Σαρωτική η ομάδα της Porsche στο Le Mans

Review
Σαρωτική η ομάδα της Porsche στο Le Mans
Το 1-2 κατάφερε να κάνει η αγωνιστική ομάδα της Porsche στο φετινό 24ωρο αγώνα του Le Mans. Τα αυτοκίνητα της θρυλικής φίρμας κυριάρχησαν σε όλα τα επίπεδα για να φτάσουν έτσι στην 17η νίκη στην ιστορία της Porsche στον μαραθώνιο αυτό αγώνα. Μια νίκη που διατηρεί τη μάρκα στην κορυφή σαν την πιο πετυχημένη στην ιστορία του θεσμού. Πιο συγκεκριμένα στο φετινό 24ωρο αγώνα Le Mans, η ομάδα της Porsche με οδηγούς τους Earl Bamber, Nico Hulkenberg και Nick Tandy κατάφεραν να πάρουν μια εντυπωσιακή νίκη πίσω από το τιμόνι της αγωνιστικής Porsche 919 Hybrid. Εκτός όμως από την πρώτη θέση, το δεύτερο σκαλί του βάθρου συμπλήρωσαν οι ομόσταυλοι τους Timo Bernhard, Brendon Hartley και Mark Webber. Την τριάδα συμπλήρωσε το αγωνιστικό της ομάδας Audi, R18 e-tron Quattro.
Αυτή ήταν και η πρώτη της νίκη στον θρυλικό 24ωρο αγώνα μετά από 17 χρόνια και γι’ αυτό το λόγο οι Nico Hulkenberg, Nick Tandy και Earl Bamber πανηγύρισαν με τη ψυχή τους δίπλα από την Porsche 919 Hybrid. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της Porsche στο Le Mans από το 1998. Παράλληλα ο Nico Hulkenberg γίνεται ο πρώτος εν ενεργεία οδηγός F1 που κερδίζει στο Le Mans εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Ο προηγούμενος εν ενεργεία οδηγός F1 που είχε κερδίσει το Le Mans ήταν ο Johny Herbert το 1991. Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός από την αρχή ως το τέλος με μια παρατεταμένη παρουσία του αυτοκινήτου ασφαλείας που ανακάτεψε την κατάταξη, αρκετά μηχανικά προβλήματα και στάσεις εκτός προγραμματισμού μέχρι και βροχή άρχισε να πέφτει στο τελευταίο 10λεπτο. Πιθανόν το αποτέλεσμα να ήταν διαφορετικό αν ο πρώην οδηγός της Φόρμουλα ένα Mark Webber στις πρώτες ώρες του αγώνα δεν είχε αγνοήσει μια κίτρινη σημαία που επίσυρε ποινή 1 λεπτού και στέρησε την πρώτη θέση από την Porsche με το Νο 17. Το τρίτο αυτοκίνητο της Porsche που εκκινούσε από την pole position έπεσε πίσω στην κατάταξη μετά από δυο απανωτές εξόδους των Dumas και Jani στο ίδιο σημείο, στα φρένα μετά τη μεγάλη ευθεία.
Όσον αφορά τα στατιστικά θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η Porsche παραμένει η πιο πετυχημένη μάρκα στο θεσμό με 17 νίκες έναντι  13 της Audi, επτά της Ferrari και έξι της Bentley. Παράλληλα, η Porsche είναι και η εταιρεία με τις περισσότερες συνεχόμενες νίκες αφού τις χρονιές 1981-1987 κατάφερε να πάρει επτά συνεχόμενες!
 
Τελική Κατάταξη
1 Porsche Team - Porsche 919 Hybrid - HULKENBERG Nico
2 Porsche Team - Porsche 919 Hybrid - HARTLEY Brendon  +1 γύρο
3 Audi Sport Team Joest - Audi R18 e-tron Quattro - TRELUYER Benoit  +2 γύρους
4 Audi Sport Team Joest - Audi R18 e-tron Quattro - DI GRASSI Lucas +3 γύρους
5 Porsche Team - Porsche 919 Hybrid - JANI Neel   +4 γύρους
6 Toyota Racing - Toyota TS 040 – Hybrid - WURZ Alexander +8 γύρους
7 Audi Sport Team Joest - Audi R18 e-tron Quattro - ALBUQUERQUE Filipe +2:35.082
8 Toyota Racing - Toyota TS 040 – Hybrid - BUEMI Sebastien +9 γύρους
    • Βαθμολογία: 0
    • Ψήφοι: 0
  • View QR Code View QR Code
  • Save as PDF Save as PDF
  • Report Listing Cancel Report
  • 2222 Εμφάνιση
Το Όνομα του Φίλου σου *
Το Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείου του Φίλου σου *
Το Όνομά σου
Το Ηλεκτρονικό σου Ταχυδρομείο
Μήνυμα
Captcha *
Δεν υπάρχουν σχόλια
Please sign in or sign up to post comments

Καταχωρήσεις προς σύγκριση

    Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις προς σύγκριση
    Select a label or click "Other" to send comments
    Φόρτωση...
    Are you sure you want to cancel your report?
    Είσοδος
    Όνομα χρήστη
    Κωδικός πρόσβασης
    Ξεχάσατε τον κωδικό πρόσβασης; Υπενθύμιση