ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ RALLYCROSS

Review
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ RALLYCROSS
8ος γύρος: ΚΑΝΑΔΑΣ- O Johan Kristoffersson κατακτά τον Καναδα
Ο Σουηδός Johan Kristoffersson πραγματοποίησε μια μεγάλη εμφάνιση στον αγώνα του Καναδά για το πρωτάθλημα FIA World Rallycross που διοργανώνεται με την θερμή υποστήριξη της Monster Energy. Ο Kristoffersson κέρδισε την συνάντηση, που ήταν η όγδοη για φέτος, μαζεύοντας έτσι την εκπληκτική τρίτη συνεχόμενη νίκη στον θεσμό, και τέταρτη συνολικά φέτος.  Σαν αποτέλεσμα, ο αθλητής της Monster Energyς μεγαλώνει ακόμη περισσότερο την διαφορά του στην κορυφή στους 35 βαθμούς.
Αυτή ήταν μάλιστα και η πρώτη φορά που ανεβαίνει στο βάθρο του World RX ένας οδηγός σε επτά συνεχόμενους αγώνες. Ο δυο φορές πρωταθλητής του World RX, Petter Solberg, τερμάτισε στην δεύτερη θέση, κλείνοντας ένα φανταστικό σαββατοκύριακο για την PSRX Volkswagen Sweden αλλά και για τους οδηγούς της Monster Energy με το εκπληκτικό ένα-δυο, κρατώντας την σημαία της εταιρείας ψηλά στον θεσμό που υποστηρίζει η ίδια τόσα χρόνια. 
Ο νικητής του Καναδά, Johan Kristoffersson, δήλωσε: «Η νίκη αυτή ήταν αποτέλεσμα της ομαδικής δουλειάς όλων μας. Η ομάδα άξιζε αυτό το αποτέλεσμα και με το παραπάνω. Η βροχή μας δυσκόλεψε πάρα πολύ χθες αλλά η ομάδα βεβαιώθηκε πως το αυτοκίνητο θα έχει καλές εκκινήσεις αλλά και φοβερό κράτημα έξω στην πίστα. Πρέπει να ομολογήσω ότι δεν είναι στην φύση μου να παίρνω ρίσκα. Σίγουρα θα μου άρεσε να βρίσκομαι στο βάθρο κάθε αγώνα, αλλά το πιο σημαντικό τρόπαιο είναι αυτό που παίρνεις στο τέλος της χρονιάς. Οι 30 βαθμοί είναι το καλύτερο δώρο για την ομάδα, και θα συνεχίσουμε με αυτούς τους ρυθμούς χωρίς αχρείαστα ρίσκα.»
Ο δεύτερος Solberg δήλωσε: «Ήταν ένα πολύ καλό σαββατοκύριακο – και οι δυο μας πιάσαμε καλή απόδοση με την μάδα να οδηγεί τις υπόλοιπες στο πρωτάθλημα με πέραν των 100 βαθμών διαφορά. Θέλουμε να κερδίζουμε όλους τους προκριματικούς γύρους, αλλά πολλές φορές πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι με μια απλή πρόκριση, φτάνει να βρίσκεσαι στους ημιτελικούς. Σκοπός μας είναι πάντα να εργαζόμαστε  για το καλό της ομάδας, για τον τίτλο. Αυτός ήταν ο στόχος μας εξαρχής.»
Την τρίτη θέση του βάθρου κατέκτησε ο Sebastien Loeb της Team Peugeot-Hansen ενώ ο Topi Heikkinen της  EKS έγινε ο μόνος οδηγός που έφτασε σε όλους τους τελικούς του Καναδά από την χρονιά που εντάχθηκε ο γύρος στο πρωτάθλημα, το 2014.  Ταυτόχρονα μάζεψε και το πολυπόθητο Monster Energy Super Charge για την φοβερή του εκκίνηση στον τελικό, όπου ένα κλατάρισμα του κόστισε το βάθρο.
 
Βαθμολογία οδηγών
1 Johan KRISTOFFERSSON             VW POLO GTI            181
2 Petter SOLBERG                             VW POLO GTI            150
3 Mattias EKSTROM                          AUDI S1                      143
4 Sebastien LOEB                              PEUGEOT 208           125     
5 Andreas BAKKERUD                      FORD FOCUS RS      124
6 Timmy HANSEN                              PEUGEOT 208           121
7 Ken BLOCK                                     FORD FIESTA            77
8 Timo Scheider                                  FORD FIESTA            67
9 Kevin Eriksson                                 FORD FIESTA            64
10 TImur Timerzyanov                        FORD FIESTA            60
    • Βαθμολογία: 0
    • Ψήφοι: 0
  • View QR Code View QR Code
  • Save as PDF Save as PDF
  • Report Listing Cancel Report
  • 1495 Εμφάνιση
Το Όνομα του Φίλου σου *
Το Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείου του Φίλου σου *
Το Όνομά σου
Το Ηλεκτρονικό σου Ταχυδρομείο
Μήνυμα
Captcha *
Δεν υπάρχουν σχόλια
Please sign in or sign up to post comments

Καταχωρήσεις προς σύγκριση

    Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις προς σύγκριση
    Select a label or click "Other" to send comments
    Φόρτωση...
    Are you sure you want to cancel your report?
    Είσοδος
    Όνομα χρήστη
    Κωδικός πρόσβασης
    Ξεχάσατε τον κωδικό πρόσβασης; Υπενθύμιση