Porsche 911 GT3 & GT3RS

Review
Porsche 911 GT3 & GT3RS
Στις βιτρίνες της Α.Ι.Motokinisi οι κορυφαίες εκδόσεις της Porsche 911
Στις βιτρίνες της επίσημης αντιπροσωπείας της Porsche στην Κύπρο βρέθηκαν για μερικές μέρες δύο κορυφαίες εκδόσεις της θρυλικής 911. Ο λόγος για τις 911 GT3 και GT3 RS, δύο από τα καλύτερα και ταχύτερα sportcars της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας που αποτελεί το όνειρο του πραγματικού οδηγού.
 
911 GT3
H GT3 είναι το νεότερο μέλος στη γκάμα της 911. Έκανε την εμφάνιση της στο φετινό σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης, εκπληρώνοντας τις υποσχέσεις των γερμανών κατασκευαστών της για περισσότερη δύναμη, καλύτερη οδική συμπεριφορά αλλά και με ένα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων με έξι σχέσεων. Το βάρος της Porsche 911 GT3 περιορίζεται στα 1.430 κιλά και σε συνδυασμό με την απόδοση του 4λιτρου ατμοσφαιρικού κινητήρα που φτάνει τους 500 ίππους και τα 458 Nm ροπής προσφέρει εκρηκτικές επιδόσεις. Στην πράξη είναι μια εξελιγμένη εκδοχή του κινητήρα που συναντάμε στις GT3 RS και 911 R. Οι επιδόσεις που ανακοινώνει η Porsche για την 911 GT3 κόβουν την ανάσα, με τα πρώτα 100 km/h να έρχονται σε μόλις 3,4 sec, σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη με τις επτά σχέσεις, ενώ με το 6άρι χειροκίνητο η ίδια διαδικασία ολοκληρώνεται σε 0,3 sec πιο αργά, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 318 km/h. Επιπλέον, η ανανεωμένη Porsche 911 GT3 έχει δεχθεί βελτιώσεις στο πάτωμα, με γνώμονα τη βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς και των σπορ χαρακτηριστικών της. Η νέα ελαφριά σταθερή αεροτομή από ανθρακονήματα είναι τοποθετημένα έτσι ώστε να παράγει μεγαλύτερη πίεση στο πίσω μέρος και κατά συνέπεια αυξημένη σταθερότητα. Νέο είναι και το diffuser, όπως και οι εξατμίσεις, ενώ ανασχεδιασμένα είναι τα φωτιστικά σώματα, τόσο εμπρός, όσο και πίσω. Στο εσωτερικό της 911 GT3 συναντάμε το τιμόνι της 918 Spyder, νέα σπορ καθίσματα με ηλεκτρικές ρυθμίσεις και προαιρετικά μονοκόμματα bucket από ανθρακονήματα. Στις ανέσεις ανήκει το νέο σύστημα πολυμέσων Porsche Communication Management (PCM), το οποίο ανήκει στον βασικό εξοπλισμό του μοντέλου.
 
911 GT3RS
Πρόκειται για ένα καθαρόαιμο… αγωνιστικό 500 ίππων αλλά με έγκριση τύπου και για το δρόμο. Είναι εφοδιασμένο με τον εξακύλινδρο ατμοσφαιρικό κινητήρα των 4.0 λίτρων, απόδοσης 500 ίππων και 460 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο PDK 7 σχέσεων. Φθάνει τα εκατό χιλιόμετρα από στάση σε μόλις 3,3 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 320 χιλιόμετρα την ώρα. Παράλληλα, είναι εξοπλισμένο με το σύστημα Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus), το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο πίσω διαφορικό με πλήρως μεταβλητή κατανομή ροπής και το σύστημα ελέγχου δυναμικής συμπεριφοράς (PSM). Σε σχέση με την GT3, η RS έχει μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, νέα αεροδυναμικά βοηθήματα και τεράστια πίσω πτέρυγα. Διαφορετικές ρυθμίσεις έχει και η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση PASM. Η καμπίνα είναι επενδυμένη με alcantara, το τιμόνι καινούργιο, το στροφόμετρο λευκό και οι κλασικές χειρολαβές έχουν αντικατασταθεί με ιμάντες. Παράλληλα, το roll cage και τις ζώνες ασφαλείας έξι σημείων να ανήκουν στον προαιρετικό εξοπλισμό. Το βάρος του μοντέλου φθάνει μόλις 1.420 κιλά, χάρη στη χρήση εξωτικών υλικών κατασκευής. Συγκεκριμένα, η Porsche έκανε εκτεταμένη χρήση αλουμινίου στο αμάξωμα, μαγνησίου για την οροφή και ανθρακονήματα για το κάλυμμα του κινητήρα και τα εμπρός φτερά. Επίσης, τα μπάκετ καθίσματα είναι από CFRP (carbon fiber reinforced plastic). Τέλος, οι τροχοί είναι διαστάσεων 265/35R20 εμπρός και 325/30R21 πίσω, με εξαπίστονες και τετραπίστονες δαγκάνες ενώ τα κεραμικά φρένα να έχουν διάμετρο 380 χιλιοστά.
    • Βαθμολογία: 0
    • Ψήφοι: 0
  • View QR Code View QR Code
  • Save as PDF Save as PDF
  • Report Listing Cancel Report
  • 2625 Εμφάνιση
Το Όνομα του Φίλου σου *
Το Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείου του Φίλου σου *
Το Όνομά σου
Το Ηλεκτρονικό σου Ταχυδρομείο
Μήνυμα
Captcha *
Δεν υπάρχουν σχόλια
Please sign in or sign up to post comments

Καταχωρήσεις προς σύγκριση

    Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις προς σύγκριση
    Select a label or click "Other" to send comments
    Φόρτωση...
    Are you sure you want to cancel your report?
    Είσοδος
    Όνομα χρήστη
    Κωδικός πρόσβασης
    Ξεχάσατε τον κωδικό πρόσβασης; Υπενθύμιση