VW Golf GTi

Review
VW Golf GTi
Πιστό στην παράδοση

Η θρυλική έκδοση GTi του Golf έκανε «πειραματικά» την εμφάνιση του στο περσινό σαλόνι στο Παρίσι. Όμως στο σαλόνι της Γενεύης έκανε την επίσημη παρουσία του σαν μοντέλο παραγωγής. Οπτικά δεν υπάρχουν αλλαγές όμως πλέον αποσαφηνίστηκαν αρκετά πράγματα ως προς τα τεχνικά του αυτοκινήτου.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του μοντέλου υπάρχουν δύο εκδόσεις με διαφορετική ιπποδύναμη. Η πρώτη με 220 ίππους και η GTI Performance με 230 ίππους. Η νέα γενιά GTI βασίζεται στον δίλιτρο TSi με 220 ή 230 ίππους ανάλογα το πακέτο εξέλιξης και ροπή 350Nm και στις δύο εκδοχές. Η standard επιταχύνει στα πρώτα 100km/h σε χρόνο 6,5 δευτ. και η τελική φτάνει τα 245km/h. H έκδοση Performance χρειάζεται 6,4 δευτ. για το 0-100km/h και η τελική είναι 250km/h. Και οι δύο εκδοχές διατίθενται με σύστημα Start-stop, εξάρι κιβώτιο και υπερακαλύπτουν τις προδιαγραφές ρύπων Euro6 που θα ισχύσουν από το 2014. Από πλευράς κατανάλωσης η νέα γενιά GTI είναι κατά 18% πιο οικονομική από την προηγούμενη και τα 6,0l/100km σε μικτές συνθήκες αντιστοιχούν σε 139g/km εκπομπές CO2.

Τα διαπιστευτήρια από πλευράς εμφάνισης δίνουν οι διπλές μπούκες της εξάτμισης, οι κόκκινες δαγκάνες των φρένων και στο δρόμο η σπορ ανάρτηση. Με τους 17άρηδες τροχούς και τα ελαστικά σειράς 225/45, το GTI υπόσχεται υψηλά επίπεδα πρόσφυσης και πλατιά χαμόγελα στους τυχερούς που θα βρεθούν πίσω από το τιμόνι του.

Στο εσωτερικό ειδικές πινελιές από χρώμια παραπέμπουν στην καταγωγή και φυσικά τα σπορ καθίσματα είναι απολύτως απαραίτητα για το χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Η τιμή του βασικής έκδοσης του GTI που θα πωλείται στη Γερμανία από τα μέσα αυτού του μήνα ξεκινά από τις 28.350 ευρώ.
    • Βαθμολογία: 3
    • Ψήφοι: 1
  • View QR Code View QR Code
  • Save as PDF Save as PDF
  • Report Listing Cancel Report
  • 1941 Εμφάνιση
Το Όνομα του Φίλου σου *
Το Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείου του Φίλου σου *
Το Όνομά σου
Το Ηλεκτρονικό σου Ταχυδρομείο
Μήνυμα
Captcha *
Δεν υπάρχουν σχόλια
Please sign in or sign up to post comments

Καταχωρήσεις προς σύγκριση

    Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις προς σύγκριση
    Select a label or click "Other" to send comments
    Φόρτωση...
    Are you sure you want to cancel your report?
    Είσοδος
    Όνομα χρήστη
    Κωδικός πρόσβασης
    Ξεχάσατε τον κωδικό πρόσβασης; Υπενθύμιση