Εντυπωσιάζει η νέα γενιά της BMW Z4

Review
Εντυπωσιάζει η νέα γενιά της BMW Z4
Ένα νέο κεφάλαιο ξεκινά στη συναρπαστική ιστορία των μοντέλων roadster BMW της  με την παρουσίαση της ολοκαίνουριας Z4. Ένα μοντέλο που συνεχίζει με τον καλύτερο τρόπο την παράδοση του γερμανικού εργοστασίου που το θέλει να πρωταγωνιστεί στην κατηγορία προσφέροντας μοναδικά σχεδιαστικά και τεχνολογικά χαρακτηριστικά. Η νέα έκδοση του ανοιχτού διθέσιου της BMW φανερώνει άμεσα τη γνήσια σπορ καταγωγή της, αφού η δυναμική αισθητική συνδυάζεται άμεσα με τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας.  Η εταιρεία Χαρ. Πηλακούτας Λτδ δέχεται ήδη παραγγελίες για την ολοκαίνουρια BMW Z4 με τα πρώτα αυτοκίνητα να φθάνουν στην Κύπρο περί τα μέσα Μαΐου.
Στον εξωτερικό σχεδιασμό δεσπόζουν τα έντονα φωτιστικά σώματα που αγκαλιάζουν τις άκριες του αμαξώματος και οι μεγάλοι αεραγωγοί. Εντύπωση προκαλεί η μεγάλη μάσκα της BMW με νέο σχέδιο πλέγματος ενώ το – παραδοσιακά - μεγάλο καπό εκτείνεται μέχρι τους θόλους των τροχών. Άκρως δυναμικό και το πίσω τμήμα με αρμονικά ενσωματωμένη αεροτομή, λεπτά φώτα LED και διαχύτης.
 Η ποιότητα κατασκευής, η πολυτέλεια και το άψογο φινίρισμα κυριαρχούν στο αυστηρά διθέσιο εσωτερικό. Ένας χώρος που χαρακτηρίζεται από τον πλούσιο βασικό εξοπλισμό υποδηλώνοντας ταυτόχρονα και τον σπορ του χαρακτήρα. Εκεί όπου συναντούμε το δερμάτινο ή και Alcantara σαλόνι, τα ειδικά σπορ καθίσματα με ενσωματωμένα προσκέφαλα ενώ δεσπόζουν τα σταθερά roll bar. Μαζί και το κλασικό ηλεκτρικό soft-top που ανοίγει και κλείνει μέσω ενός κουμπιού μέσα σε δέκα δευτερόλεπτα, ακόμα και αν το αυτοκίνητο βρίσκεται εν κινήσει με ταχύτητα 50 χιλιομέτρων την ώρα. Εντυπωσιάζει η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών που είναι αυξημένη πάνω από 50% σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Το νέο BMW Operating System 7.0 αναβαθμίζει τη φιλοσοφία ελέγχου και απεικόνισης, και χρησιμοποιεί έγχρωμες οθόνες 10,25-ιντσών για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και το κεντρικό μόνιτορ
Με την παρουσίαση του μοντέλου  υποψήφιος αγοραστής έχει τη δυνατότητα επιλογής από τρεις εκδόσεις. Αρχή με την BMW Z4 sDrive20i που εφοδιάζεται με ένα τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.998 cc με 197 ίππους και 320 Nm ροπής. Στη συνέχεια η έκδοση Z4 sDrive 30i με τον ίδιο κινητήρα αλλά με τους ίππους να ανεβαίνουν στους 258 ενώ και τα δύο θα έχουν στη διάθεση τους το οκτάχυτο Steptronic κιβώτιο.
Στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται το μοντέλο της BMW M Performance. Η νέα BMW Z4 M40i διαθέτει με εξακύλινδρο εν σειρά κινητήρα που αποδίδει 340 hp, διατίθεται στάνταρ με χαρακτηριστικά όπως ανάρτηση Adaptive M Sport, σπορ σύστημα διεύθυνσης με μεταβλητό λόγο υποπολλαπλασιασμού, φρένα M Sport, ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο πίσω διαφορικό M Sport, 18άρες ζάντες αλουμινίου M και ελαστικά υψηλών επιδόσεων και επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε μόλις 4.6 δευτερόλεπτα.
Η νέα Z4 διαθέτει την τελευταία λέξη στην τεχνολογία της BMW όσον αφορά τα συστήματα υποστήριξης οδηγού όπως: Collision και Pedestrian Warning με λειτουργία City Braking στάνταρ, όπως και σύστημα Lane Departure Warning. Προαιρετικά και τα συστήματα Active Cruise Control με λειτουργία Stop & Go, αναγνώριση οδικής σήμανσης, πληροφορίες απόστασης, σύστημα Lane Change Warning, Rear Collision Prevention και Cross-Traffic Alert, Active Park Distance Control, κάμερα οπισθοπορείας, Parking Assistant και πολλά άλλα. Παράλληλα, το σύστημα BMW Head-Up Display διατίθεται στο roadster για πρώτη φορά.
    • Βαθμολογία: 0
    • Ψήφοι: 0
  • View QR Code View QR Code
  • Save as PDF Save as PDF
  • Report Listing Cancel Report
  • 1856 Εμφάνιση
Το Όνομα του Φίλου σου *
Το Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείου του Φίλου σου *
Το Όνομά σου
Το Ηλεκτρονικό σου Ταχυδρομείο
Μήνυμα
Captcha *
Δεν υπάρχουν σχόλια
Please sign in or sign up to post comments

Καταχωρήσεις προς σύγκριση

    Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις προς σύγκριση
    Select a label or click "Other" to send comments
    Φόρτωση...
    Are you sure you want to cancel your report?
    Είσοδος
    Όνομα χρήστη
    Κωδικός πρόσβασης
    Ξεχάσατε τον κωδικό πρόσβασης; Υπενθύμιση