Toyota Auris

Review
Toyota Auris
Νέα εποχή για το Auris της Toyota

Το 2013 έρχεται με το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα για την Toyota Κύπρου, αλλά και τους λάτρεις της οδήγησης. Την πρώτη επίσημη παρουσίαση του ολότελα νέου επαναστατικού Τoyota Auris στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, πραγματοποίησε η Δικράν Ουζουνιάν & Σια Λτδ, επίσημος αντιπρόσωπος της Τoyota στην Κύπρο. Ο σχεδιασμός του αντανακλά το νέο πρόσωπο της Toyota με κύρια χαρακτηριστικά τη νέα τολμηρή γρίλια και τις σπορ γραμμές που ενώνονται αρμονικά με το πίσω μέρος του οχήματος, σχηματίζοντας κυρτές και κοίλες επιφάνειες. Οι αλλαγές συνεχίζονται και στο εσωτερικό του νέου Auris, με ένα πιο τολμηρό σχεδιασμό αλλά και πρακτικότητα. Διαθέτει περισσότερο χώρο αποσκευών, το σύστημα πολυμέσων Toyota Touch – με οθόνη αφής 6.1”, κάμερα οπισθοπορίας, Bluetooth & θύρα USB.

Το μοντέλο παρουσιάζεται με τρεις κινητήρες. Ο 1.4l D-4D Diesel προδιαγραφών Euro 5 συνδυάζεται με εξατάχυτο μηχανικό ή εξατάχυτο MultiMode κιβώτιο, αποδίδει 90 ίππους και μέγιστη ροπή 205 Nm στις 1.800 – 2.800 rpm. Με μηχανικό κιβώτιο και τεχνολογία Stop & Start, η βελτιωμένη μονάδα 1.4 D-4D 90 έχει κατανάλωση μικτού κύκλου μόλις 3,8 l/100 km και εκπομπές CO2 μόνο 99 g/km – μείωση 0,6 l/100 km και 10 g/km(έκδοση ECO). Στη συνέχεια υπάρχει ο βενζινοκινητήρας 1.33 λίτρων Dual VVT-i είναι επίσης εφοδιασμένος το καινοτόμο σύστημα Stop & Start. Αποδίδει 99 ίππους και μέγιστη ροπή 128 Nm στις 3.800 rpm ενώ η κατανάλωση είναι μόλις 5,4 l/100 km και εκπομπές CO2 από 125 g/km. Τέλος, στη γκάμα υπάρχει και Βενζινοκινητήρας 1.6 λίτρων Valvematic που αποδίδει 132 ίππους και μέγιστη ροπή 160 Nm στις 4.400 rpm. Η κατανάλωση στο μικτό κύκλο φτάνει τα 5,9 l/100 km και παράγει μόνο 138 g CO2 /km

Το νέο Auris έρχεται με τρία διαφορετικά συστήματα μετάδοσης της κίνησης: το πλήρες υβριδικό σύστημα της Toyota Hybrid Synergy Drive, δύο βενζινοκινητήρες και ένα πετρελαιοκινητήρα. Οποιοδήποτε και να διαλέξετε, το αυτοκίνητο έχει την ικανότητα να ταιριάζει με όλα. Οι μηχανικοί της Toyota έχουν μειώσει το βάρος του αυτοκινήτου κατά 40 κιλά και έχουν προσδώσει 10% περισσότερη ακαμψία στο αμάξωμα. Μαζί με το επανασχεδιασμένο, χαμηλότερο κέντρο βάρους, οι βελτιώσεις αυτές κάνουν το Auris πολύ πιο δυναμικό κατά την οδήγηση, μεγιστοποιώντας ταυτόχρονα την σταθερότητα και την άνεση. Το προαιρετικά το αυτόματο κιβώτιο Multidrive S στο βενζινοκινητήρα 1.6 λίτρων προβάλλει την τελευταία τεχολογία Continuously Variable Transmission (CVT) της Toyota. O μέσος όρος εκπομπών CO? του νέου συμβατικού Auris είναι μειωμένος κατά 13% στα 109g/km συνολικά. Το νέο Auris Hybrid προσφέρει κορυφαίες εκπομπές CO2 87 g/km και σχεδόν μηδενικές εκπομπές οξειδίων του αζώτου (NOx) και Μικροσωματιδίων (ΡΜ). Το νέο Auris διαθέτει τέσσερις εκδόσεις –Live, Active, Style και Lounge, με πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό ακόμα και σε βασικό επίπεδο.

Σχεδιασμένο πρωτίστως για την Ευρώπη, το νέο Auris κατασκευάζεται στην Toyota Motor Manufacturing UK μαζί με το Avensis, ενισχύοντας τη δέσμευση της εταιρίας στις Ευρωπαϊκές της δραστηριότητες. Με το νέο Auris, η Toyota αποδεικνύει, για μια ακόμη φορά, ότι δεν εφησυχάζετε με την επιτυχία των προηγούμενων μοντέλων της, αλλά προχωρά κάθε φορά μερικά βήματα πιο μπροστά.
    • Βαθμολογία: 5
    • Ψήφοι: 1
  • View QR Code View QR Code
  • Save as PDF Save as PDF
  • Report Listing Cancel Report
  • 2563 Εμφάνιση
Το Όνομα του Φίλου σου *
Το Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείου του Φίλου σου *
Το Όνομά σου
Το Ηλεκτρονικό σου Ταχυδρομείο
Μήνυμα
Captcha *
Δεν υπάρχουν σχόλια
Please sign in or sign up to post comments

Καταχωρήσεις προς σύγκριση

    Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις προς σύγκριση
    Select a label or click "Other" to send comments
    Φόρτωση...
    Are you sure you want to cancel your report?
    Είσοδος
    Όνομα χρήστη
    Κωδικός πρόσβασης
    Ξεχάσατε τον κωδικό πρόσβασης; Υπενθύμιση