Το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2014»

Review
Το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2014»
Το Peugeot 308, το αυτοκίνητο που κέρδισε τον πολυπόθητο τίτλο «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» για το 2014 βρίσκεται ήδη στις βιτρίνες της Demstar Automotive. Το Peugeot 308 είναι ένα εξολοκλήρου καινούριο αυτοκίνητο με πληθώρα σχεδιαστικών και τεχνολογικών καινοτομιών. Με μικρότερο βάρος από τον προκάτοχο του και συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις, διαθέτει εσωτερικούς χώρους που το τοποθετούν στην κορυφή της κατηγορίας. Η βελτιστοποίηση της αεροδυναμικής αποτελεί ένα ακόμη στοιχείο που συντελεί στην αναβάθμιση των χαρακτηριστικών του νέου Peugeot 308, συμβάλλοντας παράλληλα στην προσπάθεια περιορισμού της κατανάλωσης καυσίμου ενώ ο πλούσιος εξοπλισμός συμπληρώνει την εικόνα του, προσφέροντας μια σειρά από προηγμένες εφαρμογές άνεσης και ασφάλειας.
 
Το 308 ανήκει σε μια σημαντική κατηγορία μοντέλων της αγοράς η οποία αντιπροσωπεύει το 1/3 των συνολικών πωλήσεων αυτοκινήτων στην Ευρώπη. Γι αυτό και η Peugeot δημιούργησε ένα μοντέλο που μπορεί να σταθεί επάξια στις απαιτήσεις της κατηγορίας. Η δημιουργία του βασίστηκε σε τέσσερις πυλώνες: οικονομία, σχεδιασμός, οδηγική απόλαυση και ποιότητα κατασκευής.Βασίστηκε σε μια καινούρια πλατφόρμα και έχει συμπαγείς διαστάσεις (μήκος 4,25 μ.) και πολύ χαμηλότερο βάρος σε σχέση με τον προκάτοχό του (-140 κιλά). Tο 308 είναι το χαμηλότερο (με ύψος 1,46 μ.) και το φαρδύτερο (με πλάτος 1,80 μ.) στην κατηγορία. Κορυφαίος είναι και ο χώρος αποσκευών που φτάνει τώρα τα 420 λίτρα. Η αναδίπλωση του πίσω καθίσματος μπορεί να αυξήσει τον όγκο του χώρου αποσκευών μέχρι και στα 1309 λίτρα.
 
Η τελευταία λέξη της τεχνολογίας στο αυτοκίνητο υιοθετήθηκε στο εσωτερικό του 308 που ξεχωρίζει και για την ποιότητα κατασκευής όπως και το τέλειο φινίρισμα. Χώρος όπου δεσπόζει η κεντρική κονσόλα με την οθόνη αφής 9,7’’. Η συγκεκριμένη οθόνη προσφέρει κεντρικό, ολοκληρωμένο έλεγχο όλων των επιμέρους λειτουργιών του αυτοκινήτου, όπως του συστήματος κλιματισμού, του ηχοσυστήματος, , κ.τ.λ. Αυτή η διάταξη του πίνακα οργάνων και της οθόνης για τις δευτερεύουσες λειτουργίες, δίνει στον οδηγό μια πανοραμική, άμεση ανάγνωση των πληροφοριών που αφορούν στο αυτοκίνητο.
 
Το νέο Peugeot 308 είναι διαθέσιμο στην Κυπριακή αγορά με δύο κινητήρες, ένα βενζίνης και ένα πετρελαίου. Ο βενζινοκινητήρας διαθέτει τούρμπο και βρίσκεται στα 1,2 λίτρα αποδίδοντας 130 συνολικά ίππους. Άξιο προσοχής είναι και το ότι εφοδιάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων ενώ  προσφέρει στον οδηγό μια μεικτή κατανάλωση της τάξης των 4,9 λίτρων ανά εκατό χιλιόμετρα (109 Co2). Ο πετρελαιοκινητήρας βρίσκεται στα 1,6 λίτρα και αποδίδει 115 συνολικά ίππους. Διαθέτει μηχανικό κιβώτιο και η κατανάλωση φτάνει μόλις τα 3,8 λίτρα ανά εκατό χιλιόμετρα. Παράλληλα οι εκπομπές ρύπων φτάνουν τα 100 Co2.
    • Βαθμολογία: 0
    • Ψήφοι: 0
  • View QR Code View QR Code
  • Save as PDF Save as PDF
  • Report Listing Cancel Report
  • 1788 Εμφάνιση
Το Όνομα του Φίλου σου *
Το Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείου του Φίλου σου *
Το Όνομά σου
Το Ηλεκτρονικό σου Ταχυδρομείο
Μήνυμα
Captcha *
Δεν υπάρχουν σχόλια
Please sign in or sign up to post comments

Καταχωρήσεις προς σύγκριση

    Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις προς σύγκριση
    Select a label or click "Other" to send comments
    Φόρτωση...
    Are you sure you want to cancel your report?
    Είσοδος
    Όνομα χρήστη
    Κωδικός πρόσβασης
    Ξεχάσατε τον κωδικό πρόσβασης; Υπενθύμιση