Citroen C4 Picasso

Review
Citroen C4 Picasso
Περνά τις γραμμές παραγωγής

Μετά την παρουσία του πρωτοτύπου Technospace στην έκθεση της Γενεύης, η γαλλική φίρμα αποκαλύπτει την έκδοση παραγωγής του C4 Picasso.

Το C4 Picasso είναι κατά τέσσερα εκατοστά μικρότερο από το μοντέλο που αντικαθιστά, φτάνοντας το συνολικό μήκος των 4,43 μέτρων, το μεγαλύτερο κατά πέντε εκατοστά μεταξόνιό του, υπόσχεται ένα πιο ευρύχωρο θάλαμο επιβατών, εξασφαλίζοντας παράλληλα και ένα μεγαλύτερο κατά 40 λίτρα πορτ μπαγκάζ.Η συνολική χωρητικότητά του τελευταίου ανέρχεται σε 537 λίτρα, ένα μέγεθος που, σύμφωνα με την Citroen, αποτελεί ρεκόρ για την κατηγορία και φτάνει τα 630 λίτρα με την αναδίπλωση των τριών, ανεξάρτητων, πίσω καθισμάτων.

Παράλληλα με τις νέες του διαστάσεις το C4 Picasso, χάρη στην πλατφόρμα του, μειώνει το βάρος του κατά 140 κιλά, στοιχείο που, συνδυαστικά, με τις βελτιώσεις σε επίπεδο μηχανικών συνόλων, περιορίζει κατά 30% το μέσο όρο εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε σχέση με την προηγούμενη γενιά του. Έτσι, η κατώτερη τιμή για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα οριοθετείται στα 98 γραμμ./χλμ. στην πετρελαιοκίνητη έκδοση e-HDi 90 με σε συνδυασμό με το νέο αυτόματο κιβώτιο ETG6 έξι σχέσεων της Citroen. Παράλληλα, όλες οι πετρελαιοκίνητες εκδόσεις με εξαίρεση την χειροκίνητη HDi 90 επωφελούνται από σύστημα stop&start. Έτσι η έκδοση e-HDi 115 εκλύει πλέον 104 γραμμ./χλμ. διοξείδιο του άνθρακα σε συνδυασμό με το νέο κιβώτιο έξι σχέσεων και 105 γραμμ./χλμ., με χειροκίνητο κιβώτιο.

Σε ό,τι αφορά τη βενζινοκίνητη γκάμα, τα διαθέσιμα σύνολα θα είναι το VTi των 120 ίππων και το THP 155 των 156 ίππων με εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα 142 γραμμ./χλμ. και 145 γραμμ./χλμ. αντιστοίχως. Αναβαθμισμένος είναι και ο τεχνολογικός εξοπλισμός του γαλλικού πολυμορφικού μοντέλου, διαθέτοντας, μεταξύ άλλων, έξυπνο cruise control το οποίο χάρη στην παρουσία αισθητήρων στον προφυλακτήρα, παρεμβαίνει αυξομειώνοντας την ταχύτητα του αυτοκινήτου, έως και κατά 25 χλμ. από την προκαθορισμένη ταχύτητα, αναλόγως με τη ροή της κίνησης.

Το προφίλ του συμπληρώνουν το σύστημα προειδοποίησης σε περίπτωση ακούσιας αλλαγής λωρίδας το οποίο συνδέεται -και- με τις ζώνες ασφαλείας οι οποίες δονούνται όταν ο οδηγός παρεκκλίνει από την πορεία του, το σύστημα ειδοποίησης για την παρουσία διερχόμενου οχήματος στις τυφλές γωνίες, τα αυτόματα φωτιστικά σώματα και το σύστημα Citroen eTouch το οποίο δίνει το στίγμα του αυτοκινήτου σε περίπτωση ατυχήματος.
    • Βαθμολογία: 0
    • Ψήφοι: 0
  • View QR Code View QR Code
  • Save as PDF Save as PDF
  • Report Listing Cancel Report
  • 2382 Εμφάνιση
Το Όνομα του Φίλου σου *
Το Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείου του Φίλου σου *
Το Όνομά σου
Το Ηλεκτρονικό σου Ταχυδρομείο
Μήνυμα
Captcha *
Δεν υπάρχουν σχόλια
Please sign in or sign up to post comments

Καταχωρήσεις προς σύγκριση

    Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις προς σύγκριση
    Select a label or click "Other" to send comments
    Φόρτωση...
    Are you sure you want to cancel your report?
    Είσοδος
    Όνομα χρήστη
    Κωδικός πρόσβασης
    Ξεχάσατε τον κωδικό πρόσβασης; Υπενθύμιση