Mercedes-AMG Project One

Review
Mercedes-AMG Project One
Το νέο Super Car της Mercedes
H Mercedes αποκάλυψε το εντυπωσιακό της supercar κατά τη διάρκεια του φετινού Σαλονιού της Φρανκφούρτης. Ένα μοντέλο που στην ουσία μεταφέρει την τεχνολογία της φόρμουλα ένα αυτούσια στο… δρόμο! Και δημιουργήθηκε για να εορταστούν τα πενήντα χρόνια συνεργασίας της Mercedes και της AMG. Το Mercedes-AMG Project One, μπορεί ακόμα να είναι πρωτότυπο, εντούτοις οι διαφορές του από το μοντέλο παραγωγής δεν θα είναι παρά ελάχιστες.
Στον εξωτερικό σχεδιασμό το μοντέλο δεν καταφεύγει σε υπερβολές. Αντίθετα, διατηρεί την κλασσική σιλουέτα ενός supercar αλλά με σύγχρονες και συνάμα εντυπωσιακές γραμμές που κόβουν την ανάσα. Με αγωνιστικό χαρακτήρα από το φόρμουλα ένα είναι και το εσωτερικό. Στοιχεία όπως το τιμόνι, οι δύο οθόνες (στη μία είναι ο πίνακας οργάνων και στην άλλη ο έλεγχος των πολυμέσων) αλλά και τα καθίσματα έχουν καθαρά αγωνιστικό χαρακτήρα. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι τα καθίσματα από ανθρακονήματα δεν ρυθμίζονται. Αντίθετα ρυθμίζονται τόσο τα πεντάλ όσο και το τιμόνι. 
Προτεραιότητα των σχεδιαστών ήταν η λειτουργικότητα του όλου συνόλου αλλά κυρίως η αεροδυναμική απόδοση του αμαξώματος που είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ανθρακονήματα. Διαθέτει ένα μεγάλο πακέτο ενεργών αεροδυναμικών βοηθημάτων και ξεχωρίζουν, τόσο η μεγάλη εισαγωγή αέρα στην οροφή, όσο και η μεγάλη μάσκα στο μπροστινό μέρος. Και όλα αυτά για ένα αυτοκίνητο που φθάνει τα 200 χιλιόμετρα από στάση σε λιγότερο από έξι δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα πάνω από 350 χιλιόμετρα την ώρα. 
Ο κινητήρας προέρχεται από το μονοθέσιο W08 της Φόρμουλα 1 και αποτελείται συνολικά από έναν V6 1.6 λίτρων εσωτερικής καύσης κινητήρα και 4 ηλεκτροκινητήρες. Ο πρώτος είναι ένας hich tech V6 1.600 κυβικών, που υποβοηθάτε από δύο ηλεκτροκινητήρες 90 και 120 kW (ο πρώτος στο turbo και ο δεύτερος στο στρόφαλο, όπως στην F1) με αποτέλεσμα η απόδοσή του να ξεπερνά τους 680 ίππους. Οι άλλοι δύο ηλεκτροκινητήρες αποδίδουν 163 ίππους ο καθένας και δίδουν κίνηση στους εμπρός τροχούς, εξασφαλίζοντας έτσι και την τετρακίνηση. Η συνολική ισχύς του Project One φτάνει τους 1006 ίππους ενώ μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά ηλεκτρικά για 25 χιλιόμετρα.
Το Project One θα κατασκευάζεται από την AMG και θα παραχθεί σε μόλις 275 μονάδες, που θα είναι όλες αριστεροτίμονες. Η τιμή του ορίστηκε για τις 2.275.000 ευρώ προ φόρων ενώ το σημαντικότερο για την εταιρεία είναι ότι η παραγωγή έχει ήδη εξαντληθεί, ενώ όλα θα έχουν παραδοθεί στους κατόχους τους μέχρι τα τέλη του 2020
    • Current rating: 0
    • Total votes: 0
  • View QR Code View QR Code
  • Save as PDF Save as PDF
  • Report Listing Cancel Report
  • 1819 Shows
Your Friend’s Name *
Your Friend’s Email *
Your Name
Your E-mail
Message
Captcha *
There are no comments added
Please sign in or sign up to post comments

Listings to be compared

    There are no listings to compare
    Select a label or click "Other" to send comments
    Loading...
    Are you sure you want to cancel your report?
    Log in
    Username
    Password
    Forgot password? Remind