Νέα BMW M5

Review
Νέα BMW M5
Αισθητικές αλλαγές για την κορυφαία 5άρα

Οι αισθητικές παρεμβάσεις απογειώνουν την ανυπέρβλητη οδηγική απόλαυση που υπόσχεται μία BMW M5 Sedan. Παράλληλα με το λανσάρισμα των νέων BMW Σειράς 5 Sedan, Touring και Gran Turismo, το πιο επιτυχημένο μοντέλο της BMW M GmbH ανανεώθηκε έξυπνα και προσεκτικά. Η άριστα εναρμονισμένη σχεδίαση υπογραμμίζει το σπορ χαρακτήρα Μ και την τολμηρή παρουσία της νέας BMW M5, ενώ το προαιρετικό Competition Package και τα νέα στοιχεία εξοπλισμού επιβεβαιώνουν τον καινοτόμο χαρακτήρα της. Η BMW M5 χρησιμοποιεί V8 κινητήρα 4.4 lt τεχνολογίας M TwinPower Turbo που αποδίδει μέγιστη ισχύ 560 hp. Σε συνδυασμό με το επτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη M, διαφορικό Active M Differential στον πίσω άξονα και τεχνολογία ανάρτησης από το χώρο των αγώνων ειδικά προσαρμοσμένη στις υπερυψηλές επιδόσεις, αυτός ο υψηλόστροφος κινητήρας εγγυάται απίστευτα δυναμικές επιδόσεις. Για περαιτέρω ώθηση των επιδόσεων, το Competition Package διατίθεται προαιρετικά με χαρακτηριστικά που δίνουν νέα διάσταση στο δυναμικό στυλ - σήμα κατατεθέν της BMW M. Η φιλοσοφία του Competition Package αφορά στη βελτιστοποίηση της οδικής συμπεριφοράς της BMW M5. Με το Competition Package, η ισχύς του υψηλόστροφου V8 με τεχνολογία M TwinPower Turbo αυξάνεται κατά 11 kW στα 423 kW/575 hp. Επιπλέον, νέα κεραμικά φρένα M από ανθρακονήματα διατίθενται προαιρετικά από το Μάρτιο του 2013.

Εντυπωσιακή καινοτομία στην εμφάνιση της BMW M5 είναι η μάσκα M που φέρει το όνομα του μοντέλου, με τις γρίλιες να παραπέμπουν στο σχέδιο διπλών ακτίνων των ζαντών αλουμινίου Μ. Πέραν των στάνταρ προβολέων xenon, προσφέρονται τώρα προαιρετικά προσαρμοζόμενοι προβολείς LED - Adaptive LED Headlights που εκπέμπουν λαμπερό λευκό φως από ένα ζευγάρι μονάδων LED τοποθετημένων οριζόντια στη μέση κάθε φωτεινού δακτυλίου. Στάνταρ χαρακτηριστικό της BMW M5 είναι τα νέας σχεδίασης πίσω φώτα με εντυπωσιακά λεπτές φωτεινές λωρίδες LED που δημιουργούν οπτική αντίθεση κάνοντας ακόμα πιο αναγνωρίσιμη τη νυχτερινή εμφάνιση.

Το δερμάτινο τιμόνι M σχεδιαστικά παραπέμπει επίσης στις ζάντες διπλών ακτίνων και αποπνέει η γνώριμη αίσθηση M . Το εσωτερικό του sedan έχει μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο κάτω από το υποβραχιόνιο στην περιοχή της κεντρικής κονσόλας.

Από τον Ιούλιο, η BMW Individual θα προσφέρει μία νέα γκάμα εξωτερικών χρωμάτων για τη BMW M5 (Pure Metal Silver, Pyrite Brown metallic, Frozen Blue metallic και περισσότερες ματ αποχρώσεις BMW Individual), αλλά και αποκλειστικές δερμάτινες ταπετσαρίες (Cashmere Beige και Nutmeg). Η εκτεταμένη γκάμα λειτουργιών BMW ConnectedDrive κατατάσσει τη νέα BMW M5 στην κορυφή της κατηγορίας της στον τομέα της ευφυούς συνδεσιμότητας. Το νέο σύστημα Driving Assistant συνδυάζει Lane Departure Warning με Collision Warning συμπεριλαμβανομένης λειτουργίας πέδησης. Μία κάμερα τοποθετημένη στην περιοχή του παρμπρίζ καταγράφει οχήματα και πεζούς και δίνει στον οδηγό οπτικά και ακουστικά προειδοποιητικά σήματα εάν ανιχνευτεί ενδεχόμενη σύγκρουση. Σε κρίσιμες καταστάσεις, ενεργοποιείται ελεγχόμενο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης.
    • Βαθμολογία: 5
    • Ψήφοι: 1
  • View QR Code View QR Code
  • Save as PDF Save as PDF
  • Report Listing Cancel Report
  • 2784 Εμφάνιση
Το Όνομα του Φίλου σου *
Το Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείου του Φίλου σου *
Το Όνομά σου
Το Ηλεκτρονικό σου Ταχυδρομείο
Μήνυμα
Captcha *
Δεν υπάρχουν σχόλια
Please sign in or sign up to post comments

Καταχωρήσεις προς σύγκριση

    Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις προς σύγκριση
    Select a label or click "Other" to send comments
    Φόρτωση...
    Are you sure you want to cancel your report?
    Είσοδος
    Όνομα χρήστη
    Κωδικός πρόσβασης
    Ξεχάσατε τον κωδικό πρόσβασης; Υπενθύμιση