Porsche 911 GT3

Review
Porsche 911 GT3
Η πιο γρήγορη 911 που κατασκευάστηκε ποτέ

Άλλη μια ποθητή έκδοση της θρυλικής 911. Η 911 GT3 χει κατασκευαστεί πάνω στο σασί της Carrera 4 και στιλιστικά φορά νέο bodykit, με νέο μπροστά προφυλακτήρα, μπροστινό splitter, μεγάλη πίσω αεροτομή και διπλές εξατμίσεις τοποθετημένες στο κέντρο. Στο εσωτερικό το στροφόμετρο της φτάνει μέχρι και τις 10.000 στροφές ενώ είναι διαθέσιμη αποκλειστικά με κιβώτιο PDK. Το εξαιρετικό αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη των επτά σχέσεων. Μάλιστα το κιβώτιο έχει επανασχεδιαστεί και επαναπρογραμματιστεί ειδικά για την Porsche 911 GT3 2013 (991) και μπορεί να εναλλάσσει τις σχέσεις σε λιγότερα από 100ms... Επιπλέον, πατώντας τα δύο paddles μαζί προκαλεί Clutch Kicking, μία τεχνική ιδανική για όσους αρέσκονται στο drift. Τα καθίσματα είναι ντυμένα με μαύρο δέρμα και Alcantara, με το τιμόνι να είναι ντυμένο με Alcantara και κόκκινες ραφές. Για πρώτη φορά, η Porsche αξιοποιεί τη λύση της ενεργητικής τετραδιεύθυνση ς(Active Rear Wheel Steering) , προκειμένου να επιτύχει μεγαλύτερη ακρίβεια. Ανάλογα με την ταχύτητα, οι πίσω τροχοί στρίβουν προς την ίδια ή την αντίθετη κατεύθυνση σε σχέση με τους μπροστινούς τροχούς, με αποτέλεσμα να βελτιώνεται έτσι η ευστάθεια και η ευελιξία.

Είναι η γρηγορότερη 911 GT3 που έχει βγει ποτέ, με τον 3,8-λίτρων εξακύλινδρο boxer κινητήρα της να αποδίδει 475 άλογα στις 8.250 σ.α.λ. Βασίζεται πάνω σε αυτόν της 911 Carrera S και διαθέτει μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων, άμεσο ψεκασμό και νέο στρόφαλο. Τα πιστόνια είναι σφυρήλατα και οι μπιέλες από τιτάνιο, στροφάροντας μέχρι τις 9.000 σ.α.λ. Για να μειωθεί το βάρος της η Porsche έχει κάνει εκτενή χρήση αλουμινίου. Έτσι το καπό, οι πόρτες, το πορτμπαγκάζ και η αεροτομή είναι κατασκευασμένη από αυτό. Ζυγίζει 13% λιγότερο σε σχέση με τη προηγούμενη GT3, την ίδια ώρα που η στρεπτική ακαμψία έχει αυξηθεί κατά 25%. Έχει αναλογία 3.0 κιλών/ίππο. Η τελική ταχύτητα φτάνει τα 313 χιλιόμετρα την ώρα και χρόνος στο Nurburgring κάτω από 7:30 λεπτά.

Οι παραγγελίες της ήδη ξεκίνησαν ενώ στη Γερμανία η τιμή της ξεκινά από τις €137.303, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. Επίσης η Porsche ετοιμάζει και την Clubsport έκδοση της η οποία θα διαθέτει roll cage στο πίσω κάθισμα.
    • Βαθμολογία: 0
    • Ψήφοι: 0
  • View QR Code View QR Code
  • Save as PDF Save as PDF
  • Report Listing Cancel Report
  • 1625 Εμφάνιση
Το Όνομα του Φίλου σου *
Το Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείου του Φίλου σου *
Το Όνομά σου
Το Ηλεκτρονικό σου Ταχυδρομείο
Μήνυμα
Captcha *
Δεν υπάρχουν σχόλια
Please sign in or sign up to post comments

Καταχωρήσεις προς σύγκριση

    Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις προς σύγκριση
    Select a label or click "Other" to send comments
    Φόρτωση...
    Are you sure you want to cancel your report?
    Είσοδος
    Όνομα χρήστη
    Κωδικός πρόσβασης
    Ξεχάσατε τον κωδικό πρόσβασης; Υπενθύμιση