Πέντε εκατομμύρια VW Tiguan στην παραγωγή

Review
Πέντε εκατομμύρια VW Tiguan στην παραγωγή
Με ένα εντυπωσιακό αριθμό παραγωγής ξεκίνησε το 2019 το εργοστάσιο της Volkswagen. Πιο συγκεκριμένα, το VW Tiguan άγγιξε τον μαγικό αριθμό των πέντε εκατομμυρίων οχημάτων που πέρασαν από τις γραμμές παραγωγής του γερμανικού εργοστασίου, δείχνοντας με τον καλύτερο τρόπο το μέγεθος της επιτυχίας του μεσαίου της SUV. To Tiguan με τον αριθμό ‘5 εκατομμύρια’ έφυγε από τη γραμμή παραγωγής του  εργοστάσιο της μάρκας στο Wolfsburg. Ένας εντυπωσιακός αριθμός που επετεύχθη σε λιγότερο από δώδεκα χρόνια όταν το Tiguan προστέθηκε στη γκάμα της Volkswagen.
 
Μόλις ένα χρόνο από την παρουσίαση του, και συγκεκριμένα το 2008, 120.000 Tiguan είχαν παραδοθεί σε πελάτες σε όλο τον κόσμο δείχνοντας έτσι και τη στροφή του καταναλωτικού κοινού σε αυτή την κατηγορία. Η πορεία του μοντέλου ήταν ανοδική χρόνο με το χρόνο αφού το 2015 πουλήθηκαν μισό εκατομμύριο οχήματα ενώ το 2017 περισσότερα από 700.000. Πέρυσι, 800.000 Tiguan και Tiguan Allspace παραδόθηκαν σε πελάτες της Volkswagen,. Η πρώτη γενιά παρουσιάστηκε το 2007 ενώ η δεύτερη το 2016 και ήταν το πρώτο SUV της Volkswagen που βασιζόταν στην επαναστατική πλατφόρμα MQB. Το 2017 κυκλοφόρησε και η έκδοση Allspace, το οποίο είναι μακρύτερο κατά 22 εκατοστά και προσφέρεται και ως επταθέσιο.
 
Το νέο Tiguan διαθέτει όλες τις καινοτόμες τεχνολογίες που μέχρι σήμερα προσφέρονται σε αυτοκίνητα μεγαλύτερων κατηγοριών. Το πλέον σημαντικό όμως είναι ότι πολλές από αυτές αποτελούν βασικό εξοπλισμό από την πρώτη κιόλας έκδοση. Συγκεκριμένα προσφέρεται σε τρία επίπεδα εξοπλισμού, Trendline, Comfortline και Highline.
Με μια σχεδίαση που χαρακτηρίζεται από την ακρίβεια, την  καθαρότητα των γραμμών αλλά και την έντονη προσωπικότητα, το νέο Volkswagen Tiguan, παρουσιάζεται στην Κυπριακή αγορά με δύο κινητήρες. Ένα βενζίνης και ένα πετρελαίου  οποίοι όχι μόνο πληρούν τις προδιαγραφές Euro 6, αλλά είναι –σύμφωνα με την εταιρεία- 24% πιο αποδοτικοί σε σχέση με το παρελθόν. Ο 1.4 TSΙ βενζινοκινητήρας αποδίδει 150 ίππους και συνδυάζεται με το βραβευμένο εξατάχυτο αυτόματο DSG. Ο δίλιτρος κινητήρας πετρελαίου (TDI) αποδίδει 150 και 190 ίππους και προσφέρεται είτε με χειροκίνητο εξατάχυτο ή με το αυτόματο επτατάχυτο DSG. Προσφέρεται επίσης και με το σύστημα τετρακίνησης 4MOTION διαθέτοντας και τέσσερα διαφορετικά προγράμματα για οδήγηση στο χιόνι, την άσφαλτο, σε χωματόδρομο ή για ακόμα πιο σκληρή εκτός δρόμου χρήση.
    • Βαθμολογία: 0
    • Ψήφοι: 0
  • View QR Code View QR Code
  • Save as PDF Save as PDF
  • Report Listing Cancel Report
  • 2024 Εμφάνιση
Το Όνομα του Φίλου σου *
Το Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείου του Φίλου σου *
Το Όνομά σου
Το Ηλεκτρονικό σου Ταχυδρομείο
Μήνυμα
Captcha *
Δεν υπάρχουν σχόλια
Please sign in or sign up to post comments

Καταχωρήσεις προς σύγκριση

    Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις προς σύγκριση
    Select a label or click "Other" to send comments
    Φόρτωση...
    Are you sure you want to cancel your report?
    Είσοδος
    Όνομα χρήστη
    Κωδικός πρόσβασης
    Ξεχάσατε τον κωδικό πρόσβασης; Υπενθύμιση