλακούτα σε μερικές μέρες

Η νέα γενιά του best seller της Nissan αναμένεται εντός των επόμενων εβδομάδων στην Κύπρο. Το ολοκαίνουριο Qashqai έρχεται με στόχο να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία των προκατόχων του, έχοντας όλα τα εχέγγυα για να τα καταφέρει.
Κτισμένο πάνω σε ένα εντελώς καινούριο σασί, είναι 49 χιλ. μεγαλύτερο σε μήκος από τον προκάτοχό του,  ελάχιστα χαμηλότερο αλλά και λίγο φαρδύτερο διατηρώντας το στυλ του crossover, με συμπαγείς διαστάσεις. Διαθέτει μια πιο δυναμική και μοντέρνα εμφάνιση, είναι μεγαλύτερο σε μήκος και πλάτος, αλλά λίγο πιο χαμηλό σε ύψος από τον προκάτοχό του. Το μοντέλο / πρωτοπόρος στην κατηγορία του σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε στην Ευρώπη, με βάση τις απαιτήσεις των ευρωπαίων οδηγών. Το εσωτερικό είναι καινούριο, αναβαθμισμένο ποιοτικά, με πιο σύγχρονη εικόνα  περιλαμβάνοντας πλειάδα συστημάτων άνεσης και ασφάλειας. Στην κεντρική κονσόλα ξεχωρίζει η οθόνη αφής επτά ιντσών, ενώ ανάμεσα στα όργανα βρίσκεται μια οθόνη TFT. Οι επιβάτες έχουν στη διάθεσή τους περισσότερους χώρους στην καμπίνα, με το πορτμπαγκάζ να είναι μεγαλύτερο κατά 20 λίτρα, φθάνοντας συνολικά τα 430 λτ. χωρητικότητας. Όπως συμβαίνει με κάθε νέο μοντέλο της Nissan , το νέο Qashqai είναι γεμάτο με  καινοτόμες τεχνολογίες. Συγκεκριμένα, προσφέρει στον οδηγό του ένα ολοκληρωμένο πακέτο προηγμένων τεχνολογικά χαρακτηριστικών όπως το σύστημα Safety Shield που συμπληρώνεται και από τα συστήματα Αποφυγής Μετωπικής Σύγκρουσης (Front Collision Avoidance), Υποστήριξης της Προσοχής του Οδηγού (Driver Attention Support), καθώς  και της  αναγνώρισης των σημάτων κυκλοφορίας (Traffic Sign Recognition), σε συνδυασμό και με άλλες βοηθητικές λειτουργίες, όπως το Έξυπνο Σύστημα Στάθμευσης που πραγματικά λύνει τα χέρια του οδηγού μέσα στην πόλη. Η καινοτομία συνεχίζεται με τη νέα γκάμα των κινητήρων του νέου Qashqai.
Κάτω από το καπό έχουν τοποθετηθεί δύο κινητήρες βενζίνης και ισάριθμοι diesel, με το σύστημα stop/start να περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό. Στη βάση της γκάμας είναι ο 1,2 turbo απόδοσης 115 ίππων, ο οποίος έχει μέση κατανάλωση 5,6 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα. Πιο πάνω βρίσκεται ο 1,6 turbo με τους 150 ίππους και τα 240 Nm ροπής. Πιο οικονομικός είναι ο πετρελαιοκινητήρας 1,5 dCi με απόδοση 110 ίππους, καθώς έχει μέση κατανάλωση μόλις 3,8 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές ρύπων είναι στα 99 γρ./χλμ. Ο 1,6 dCi των 130 ίππων είναι ο μοναδικός που συνδυάζεται με τετρακίνηση.
Κάθε κινητήρας χρησιμοποιεί υπερσυμπιεστή, προκειμένου οι εκπομπές ρύπων και η κατανάλωση καυσίμου να διατηρηθούν σε εκπληκτικά χαμηλά επίπεδα, διατηρώντας παράλληλα εξαιρετικές επιδόσεις. Εκτός από τις εκδόσεις με κίνηση στους εμπρός τροχούς, το νέο Qashqai διατίθεται και με το σύστημα τετρακίνησης ALL – MODE 4x4-i. Σε ότι αφορά το σύστημα μετάδοσης, το νέο Qashqai εφοδιάζεται με κιβώτιο 6 ταχυτήτων, ενώ υπάρχουν και συγκεκριμένες εκδόσεις με το ολοκαίνουργιο αυτόματο κιβώτιο Xtronic.
    • Current rating: 3
    • Total votes: 2
  • View QR Code View QR Code
  • Save as PDF Save as PDF
  • Report Listing Cancel Report
  • 4039 Shows
Your Friend’s Name *
Your Friend’s Email *
Your Name
Your E-mail
Message
Captcha *
There are no comments added
Please sign in or sign up to post comments

Listings to be compared

    There are no listings to compare
    Select a label or click "Other" to send comments
    Loading...
    Are you sure you want to cancel your report?
    Log in
    Username
    Password
    Forgot password? Remind