Ο Φιλανδός Lappi οδηγεί την κούρσα του ERC

Review
Ο Φιλανδός Lappi οδηγεί την κούρσα του ERC
Ο Φιλανδός Esapekka Lappi βρίσκεται στην πρωτοπορία του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ράλι ύστερα από τους τέσσερις πρώτους αγώνες της φετινής σαιζόν. Κέρδισε τους δύο από τους τέσσερις αγώνες ενώ ένα κέρδισε ο νεαρός Ιρλανδός Craig Breen της Peugeot και ένα ο φημισμένος Robert Kubica στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.
Το φετινό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ράλι (ERC) στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και το Ράλι Κύπρος ξεκίνησε την πορεία του από την Αυστρία. Εκεί όπου ο πρώην πιλότος της F1 Robert kubica κέρδισε και τη σημαντικότερη νίκη στην καριέρα του όσον αφορά τους αγώνες ράλι. Ο Πολωνός με το Ford Fiesta RRC κατάφερε να τερματίσει πρώτος με μια διαφορά 19,9 δευτερολέπτων από το Τσέχο Vaclav Pech που οδηγούσε ένα Mini John Cooper Works S2000 ενώ στην τρίτη θέση του βάθρου ανέβηκε ο Αυστριακός Raimund Baumschlager με ένα Skoda Fabia S2000.
To ράλι Liepaja στη Λετονία ήταν ο δεύτερος γύρος για το φετινό πρωτάθλημα. Εκεί όπου ο Esapekka Lappi ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του για το φετινό θεσμό.  Με το Skoda Fabia S2000 κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση με μια διαφορά 34,7 δευτερολέπτων από τον Ρώσο Vasily Gryazin που οδηγούσε ένα Ford Fiesta επίσης στην κατηγορία S200. Τρίτος τερμάτισε ο νεαρός Ιρλανδός Graig Breen με ένα Peugeot 207 S2000, περιμένοντας την αγωνιστική ταυτότητα του ολοκαίνουριου Peugeot 208 T16.
Αυτό έγινε στο ράλι Ακρόπολις όπου ο Breen, παρά το ότι οδηγούσε για πρώτη φορά το νέο του αυτοκίνητο, κατάφερε να πάρει και την πρώτη του νίκη στο θεσμό. Το ολοκαίνουργιο Peugeot 208 T16 προδιαγραφών R5 φάνηκε ανίκητο αφού σε καμία περίπτωση δεν απειλήθηκε. Ούτε και από την αντεπίθεση που του εξαπέλυσε τη δεύτερη μέρα του ο Bryan Bouffier με το Citroen DS3 RRC. Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε τελικά ο Γάλλος Bryan Bouffier, πρώην επίσημος δοκιμαστής της Hyundai, ενώ τρίτος τερμάτισε ο Πολωνός Kajetan Kajetanowicz με το Ford Fiesta R5. Ο Φιλανδός Lappi περιορίστηκε στην τέταρτη θέση με το εργοστασιακό Skoda Fabia S2000. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι στην κατηγορία αυτοκινήτων «Παραγωγής» έτρεξαν και οι δικοί μας Χαράλαμπος Τιμοθέου και Παναγιώτης Σιάλος με ένα Mitsubishi Lancer EVO ΙX παίρνοντας την τρίτη θέση στην κατηγορία τους.
Το φημισμένο Circuit of Ireland ήταν ο τέταρτος αγώνας της σεζόν με τον Φιλανδό  Esapekka Lappi και το Škoda Fabia S2000 να κερδίζουν για δεύτερη φορά φέτος. Ο νεαρός κυριάρχησε στις ασφάλτινες ειδικές διαδρομές, με δεύτερο τον Γερμανό Sepp Wiegand επίσης με Škoda Fabia S2000 και τρίτο τον Ιρλανδό Robert Barrable με Ford Fiesta R5. Τα δύο Peugeot 208 T16 κυνήγησαν την πρώτη θέση αλλά αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από υπερθέρμανση κινητήρα.
Επόμενος και πέμπτος γύρος για το φετινό πρωτάθλημα του ERC θα είναι  το ράλι Πορτογαλίας στις 15-17 Μαΐου. Θυμίζουμε ότι το ράλι Κύπρος είναι ο ένατος γύρος της φετινής σαιζόν και θα διεξαχθεί στις 19-21 Σεπτεμβρίου έχοντας σαν βάση του τη Λευκωσία.
    • Βαθμολογία: 0
    • Ψήφοι: 0
  • View QR Code View QR Code
  • Save as PDF Save as PDF
  • Report Listing Cancel Report
  • 1974 Εμφάνιση
Το Όνομα του Φίλου σου *
Το Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείου του Φίλου σου *
Το Όνομά σου
Το Ηλεκτρονικό σου Ταχυδρομείο
Μήνυμα
Captcha *
Δεν υπάρχουν σχόλια
Please sign in or sign up to post comments

Καταχωρήσεις προς σύγκριση

    Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις προς σύγκριση
    Select a label or click "Other" to send comments
    Φόρτωση...
    Are you sure you want to cancel your report?
    Είσοδος
    Όνομα χρήστη
    Κωδικός πρόσβασης
    Ξεχάσατε τον κωδικό πρόσβασης; Υπενθύμιση