Στις βιτρίνες της Fairways το Renault Kadjar

Review
Στις βιτρίνες της Fairways το Renault Kadjar
Πρεμιέρα στην Κυπριακή αγορά κάνει το Renault Kadjar. Πρόκειται για το ολοκαίνουριο Crossover της γαλλικής εταιρείας φίρμας που τοποθετείτε στη μικρομεσαία κατηγορία και έρχεται για να εμπλουτίσει τη γκάμα των crossover της Renault.  
Το όνομα Kadjar αποτελείται από τα συνθετικά Kad και Jar.  Το συνθετικό Kad είναι εμπνευσμένο από τη λέξη «quad»  που προέρχεται από τον κόσμο των τετράτροχων οχημάτων παντός εδάφους και το συνθετικό Jar προέρχεται τις γαλλικές λέξεις «agile» και «jaillir» που αναδεικνύουν την ευελιξία, την ελευθερία και τη μοναδική του ικανότητα να κατακτά κάθε διαδρομή.
Το Kadjar μοιράζεται πολλά σχεδιαστικά στοιχεία με το μικρότερο Crossover της εταιρίας, το Captur. Στοιχεία όπως η μπροστινή μάσκα, οι τονισμένοι θόλοι των τροχών και το χαμηλό προφίλ του προσδίδουν ένα επιθετικό και συνάμα σύγχρονο χαρακτήρα. Η Renault ανακοινώνει 190 χλστ. απόστασης του αμαξώματος από το έδαφος  με τις γωνίες προσέγγισης και διαφυγής στις 18 και 25 μοίρες. Επιβλητική μάσκα, με μια μεγάλη γρίλια που διατρέχει όλο το εμπρός μέρος, ενώνει τα όμορφα φωτιστικά σώματα και φιλοξενεί ένα τεράστιο σήμα, κάνουν το KADJAR να ξεχωρίζει.
Στο εσωτερικό κυριαρχούν τα ποιοτικά υλικά αλλά και το εξαιρετικό φινίρισμα με την άνεση να έχει τον πρώτο λόγο τόσο για τον οδηγό όσο και για τους επιβάτες. Με μήκος 4,45 μέτρα μήκος και πλάτος 1,84 μέτρα, το Kajdar υπόσχεται άπλετους χώρους για οδηγό και επιβάτες με τον όγκο του χώρου αποσκευών να φτάνει τα 472 λίτρα. Παράλληλα προσφέρει ακόμα τριάντα λίτρα εσωτερικών αποθηκευτικών χώρων. Άξιο προσοχής του εσωτερικού είναι και το νέο σύστημα infotainment Renault R-Link 2, το οποίο φέρει οθόνη αφής 7 ιντσών και υποστηρίζει φωνητικές εντολές, πλοήγηση, εφαρμογές και πολλά άλλα. Και σε αυτό το μοντέλο της Renault προσφέρεται εργοστασιακό σύστημα πλοήγησης με τους χάρτες της Κύπρου!
Το μοντέλο προσφέρεται στην Κυπριακή αγορά με τρεις κινητήρες. Στη βάση της γκάμας ο τούρμπο κινητήρας βενζίνης 1.2 λίτρων με 132 ίππους και 205 Nm ροπής που προσφέρεται τόσο με μηχανικό όσο και με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Ακολουθούν δύο κινητήρες πετρελαίου 1.5 και 1.6 λίτρων dCi με 110 και 130 ίππους αντίστοιχα. Ο πρώτος διαθέτει ροπή της τάξης των 260 Nm (250 για την αυτόματη έκδοση) ενώ επιτυγχάνει την εκπληκτική κατανάλωση των 3,9 λίτρων ανά εκατό χιλιόμετρα ενώ οι εκπομπές ρύπων φθάνουν μόλις τα 103 CO2. O 1.6 λίτρων dCi διατίθεται με τετρακίνηση και μηχανικό κιβώτιο προσφέροντας 320 Nm ροπής, Η τετρακίνητη έκδοση διαθέτει διακόπτη στο εσωτερικό που επιτρέπει στον οδηγό να επιλέξει ανάμεσα στο Auto, Lock και 2WD ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης.
    • Current rating: 0
    • Total votes: 0
  • View QR Code View QR Code
  • Save as PDF Save as PDF
  • Report Listing Cancel Report
  • 7759 Shows
Your Friend’s Name *
Your Friend’s Email *
Your Name
Your E-mail
Message
Captcha *
There are no comments added
Please sign in or sign up to post comments

Listings to be compared

    There are no listings to compare
    Select a label or click "Other" to send comments
    Loading...
    Are you sure you want to cancel your report?
    Log in
    Username
    Password
    Forgot password? Remind