BMW 3 Gran Turismo

Review
BMW 3 Gran Turismo
Μεγαλώνει η γκάμα της σειράς 3

Η νέα BMW Σειρά 3 Gran Turismo προσθέτει μία νέα πρόταση στην επιτυχημένη γκάμα της BMW Σειράς 3. Η τρίτη έκδοση αμαξώματος της οικογένειας συνδυάζει τα δυναμικά, σπορ γονίδια του Sedan με την πρακτικότητα και ευελιξία του Touring και προσθέτει επιπλέον ευρυχωρία και οδηγική άνεση. Η BMW Σειρά 3 Gran Turismo αποπνέει μία αισθητική και συναισθηματική γοητεία, ξεχωρίζει στο δρόμο, ενώ υπόσχεται έντονη οδηγική απόλαυση. Με τέτοια προσόντα, η νέα Gran Turismo είναι ασυναγώνιστη σαν ένα κομψό, πολυτελές μοντέλο και παράλληλα ένα δυναμικό, άνετο αυτοκίνητο τουρισμού. Χαρακτηριστικές αναλογίες BMW, τέσσερις πόρτες με παράθυρα χωρίς πλαίσια, οροφή τύπου coupe που σβήνει αρμονικά προς τα κάτω και μία μεγάλη πίσω πόρτα που ανοίγει και κλείνει αυτόματα διαμορφώνουν το εξωτερικό στυλ της BMW Σειράς 3 Gran Turismo. Μία ενεργή πίσω αεροτομή – για πρώτη φορά σε BMW – ελαφραίνει οπτικά τη συνολική εικόνα και μειώνει την τάση άνωσης σε ταχύτητες ταξιδιού. Η νέα BMW Σειρά 3 Gran Turismo είναι + 200 mm μακρύτερη συνολικά από την BMW Σειρά 3 Touring, έχει μακρύτερο μεταξόνιο (+ 110 mm) και είναι ψηλότερη (+81 mm). Ωστόσο, η έξυπνη χρήση αναλογιών, επιφανειών και γραμμών κάνει η BMW Σειρά 3 Gran Turismo άμεσα αναγνωρίσιμη σαν μέλος της νέας οικογένειας της BMW Σειράς 3 .

Στο εσωτερικό της BMW Σειράς 3 Gran Turismo οι επιβάτες απολαμβάνουν μία εντυπωσιακή αίσθηση ευρυχωρίας και ασυναγώνιστη ελευθερία κινήσεων. Τα εμπρός και πίσω καθίσματα είναι υπερυψωμένα κατά 59 mm, κάτι που βελτιώνει την ορατότητα και διευκολύνει σημαντικά την είσοδο/έξοδο. Επιπλέον, η BMW Σειρά 3 Gran Turismo προσφέρει έξτρα χώρο στην περιοχή της κεφαλής. Η ευρυχωρία είναι ιδιαίτερα αισθητή στο πίσω τμήμα όπου οι επιβάτες μπορούν να απολαμβάνουν 70 mm πρόσθετου χώρου για τα πόδια σε σχέση με τα Sedan και Touring – επιπέδου πολυτελούς αυτοκινήτου. Ο χώρος αποσκευών αντανακλά τις αυξημένες διαστάσεις του αυτοκινήτου, αφού η χωρητικότητα των 520 L υπερβαίνει ακόμα και αυτόν της BMW Σειράς 3 Touring κατά 25 L. Το μεγάλο άνοιγμα φόρτωσης και η πίσω πόρτα που ανοίγει σε μεγάλο ύψος διευκολύνουν την πρόσβαση. Πρακτικά στάνταρ χαρακτηριστικά, όπως τα διαιρούμενα 40:20:40 /αναδιπλούμενα πίσω καθίσματα με αναδιπλούμενα προσκέφαλα και πλάτες με ρυθμιζόμενη κλίση (διαχείριση χώρου φόρτωσης) και το ράφι δύο τμημάτων, υπογραμμίζουν την εντυπωσιακή λειτουργικότητα της BMW Σειράς 3 Gran Turismo. Ο μεγάλος χώρος αποσκευών μπορεί να χρησιμοποιηθεί ποικιλοτρόπως και επιτρέπει μία ευφυή διαχείριση.

Με το λανσάρισμα της νέας BMW Σειράς 3 Gran Turismo, οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν από πέντε ισχυρούς και οικονομικούς κινητήρες που καλύπτουν ένα εύρος ισχύος από 143 μέχρι 306 ίππους. Όλοι χρησιμοποιούν τεχνολογία BMW TwinPower Turbo. Ο κορυφαίος, εξακύλινδρος βενζινοκινητήρας της BMW 335i Gran Turismo πλαισιώνεται από τους δύο τετρακύλινδρους βενζινοκινητήρες των BMW 328i Gran Turismo και BMW 320i Gran Turismo. Οι δύο δίλιτροι diesel των BMW 320d Gran Turismo και BMW 318d Gran Turismo ολοκληρώνουν τη γκάμα στο ξεκίνημα του μοντέλου. Η ισχύς αποστέλλεται στους πίσω τροχούς μέσω εξατάχυτου μηχανικού κιβωτίου (στάνταρ), αλλά προαιρετικά προσφέρεται ένα καινοτόμο οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο για όλες τις εκδόσεις κινητήρων. Και τα δύο κιβώτια συνδυάζονται με Auto Start-Stop.

Προηγμένη τεχνολογία ανάρτησης, με πλείστα εξαρτήματα από ελαφρύ κράμα αλουμινίου, σύστημα διεύθυνσης Electric Power Steering χωρίς αντιδράσεις κατά την επιτάχυνση, άριστα ισορροπημένη κατανομή φορτίων άξονα (50:50) και ένα στρεπτικά άκαμπτο ελαφρύ αμάξωμα διασφαλίζουν άριστα χαρακτηριστικά συμπεριφοράς και υψηλό βαθμό ευελιξίας και ακρίβειας. Με μακρύτερο μεταξόνιο (+ 110 mm), μεγαλύτερη διάμετρο τροχών και τις βασικές προδιαγραφές της – που περιλαμβάνουν 17άρες ζάντες – η νέα BMW Σειρά 3 Gran Turismo είναι ένα αυτοκίνητο με άριστη κατευθυντική ευστάθεια και άνεση σε μεγάλα ταξίδια.

Πέρα από την αξιοσημείωτη πρακτικότητα και τη σπορ συμπεριφορά, η εξαιρετική οικονομία καυσίμου της νέας BMW Σειράς 3 Gran Turismo αποτελεί κομμάτι της οδηγικής απόλαυσης. Το μυστικό εδώ είναι η στρατηγική εξέλιξης του BMW EfficientDynamics που δίνει το παρών σε όλους σχεδόν τους τομείς του νέου μοντέλου. Ξεκινώντας από τους εξελιγμένους και πολύ αποδοτικούς βενζινοκινητήρες και πετρελαιοκινητήρες, η ευφυής ελαφριά δομή και η βελτιστοποιημένη αεροδυναμική της BMW Σειρά 3 Gran Turismo (με βοηθήματα όπως Air Curtains, Air Breathers, ενεργή πίσω αεροτομή) συμβάλλουν με το δικό τους τρόπο στη μεγιστοποίηση της απόδοσης και των επιδόσεων. Λειτουργίες όπως Auto Start-Stop, Brake Energy Regeneration, Optimum Shift Indicator και on-demand ενεργοποίηση των περιφερειακών συστημάτων συντελούν με το δικό τους τρόπο στις εντυπωσιακές τιμές κατανάλωσης και εκπομπών ρύπων της BMW Σειράς 3 Gran Turismo. Η κατανάλωση μπορεί να μειωθεί κατά 20% επιπλέον με τη χρήση του ECO PRO mode και της νέας λειτουργίας ECO PRO Route.

Με μία εκτενή γκάμα συστημάτων υποστήριξης οδηγού, στάνταρ ή προαιρετικά, στο πλαίσιο του προγράμματος BMW ConnectedDrive, η νέα BMW Σειρά 3 Gran Turismo γίνεται σημείο αναφοράς στην κατηγορία της ως προς την ασφάλεια, την άνεση και την ενημέρωση/ψυχαγωγία.
    • Βαθμολογία: 0
    • Ψήφοι: 0
  • View QR Code View QR Code
  • Save as PDF Save as PDF
  • Report Listing Cancel Report
  • 2315 Εμφάνιση
Το Όνομα του Φίλου σου *
Το Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείου του Φίλου σου *
Το Όνομά σου
Το Ηλεκτρονικό σου Ταχυδρομείο
Μήνυμα
Captcha *
Δεν υπάρχουν σχόλια
Please sign in or sign up to post comments

Καταχωρήσεις προς σύγκριση

    Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις προς σύγκριση
    Select a label or click "Other" to send comments
    Φόρτωση...
    Are you sure you want to cancel your report?
    Είσοδος
    Όνομα χρήστη
    Κωδικός πρόσβασης
    Ξεχάσατε τον κωδικό πρόσβασης; Υπενθύμιση