Νissan TeRRA

Review
Νissan TeRRA
Πρωτότυπο ηλεκτροκίνητο SUV από τη Nissan

To Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού θα είναι ο χώρος όπου η Nissan παρουσιάζει το πρωτότυπο Nissan TeRRA SUV. Ένα ηλεκτροκίνητο πειραματικό αυτοκίνητο που συνδυάζει την εκτός δρόμου οδήγηση με τη φιλικότητα προς το περιβάλλον. Με αυτό τον τρόπο ανοίγει νέους δρόμους στην ηλεκτροκίνηση και στον χώρο των SUV, με μάλιστα με καινοτομίες αφού χρησιμοποιεί ένα σύστημα ηλεκτρικής τετρακίνησης μέσω κυψελών καυσίμου (υδρογόνου).

Σχεδιασμένο για να προσφέρει λειτουργικότητα και ευελιξία στους επιβάτες και τον οδηγό του αύριο, το TeRRA έρχεται να ενδυναμώσει την κυριαρχία της Nissan στην κατηγορία των SUV, και μάλιστα σαν ένα μοναδικό SUV μηδενικών εκπομπών ρύπων. Όπως είναι γνωστό, τα μοντέλα της εταιρείας, όπως τα Juke, Qashqai, X-Trail και Murano γνωρίζουν τεράστια επιτυχία σε όλο τον κόσμο.

Το μοντέλο διαθέτει ένα επιθετικό και καθόλα σύγχρονο σχεδιασμό που φυσικά αναμένεται ότι θα εξελιχθεί περεταίρω διαμέσου των διεθνών σαλονιών ανά τον κόσμο.

Στο εσωτερικό του οχήματος και συγκεκριμένα στη θέση του οδηγού, φιλοξενείται ένα πρωτότυπο ταμπλό οργάνων που παραπέμπει στα γνωστά tablet PCs. Όμως αυτό που εντυπωσιάζει περισσότερο, είναι το γεγονός ότι το σύστημα αυτό είναι φορητό και λειτουργεί ως “έξυπνο κλειδί”. Ο οδηγός το «ενσωματώνει» κατά την είσοδό του στο όχημα και το αφαιρεί όταν εξέρχεται από αυτό. Όταν το εν λόγω σύστημα βρίσκεται στο εσωτερικό του TeRRA, το “tablet” εμφανίζει το ταχύμετρο και όλες τις απαραίτητες, για το όχημα, ενδείξεις. Επιπλέον, μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί για την ψυχαγωγία των επιβατών, την επικοινωνία με τηλέφωνο / internet, καθώς και για την πλοήγηση. Έξω από το αυτοκίνητο το “tablet” εκτός του ότι παρέχει όλες τις λειτουργίες που θα περιμέναμε από μια τέτοια συσκευή, παραμένει συνεχώς σε επαφή και με το αυτοκίνητο.

Σε ότι αφορά το μηχανολογικό κομμάτι, το TeRRA τροφοδοτεί με κίνηση τους εμπρός τροχούς με το ίδιο ηλεκτρικό σύστημα που συναντάται στο Nissan Leaf. Σε κάθε πίσω τροχό, έχει ενσωματωθεί ένας ηλεκτροκινητήρας που προσφέρει την απαραίτητη ισχύ όταν απαιτείται, ανάλογα με τις ανάγκες. Καθώς δεν υπάρχουν άξονες κίνησης για τους πίσω τροχούς, το πάτωμα του αυτοκινήτου είναι επίπεδο, προσφέροντας με αυτόν τον τρόπο τη βέλτιστη εργονομία στην καμπίνα και στον χώρο φόρτωσης αποσκευών.
  • Βαθμολογία: 0
  • Ψήφοι: 0
 • View QR Code View QR Code
 • Save as PDF Save as PDF
 • Report Listing Cancel Report
 • 2839 Εμφάνιση
Το Όνομα του Φίλου σου *
Το Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείου του Φίλου σου *
Το Όνομά σου
Το Ηλεκτρονικό σου Ταχυδρομείο
Μήνυμα
Captcha *
Δεν υπάρχουν σχόλια
Please sign in or sign up to post comments

Καταχωρήσεις προς σύγκριση

  Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις προς σύγκριση
  Select a label or click "Other" to send comments
  Φόρτωση...
  Are you sure you want to cancel your report?
  Είσοδος
  Όνομα χρήστη
  Κωδικός πρόσβασης
  Ξεχάσατε τον κωδικό πρόσβασης; Υπενθύμιση