Το Alfa Romeo Stelvio είναι ένα μοντέλο / σταθμός στην ιστορία της φημισμένης ιταλικής μάρκας. Το όνομά του προέρχεται από το περίφημο πέρασμα του Stelvio. Το μεγαλύτερο ορεινό πέρασμα στην Ιταλία και το δεύτερο μεγαλύτερο στην Ευρώπη. Οι κατασκευαστές του υιοθέτησαν αυτούσια τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το αυθεντικό σπορ πνεύμα της Alfa Romeo με το αυθεντικό Ιταλικό στυλ, τις καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις και τους αποδοτικούς κινητήρες. Το μοντέλο βρίσκεται ήδη στους εκθεσιακούς χώρους της CiC Automasters εφοδιασμένο με δύο κινητήρες. Ένα δίλιτρο βενζίνης με 280 ίππους και ένα 2.2 λίτρων πετρελαίου με τους 210 ίππους. Δύο κινητήρες που χαρακτηρίζονται από τις επιδόσεις και την ελαστικότητα τους και συνδυάζονται εντυπωσιακά με το οκτάρι αυτόματο κιβώτιο αλλά και το σύστημα τετρακίνησης Q4." data-listing-picture="https://www.autotrader.com.cy/files/01-2018/ad50987/alfa-romeo-stelvio-877990627.jpg" >

Alfa Romeo Stelvio

Review
Alfa Romeo Stelvio
Το κορυφαίο SUV στη θρυλική πίστα του Nürburgring
Το ολοκαίνουριο Alfa Romeo Stelvio είναι και επίσημα το πιο γρήγορο SUV στη θρυλική πίστα του Nurburgring. Με την επιτυχία αυτή η Alfa Romeo έκανε δύο τα ρεκόρ της στην θρυλική αυτή πίστα αφού το πρώτο έγινε με την Giulia Quadrifoglio παίρνοντας την πρώτη θέση στα τετράθυρα σεντάν παραγωγής. Τόσο η Giulia όσο και το Stelvio είχαν στη διάθεση τους τον V6 κινητήρα των 2.900 κυβικών με τα διπλά turbo, που αποδίδει 510 ίππους. Όσον αφορά το Stelvio, ο κινητήρας αυτός του χαρίζει μια τελική ταχύτητα της τάξης των 285 χιλιομέτρων την ώρα ενώ φτάνει τα εκατό χιλιόμετρα από στάση σε μόλις τέσσερα δευτερόλεπτα.
Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το προηγούμενο ρεκόρ στη γερμανική πίστα κατείχε από το 2015 η Porsche Cayenne Turbo S με χρόνο 7' 59" 74. Ο χρόνος του Stelvio Quadrifoglio ήταν 7' 51" 07 και ισοφαρίζει ακόμη και αυτόν της BMW M4 το 2015 ενώ το τοποθετεί ανάμεσα στα 100 πιο γρήγορα στο Nürburgring. Το Nürburgring είναι η ιστορικότερη πίστα αγώνων στον κόσμο. Εκεί γράφτηκαν μερικές από τις χρυσές σελίδες της ιστορίας του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού, και όχι μόνο. Στη γερμανική αυτή πίστα - που λειτουργεί από τη δεκαετία του ’20 – δοκιμάζονται πολλά από τα καινούργια μοντέλα πριν παρουσιαστούν στο κοινό.
Το Alfa Romeo Stelvio είναι ένα μοντέλο / σταθμός στην ιστορία της φημισμένης ιταλικής μάρκας. Το όνομά του προέρχεται από το περίφημο πέρασμα του Stelvio. Το μεγαλύτερο ορεινό πέρασμα στην Ιταλία και το δεύτερο μεγαλύτερο στην Ευρώπη. Οι κατασκευαστές του υιοθέτησαν αυτούσια τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το αυθεντικό σπορ πνεύμα της Alfa Romeo με το αυθεντικό Ιταλικό στυλ, τις καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις και τους αποδοτικούς κινητήρες. Το μοντέλο βρίσκεται ήδη στους εκθεσιακούς χώρους της CiC Automasters εφοδιασμένο με δύο κινητήρες. Ένα δίλιτρο βενζίνης με 280 ίππους και ένα 2.2 λίτρων πετρελαίου με τους 210 ίππους. Δύο κινητήρες που χαρακτηρίζονται από τις επιδόσεις και την ελαστικότητα τους και συνδυάζονται εντυπωσιακά με το οκτάρι αυτόματο κιβώτιο αλλά και το σύστημα τετρακίνησης Q4.
    • Current rating: 0
    • Total votes: 0
  • View QR Code View QR Code
  • Save as PDF Save as PDF
  • Report Listing Cancel Report
  • 1321 Shows
Your Friend’s Name *
Your Friend’s Email *
Your Name
Your E-mail
Message
Captcha *
There are no comments added
Please sign in or sign up to post comments

Listings to be compared

    There are no listings to compare
    Select a label or click "Other" to send comments
    Loading...
    Are you sure you want to cancel your report?
    Log in
    Username
    Password
    Forgot password? Remind