Larnaca Rallysprint

Review
Larnaca Rallysprint
ΛΑΡΝΑΚΑ ΡΑΛΙΣΠΡΙΝΤ – 2ος γύρος 2013 (10 Μαρτίου)

Εντυπωσιακή νίκη του Δημοσθένους στο ράλισπριντ Λάρνακας

Με ένα εντυπωσιακό χρόνο στην πρώτη τελική διαδρομή ο Χρίστος Δημοσθένους έφυγε νικητής από το Ράλισπριντ Λάρνακας που ήταν και ο δεύτερος γύρος για το φετινό Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ταχύτητας. Δεύτερος, ο νικητής της πρεμιέρας Νικόλας Γεωργίου (Chips Junior) ενώ την τρίτη θέση στο βάθρο πήρε ο Παρασκευάς Παρασκευά.

Τον αγώνα διοργάνωσε με επιτυχία το Σωματείο της Λάρνακας στη γνωστή διαδρομή παρά το Σταυροβούνι όπου έλαβαν μέρος 27 συνολικά αθλητές.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τη δοκιμαστική διαδρομή να προδιαθέτει για ένα ιδιαίτερα συναρπαστικό πρωινό. Έξι συνολικά αθλητές είχαν διαφορά μικρότερη του ενός δευτερολέπτου με το Δημοσθένους να βρίσκεται στην κορυφή. Λιγότερο από δύο δέκατα πίσω του ήταν ο Chips Junior ενώ στο ίδιο δέκατο τον ακολούθησε ο Παρασκευάς. Στο ίδιο δευτερόλεπτο βρέθηκε και ο Πέτρος Πέτρου στην πρώτη του παρουσία στο φετινό πρωτάθλημα όσο και ο Κυριάκος Ιωαννίδης. Η πρώτη τελική διαδρομή έμελλε να καθορίσει και το νικητή. Ο Δημοσθένους πέτυχε ένα ασύλληπτο χρόνο ρίχνοντας το χρόνο της δοκιμαστικής κατά τρία σχεδόν δευτερόλεπτα. Το 1:24.323 που πέτυχε ήταν και ο γρηγορότερος χρόνος της ημέρας με τον νεαρό Chips να τον ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 1:26.511. H πρώτη τριάδα παρέμεινε η ίδια με τον Παρασκευά να διατηρεί την τρίτη θέση ενώ τέταρτος ήταν ο πρωταθλητής Μάριος Παναγιώτου. Την πρώτη εξάδα με το τέλος της πρώτης διαδρομής έκλεισαν οι Μάριος Παναγιώτου από την Πάφο και ο Κυριάκος Ιωαννίδης. Πρώτη αποχώρηση στον αγώνα από τον Πέτρο Πέτρου χάνοντας έτσι την ευκαιρία να διεκδικήσει μια θέση στους βαθμούς.


Δεύτερη τελική διαδρομή και ο Δημοσθένους συνέχισε την εντυπωσιακή του πορεία προς τη νίκη. Αύξησε το χρόνο του σε σύγκριση με την πρώτη τελική διαδρομή, αλλά ακόμα και το 1:25.867 που έφερε, θα τον έβαζε και πάλι στην πρώτη θέση. Τόσο ο Chips Junior όσο και ο Παρασκευάς Παρασκευά έριξαν το χρόνο του στη δεύτερη τους προσπάθεια αλλά δεν ήταν αρκετό για να πλησιάσουν το Δημοσθένους και διατήρησαν τις θέσεις τους στο βάθρο. Το ίδιο και για το Μάριο Παναγιώτου που έμεινε στη τέταρτη θέση ενώ πέμπτος καλύτερος χρόνος για τον Κούλη Κυριάκου στην πρώτη του επαφή με το Mitsubishi Lancer Evo IX. Την πρώτη εξάδα στα τελικά αποτελέσματα έκλεισε ο Πάμπος Λαός με το Mitsubishi Galant VR4.


Στη δικίνητη κατηγορία την πρώτη θέση πήρε ο Δώρος Θεοδώρου με Seat Ibiza ενώ με ίδιο αυτοκίνητο τον ακολούθησε ο Γιώργος Λυσάνδρου. Τρίτος δικίνητος και πρώτος στην Α6 ήταν ο Παρέλλης Junior με τον Ανδρέα Τζιωρτζή να τερματίζει ακριβώς πίσω του με το Ford Fiesta.


Ο δεύτερος γύρος του φετινού πρωταθλήματος ταχύτητας ολοκληρώθηκε γύρω στις 15:00 το απόγευμα με την απονομή των επάθλων στους νικητές ενώ ο επόμενος γύρος θα διεξαχθεί από το Σωματείο της Λεμεσού στις 14 Απριλίου.

ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

1 Χρίστος Δημοσθένους Mitsubishi Lancer Evo 6 1:24.323

2 «Chips Junior» Mitsubishi Lancer Evo 3 1:26.209

3 Παρασκευάς Παρασκευά Mitsubishi Lancer Evo 9 1:26.621

4 Παναγιώτου Μάριος Mitsubishi Lancer Evo 9 1:27.176

5 Κυριάκος Κυριάκου Mitsubishi Lancer Evo 9 1:27.824

6 Πάμπος Λαός Mitsubishi Galant VR-4 1:27.886

7 Παναγιώτου Μάριος Ε Mitsubishi Lancer Evo 6 1:28.022

8 Ιωαννίδης Κυριάκος Mitsubishi Lancer Evo 9 1:28.067

9 Παναγιώτης Γιάγκου Mitsubishi Lancer Evo 9 1:28.645

10 Σταύρος Ζήνωνος Mitsubishi Lancer Evo 6 1:30.030

Βαθμολογία

1 «Chips Junior» 43

2 Χρίστος Δημοσθένους 35

3 Παρασκευάς Παρασκευά 33

4 Παναγιώτου Μάριος 20

5 Ιωαννίδης Κυριάκος 19

6 Κυριάκος Κυριάκου 16

7 Πρόδρομος Προδρόμου 12

8 Παναγιώτου Μάριος Ε 10

9 Πάμπος Λαός 8

10 Παναγιώτης Γιάγκου 4

11 Μαρίνος Κακουράτος 1

12 Σταύρος Ζήνωνος 1
    • Βαθμολογία: 0
    • Ψήφοι: 0
  • View QR Code View QR Code
  • Save as PDF Save as PDF
  • Report Listing Cancel Report
  • 2118 Εμφάνιση
Το Όνομα του Φίλου σου *
Το Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείου του Φίλου σου *
Το Όνομά σου
Το Ηλεκτρονικό σου Ταχυδρομείο
Μήνυμα
Captcha *
Δεν υπάρχουν σχόλια
Please sign in or sign up to post comments

Καταχωρήσεις προς σύγκριση

    Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις προς σύγκριση
    Select a label or click "Other" to send comments
    Φόρτωση...
    Are you sure you want to cancel your report?
    Είσοδος
    Όνομα χρήστη
    Κωδικός πρόσβασης
    Ξεχάσατε τον κωδικό πρόσβασης; Υπενθύμιση