Στην Κύπρο τέλος του μήνα η νέα Mercedes C-Class

Review
Στην Κύπρο τέλος του μήνα η νέα Mercedes C-Class
Η Mercedes, με βασικούς άξονες τη σχεδίαση και την προηγμένη τεχνολογία, παρουσίασε σε παγκόσμιο επίπεδο τη νέα γενιάς της C-Class. Ένα μοντέλο που για δεκαετίες τώρα σηκώνει με επιτυχία το βάρος των πωλήσεων της γερμανικής εταιρείας.
Παρουσιάστηκε πρώτα επί Αμερικανικού εδάφους, και συγκεκριμένα στο διεθνές σαλόνι του Ντιτρόιτ ενώ στη συνέχεια έκανε την εμφάνιση της και στην Ευρώπη από το διεθνές σαλόνι της Γενεύης. Στην Κύπρο η νέα C-Class αναμένεται να βρεθεί στους εκθεσιακούς χώρους της CiC περί τα τέλη Μαΐου.
 
Η νέα γενιά έχει μεγαλύτερες διαστάσεις από την προηγούμενη, με μήκος αυξημένο κατά 9,5 εκατοστά στα 4,69 μ. και πλάτος αυξημένο κατά 4 εκατοστά στα 1,81 μ. Μεγαλύτερο είναι επίσης και το μεταξόνιο κατά 80 χιλιοστά, φτάνοντας συνολικά τα 2.840, κάτι που εξασφαλίζει και μία αισθητή αύξηση των εσωτερικών χώρων για οδηγό, επιβάτες και αποσκευές. Παρά την αύξηση των διαστάσεων, η ευρεία χρήση αλουμινίου στην κατασκευή του αμαξώματος επέτρεψε τη σημαντική μείωση του βάρους. Η νέα δομή του αμαξώματος εξοικονομεί 70 κιλά σε σύγκριση με μία συμβατική κατασκευή από χάλυβα και το νέο μοντέλο είναι μέχρι και 100 κιλά ελαφρύτερο από το προηγούμενο (ανάλογα με την έκδοση). Η εξαιρετική αεροδυναμική του αμαξώματος και η προηγμένες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται προσφέρουν στο μοντέλο εντυπωσιακά χαμηλούς ρύπους (μόλις 103γρ) και ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση καυσίμου (4,2 λίτρα / 100 χλμ). Η νέα C Class βασίζεται σ' ένα νέο «δάπεδο», με αναρτήσεις πολλαπλών συνδέσμων εμπρός - πίσω (τεσσάρων εμπρός, πέντε πίσω). Προαιρετικά θα προσφέρεται και η δυνατότητα επιλογής τριών διαφορετικών ρυθμιζόμενων αναρτήσεων, ενώ η νέα C Class θα προσφέρεται και με σύστημα αερανάρτησης με δυνατότητα επιλογής τρόπου οδήγησης.
 
Στο λανσάρισμα του αυτοκινήτου θα είναι διαθέσιμοι τρεις κινητήρες, δύο βενζίνης στα 1.6 λίτρα με 156 ίππους για τη C 180 και στα δύο λίτρα με 184 ίππους για τη C 200). Στη γκάμα θα υπάρχει και ο πετρελαιοκινητήρας στα 2.2 λίτρα με 170 ίππους για τη C 220 BlueTEC. Κινητήρες που θα συνδυάζονται με χειροκίντητο κιβώτιο έξι σχέσεων ή  αυτόματο επτάρι 7G-tronic Plus.
    • Βαθμολογία: 5
    • Ψήφοι: 1
  • View QR Code View QR Code
  • Save as PDF Save as PDF
  • Report Listing Cancel Report
  • 1976 Εμφάνιση
Το Όνομα του Φίλου σου *
Το Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείου του Φίλου σου *
Το Όνομά σου
Το Ηλεκτρονικό σου Ταχυδρομείο
Μήνυμα
Captcha *
Δεν υπάρχουν σχόλια
Please sign in or sign up to post comments

Καταχωρήσεις προς σύγκριση

    Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις προς σύγκριση
    Select a label or click "Other" to send comments
    Φόρτωση...
    Are you sure you want to cancel your report?
    Είσοδος
    Όνομα χρήστη
    Κωδικός πρόσβασης
    Ξεχάσατε τον κωδικό πρόσβασης; Υπενθύμιση