Κατεβάστε και δείτε τις συμμετοχές

Κατεβάστε τα προτεινόμενα σημεία θέασης του ράλλυ" data-listing-picture="https://www.autotrader.com.cy/files/12-2013/ad22401/15008884081961768394.png" >

Φινάλε με ράλι Γύρος της Κύπρου

Review
Φινάλε με ράλι Γύρος της Κύπρου
Με έξι απαιτητικές ειδικές διαδρομές και 16 πληρώματα διεξάγεται το ερχόμενο Σάββατο 7 Δεκεμβρίου ο τελευταίος γύρος του φετινού παγκυπρίου πρωταθλήματος ράλι. Το Ράλι Γύρος της Κύπρου διοργανώνεται από τον Όμιλο Φίλων Αυτοκινήτου και θα είναι μονοήμερος με έδρα το χωριό Ευρύχου.
 
Ο αγώνας θα ξεκινήσει το Σάββατο το πρωί και τα 16 πληρώματα που δήλωσαν συμμετοχή θα έχουν να καλύψουν έξι συνολικά ειδικές διαδρομές (τρεις επαναλαμβανόμενες). Πιο συγκεκριμένα, στις 10:30 το πρωί το πρώτο αυτοκίνητο θα εκκινήσει από το πολυδύναμο κέντρο της Ευρύχου και θα κατευθυνθεί προς την πρώτη ειδική διαδρομή στον Άγιο Θεόδωρο (21,10 χλμ) στις 10:45. Η δεύτερη ειδική του αγώνα που θα γίνει στην Ασσίνου (10,75 χλμ) στις 11:23 ενώ η τρίτη ειδική θα διεξαχθεί στη  Ξεραρκάκα μήκους 15,11 χιλιομέτρων με εκκίνηση στις  11:58. Τα πληρώματα θα επιστρέψουν πίσω στην Ευρύχου στις 12:40 για ανασυγκρότηση και σέρβις για να ξανά ξεκινήσουν στις 13:30 για ένα δεύτερο πέρασμα από τις ίδιες ειδικές διαδρομές. Το πρώτο αυτοκίνητο αναμένεται να τερματίσει και πάλι στο πολυδύναμο κέντρο Ευρύχου γύρω στις 16:00.
 
Ο Δημήτρης Παπασάββας και ο Σάββας Λαός βρίσκονται πρώτοι στη λίστα των 16 συμμετοχών. Πέτρος και Χρυσόστομος Παντελή ακολουθούν στη δεύτερη θέση με ακόμα ένα Evo X ενώ οι Παναγιώτης Γιάγκου και Λεωνίδας Χριστοφή ξεκινούν από την τρίτη θέση στη ράμπα. Πίσω τους οι Οδυσσέας Οδυσσέως και Αλεξάνδρα Φασαρία ενώ με τον αριθμό πέντε στις πόρτες τους ξεκινούν οι Σταύρος Ζήνωνος και «Πέρης». Την πρώτη εξάδα στην εκκίνηση κλείνουν οι Πάρης Κακουρής και Χρίστος Χρίστου. Δώρος Θεοδώρου και Ανδρέας Ξενοφώντος θα αγωνιστούν για τον τίτλο της κατηγορίας S με τα Seat Ibiza ενώ για την κατηγορία Α6 θα βρεθούν αντιμέτωποι οι Νικ Κυριάκου και Παρέλλης Junior.
 
Στη βαθμολογία του πρωταθλήματος, μετά τους πέντε αγώνες που διεξήχθησαν ο Κώστας Γεωργίου «Τσιπς» με την Έλενα Πιερή έχουν ήδη κατακτήσει τον τίτλο με τους 112 βαθμούς που κατάφεραν να μαζέψουν. Το ίδιο και για το δευτεραθλητή Σταύρο Αντωνίου που με τη δεύτερη θέση στην Πάφο και τους 18 βαθμούς που πήρε έφτασε τους 86. Δύο οδηγοί που αποσπάστηκαν στη βαθμολογία ύστερα από τη μεγάλη τους επιτυχία στον Εθνικό μας αγώνα αφού ήταν και οι μόνοι που κατάφεραν να βρεθούν στη ράμπα του τερματισμού. Στην τρίτη θέση πέρασε ο Δημήτρης Παπασάββας μετά τη νίκη του στον αγώνα της πόλης του με 33 βαθμούς ενώ τέταρτος έπεσε ο Γιώργος Εγγλέζου με 25 βαθμούς και μόνο αποτέλεσμα τη νίκη του στο Παραλίμνι.
 
Το Ράλι Γύρος της Κύπρου διοργανώνεται από τον Όμιλο Φίλων Αυτοκινήτου με υποστηρικτές το Κοινοτικό Συμβούλιο Ευρύχου και τις εταιρίες G. Koutsoullis & Sons Ltd, Anco, Delphi Art και Σ. Ευαγγέλου. Χορηγός επικοινωνίας το ΡΙΚ και η εκπομπή «Μηχανοκίνητος Αθλητισμός». 
 
Βαθμολογία (5ος γύρος)

1 Κώστας Γεωργίου «Τσιπς» 112
2 Σταύρος Αντωνίου 86
3 Δημήτρης Παπασάββας 33
4 Γιώργος Εγγλέζου 25
5 Σταύρος Ζήνωνος 20
6 Σάββας Σάββα 18
7 Χρίστος Λιμνιώτης 18
8 Κώστας Ζήνωνος 18
9 Κυριάκος Κυριάκου  15
10 Μάριος Παναγιώτου 15

Κατεβάστε και δείτε τις συμμετοχές

Κατεβάστε τα προτεινόμενα σημεία θέασης του ράλλυ
    • Βαθμολογία: 0
    • Ψήφοι: 0
  • View QR Code View QR Code
  • Save as PDF Save as PDF
  • Report Listing Cancel Report
  • 2187 Εμφάνιση
Το Όνομα του Φίλου σου *
Το Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείου του Φίλου σου *
Το Όνομά σου
Το Ηλεκτρονικό σου Ταχυδρομείο
Μήνυμα
Captcha *
Δεν υπάρχουν σχόλια
Please sign in or sign up to post comments

Καταχωρήσεις προς σύγκριση

    Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις προς σύγκριση
    Select a label or click "Other" to send comments
    Φόρτωση...
    Are you sure you want to cancel your report?
    Είσοδος
    Όνομα χρήστη
    Κωδικός πρόσβασης
    Ξεχάσατε τον κωδικό πρόσβασης; Υπενθύμιση