Παραδόθηκαν τα πρώτα Civic Type-R στην Κύπρο

Review
Παραδόθηκαν τα πρώτα Civic Type-R στην Κύπρο
To πολυαναμενόμενο Honda Civic Type-R έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην Κυπριακή αγορά με τα πρώτα μοντέλα να παραδίδονται στους αγοραστές του. Το νέο καυτό hatch της Honda φέρει τον τίτλο του πιο extreme Type R όλων των εποχών, σηματοδοτώντας το ξεκίνημα μιας νέας εποχής για τη μάρκα. Με προδιαγραφές ενός “αγωνιστικού αυτοκινήτου για το δρόμο”, το νέο Civic Type R θέτει νέα πρότυπα στην κατηγορία μπροστινοκίνητων hatchback υψηλών επιδόσεων.
Τα αυτοκίνητα με το λογότυπο Type R έχουν δημιουργήσει φανατικούς οπαδούς σε όλο τον κόσμο και το νέο μοντέλο δικαιώνει τις υψηλές προσδοκίες τους. Ο νέος δίλιτρος κινητήρας VTEC TURBO της Honda, το δυναμικό λειτουργικό στυλ και οι πρωτοποριακές νέες τεχνολογίες του πλαισίου συνδυάζονται για τη δημιουργία της πιο απολαυστικής εμπειρίας πίσω από το τιμόνι ενός Civic Type R. Ένα έμβλημα με κορυφαία χαρακτηριστικά που κυριαρχεί στο χώρο για περισσότερα από 22 χρόνια.
Το νέο Honda Civic Type R υιοθετεί μία σειρά από εντυπωσιακές σχεδιαστικές βελτιώσεις, επηρεασμένες από την εκτενή αεροδυναμική εξέλιξη και τις δοκιμές σε υπολογιστή και στην σήραγγα αεροδυναμικής. Το αποτέλεσμα είναι ένα αυτοκίνητο με εξαιρετική ευστάθεια στις υψηλές ταχύτητες και άριστη αεροδυναμική πίεση.
Κάτω από το καπό ένας νέος, άμεσου ψεκασμού υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας 2.0 VTEC TURBO με ισχύ, ροπή και επιδόσεις απαράμιλλες στην κατηγορία. Αποδίδει 310 ίππους στις 6.500 rpm, και η μέγιστη ροπή φθάνει τα 400 Nm στις 2.500 rpm. Και οι δύο τιμές είναι υψηλότερες από οποιοδήποτε προηγούμενο μοντέλο Honda Type R. Με “κόκκινο” στις 7.000 rpm, ο κινητήρας – τμήμα της επόμενης γενιάς της σειράς Earth Dreams Technology της Honda – διαθέτει προηγμένο, νέο υπερσυμπιεστή με τεχνολογία VTEC που αποδίδει υψηλή ροπή στις χαμηλές στροφές και προσφέρει παρατεταμένη επιτάχυνση.  Τα εκατό χιλιόμετρα από στάση ολοκληρώνονται σε 5,7 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 270 km/h. Ο νέος κινητήρας συνδυάζεται με ένα εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο, που διασφαλίζει άμεση, ικανοποιητική σύνδεση με το σύστημα μετάδοσης, ενώ η ισχύς κατανέμεται στους εμπρός τροχούς.
Για να μπορεί ο οδηγός να διαχειριστεί στην τεράστια ισχύ του, το Type R είναι εξοπλισμένο με φρένα υψηλών επιδόσεων Brembo στους εμπρός τροχούς που σχεδιάστηκαν ειδικά για το αυτοκίνητο. Μπροστά, εξαπίστονες δαγκάνες εφαρμόζουν πίεση πέδησης σε διάτρητους δίσκους 350 mm. Νέες ζάντες αλουμινίου 19-ιντσών, μοναδικές για το Type R, ολοκληρώνουν τις οπτικές αλλαγές σε συνδυασμό με τα μεγαλύτερα φρένα.
Το νεο το Civic Type R θα σηματοδοτήσει το ντεμπούτο του νέου κουμπιού ‘+R’ της Honda. Αυτό βρίσκεται δίπλα στο τιμόνι και ενεργοποιεί το ‘+R‘ mode όπου η απόκριση του κινητήρα μεγιστοποιείται  με τη χαρτογράφηση της ροπής να αλλάζει σε πιο σπορ ρύθμιση και με έμφαση στις επιδόσεις. Το σύστημα διεύθυνσης ανταποκρίνεται πιο άμεσα  και μαζί με το νέο σύστημα Προσαρμοζόμενων Αποσβεστήρων τεσσάρων σημείων - Adaptive Damper System, διασφαλίζει κορυφαία οδική συμπεριφορά.
    • Current rating: 2.6
    • Total votes: 5
  • View QR Code View QR Code
  • Save as PDF Save as PDF
  • Report Listing Cancel Report
  • 10718 Shows
Your Friend’s Name *
Your Friend’s Email *
Your Name
Your E-mail
Message
Captcha *
There are no comments added
Please sign in or sign up to post comments

Listings to be compared

    There are no listings to compare
    Select a label or click "Other" to send comments
    Loading...
    Are you sure you want to cancel your report?
    Log in
    Username
    Password
    Forgot password? Remind